radimax Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Opublikowano 21 Sierpnia 2014 ok w takim razie zakładam do siebie. mam lampy od s4 i szkoda xenonów. Pozdrawiam. wielkie dzieki
xXPiotrekXx19 Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 21 Sierpnia 2014 na pewno będziesz zadowolony bo efekt wizualny jest bardzo fajny a montaż banalnie prosty. poniżej dodaję zdjęcia jakie udało mi się zrobić telefonem na szybko
HarryH Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Kolego jak przyjdą Ci te diody to opisz gdzie je podłączyć i jakie mają parametry.
xXPiotrekXx19 Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 21 Sierpnia 2014 ja u siebie nie bedę stosował diody bo takto nie bedzie mi się minimalnie paliła lampka od długich a takto wiem że światła drl działają, ale z tego co tłumaczył gość to z jednej strony diody jest szary pasek i od tej strony dajemy przewód fioletowy a drugi koniec diody do kabla od światła długiego mam nawet chyba taką jedną diodę to jutro zrobie jej fotkę bo dał mi gość na wszelki wypadek jak by mi lampka od długich przeszkadzała
xXPiotrekXx19 Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 26 Sierpnia 2014 przepraszam wszystkich ale zapomniałem o tym że miałem wstawić fotkę diody więc tak ja tą diodę miałem od początku do zestawu ale nie montowałem jej u siebie bo jak ja zamontujemy to likwidujemy tą sprawę z manetką w położeniu długich oraz z lampką od długich a mi ta lampka odpowiada i nie zmieniałem nic. jeśli chodzi o diodę to wygląda to tak jak na zdjęciu poniżej z tej z której strony jest strzałka fioletowa to po tej stronie musi być przewód fioletowy od modułu drl a drugi koniec diody jak wiadomo do przewodu biało żułtego lub biało czarnego od świateł drogowych. na diodzie jest taki cienki szary paseczek to od tej strony musi być kabelek fioletowy dioda prostownicza 5A
W10DI Opublikowano 3 Września 2014 Opublikowano 3 Września 2014 Witam serdecznie. A powiedzcie mi koledzy jak to sie ma do lamp z bix-em w b5 oczywiscie. Czy po podaniu napiecia do zarowki drogowej (przez modul) zarowka swieci na 30% swojej mocy a co sie bedzie dzialo z przeslonka w soczewce? Zamierzam sobie tez zrobic Drl ale nie chcialbym sobie bix-a rozwalic przez zmiejszone napiecie ktore podaje modul.
xXPiotrekXx19 Opublikowano 3 Września 2014 Autor Opublikowano 3 Września 2014 niestety nie wiem jak to sie ma do montażu z takimi lampami ale koledzy z forum kładli to do a4 b6 i myślę że będą znali odpowiedź na twoje pytanie http://a4-klub.pl/index.php?/topic/227985-montaz-modulu-drl-w-swiatlach-drogowych/
W10DI Opublikowano 3 Września 2014 Opublikowano 3 Września 2014 niestety nie wiem jak to sie ma do montażu z takimi lampami ale koledzy z forum kładli to do a4 b6 i myślę że będą znali odpowiedź na twoje pytanie http://a4-klub.pl/index.php?/topic/227985-montaz-modulu-drl-w-swiatlach-drogowych/ Dzieki sliczne za podpowiedz. Nie omieszkam sie zapytac
xXPiotrekXx19 Opublikowano 4 Września 2014 Autor Opublikowano 4 Września 2014 Spoko nie ma za co po to jest forum aby sobie pomagać
mo2 Opublikowano 5 Września 2014 Opublikowano 5 Września 2014 (edytowane) Montował ktoś z Kolegów może drl z doświetlaniem zakrętów i/lub funkcją coming/leaving home? Warto bawić się w takie coś? Edytowane 5 Września 2014 przez mo2
xXPiotrekXx19 Opublikowano 5 Września 2014 Autor Opublikowano 5 Września 2014 ja się w to nie bawiłem ale wejdź pod link podany wyżej może chłopaki w sowich b6 się w to bawili
BEpower07 Opublikowano 27 Lutego 2015 Opublikowano 27 Lutego 2015 Witam mam pytanie można ten moduł podłączać pod światła mijania?
xXPiotrekXx19 Opublikowano 27 Lutego 2015 Autor Opublikowano 27 Lutego 2015 moduł ma zastosowanie do długich więc nie widzę tego w mijania
BEpower07 Opublikowano 28 Lutego 2015 Opublikowano 28 Lutego 2015 Wszystko podłączyłem i działa jak należy ale mam pytanie mam pakiet coming home, co zrobić żeby światła gasły po przekręceniu kluczyka ?.
xXPiotrekXx19 Opublikowano 28 Lutego 2015 Autor Opublikowano 28 Lutego 2015 to znaczy że zamontowałeś ten moduł w długich czy mijania ? chodzi ci pewnie o to że jak gasisz auto to przez jakiś czas jeszcze świecą światła drl tak
BEpower07 Opublikowano 28 Lutego 2015 Opublikowano 28 Lutego 2015 montowałem w światła drogowe , chodzi mi o to ze jak otwieram samochód zapalają się światła długie na 60% i chciałbym żeby gasły po przekręceniu kluczyka. Tylko nie wiem jak to zrobić.
mo2 Opublikowano 28 Lutego 2015 Opublikowano 28 Lutego 2015 (edytowane) Wytłumacz łopatologiczne co się dzieję po przekręceniu kluczyka 'on' czy 'off'. Na moje to powinny się świecić po otwarciu auta 20s*60% i po uruchomieniu silnika na 30% a po wyłączeniu zapłonu 20s*60% i gasnąć Edytowane 28 Lutego 2015 przez mo2
BEpower07 Opublikowano 28 Lutego 2015 Opublikowano 28 Lutego 2015 Chodzi o to że jak otworze samochód pala się światła na 60% wchodząc do samochodu szybciej niż te 20 sec chciałbym żeby zgasły albo po przekręceniu kluczyka na pozycję "on" albo po otwarciu drzwi np od kierowcy. Rozumiecie? Czy nadal mam tłumaczyć?
xXPiotrekXx19 Opublikowano 1 Marca 2015 Autor Opublikowano 1 Marca 2015 ja niestety nie pomogę bo nie mam tej funkcji doświetlania drogi do domu
Rekomendowane odpowiedzi