Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

Szyba Lewy Przód

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam problem z szybą ponieważ za nisko opada tzn prawą jak otworzę zatrzymuje się równo z krawędzią drzwi a lewa opada 2 cm niżej dlaczego tak się dzieje? Czy da się to jakoś wyregulować?

Opublikowano

Jaki model auta. W B5 jest niewielka możliwość regulacji.

Opublikowano

Jest to B6 sedan

Opublikowano

W B6 jest możliwość regulacji jednak nie jest to takie proste. Trzeba rozebrać całe drzwi tak jak do wymiany podnośnika. Szyba jest przykręcony do podnośnika i tam są dziury owalne oraz takie ząbki służące do regulacji.

Opublikowano

Może kiedy będzie trochę czasu żeby to zrobić. Na razie chyba muszę po prostu uważać żeby nie otwierać szyby do końca. Dzięki za odpowiedz.

Opublikowano

mam tak samo że szyba zjeżdża w dół aż za bardzo a potem nie chciała juz wjechać do góry. co najlepsze tylko od strony kierowcy tak mam, a u pasażera wszystko OK. ale naprawić to można w 3sekundy :> wystarczy jeden wkręt :D weź sobie rozbierz boczek drzwi i zjedź szybą tak aby się schowała elegancko zaznacz np. markerem dokąd dojechała i wkręć tam wkręta. troche to dawno robiłem ale jedna sztuka wystarczy bo jak szyba jedzie w dół i napotka opór to się zatrzymuje