marco55 Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Witam Posiadam A4 2.0 tdi 170km 2009r przebieg 172tyś. Zastanawia mnie jedna rzecz,czy przy dodaniu gwałtownie gazu do oporu,auto nie zależnie od obrotów 1600-4000 ma ok 1 sekundę zastanowienia. Oraz obroty chwilowo delikatnie zafalują.Proszę o pomoc czy to normalne zjawisko w tym silniku.Pozdrawiam
prof87 Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Opublikowano 18 Sierpnia 2014 (edytowane) Raczej to jest nienormalne bo u mnie przy tym samym roczniku i silniku wszystko jest ok, tyle że przebieg niższy. Choć kolega przy Passacie i tym samym silniku, 250 kkm też narzekał na delikatną turbodziurę. Edytowane 18 Sierpnia 2014 przez prof87
_Bumier_ Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Mam niższy przebieg - u mnie wszystko jest ok
DawidShelby Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Do sprawdzenia przepływka i czujnik ciśnienia doładowania. Masz DPF ? Jeśli tak to jak często Ci się zapycha? Niestety przy DPF nie ma widać objawów czarnego dymku, a często towarzyszy takowy przy spadku mocy. Nie powinno robić tak na pewno, ja mam ten sam problem w CAGA ale u mnie to inna historia. Zrób logi rozszerzone i wstaw je na forum, na pewno ktoś odczyta.
nethome1 Opublikowano 24 Lutego 2015 Opublikowano 24 Lutego 2015 Witam, Podczepię się pod temat bo widzę że podobny problem mam. Takie mam pytanie może banalne ale nie daje mi to spokoju :-) czy to normalne że przy dodawaniu gazu występuje pewna zwłoka zanim auto zareaguje i zaczyna przyspieszać ? Dodam że na kompie nie mam żadnych błędów.
lukas309 Opublikowano 25 Lutego 2015 Opublikowano 25 Lutego 2015 (edytowane) Witam, Podczepię się pod temat bo widzę że podobny problem mam. Takie mam pytanie może banalne ale nie daje mi to spokoju :-) czy to normalne że przy dodawaniu gazu występuje pewna zwłoka zanim auto zareaguje i zaczyna przyspieszać ? Dodam że na kompie nie mam żadnych błędów. macie ADS ??? i servotronika ??? mialem tak samo auto musialo sie zastanowic zanim zareajue na wcisniecie gazu tryb zmieniony na DYNAMIC i po temacie zafalowanie obrotow to moze byc poczatek konczacego/slizgajacego sie sprzegla Edytowane 25 Lutego 2015 przez lukas309
nethome1 Opublikowano 26 Lutego 2015 Opublikowano 26 Lutego 2015 Witam, Podczepię się pod temat bo widzę że podobny problem mam. Takie mam pytanie może banalne ale nie daje mi to spokoju :-) czy to normalne że przy dodawaniu gazu występuje pewna zwłoka zanim auto zareaguje i zaczyna przyspieszać ? Dodam że na kompie nie mam żadnych błędów. macie ADS ??? i servotronika ??? mialem tak samo auto musialo sie zastanowic zanim zareajue na wcisniecie gazu tryb zmieniony na DYNAMIC i po temacie zafalowanie obrotow to moze byc poczatek konczacego/slizgajacego sie sprzegla nie mam servotronika ani ADS-a ewentualnie może to być sprzęgło ale też mam wątpliwości efekt jest taki wciskam gaz czekam 3s i auto przyśpiesza zmieniam na 2 wciskam gaz czekam 3s auto przyspiesza :-) jak utrzymuje wyższe obroty nie ma tego efektu ?
lukas309 Opublikowano 26 Lutego 2015 Opublikowano 26 Lutego 2015 (edytowane) Witam, Podczepię się pod temat bo widzę że podobny problem mam. Takie mam pytanie może banalne ale nie daje mi to spokoju :-) czy to normalne że przy dodawaniu gazu występuje pewna zwłoka zanim auto zareaguje i zaczyna przyspieszać ? Dodam że na kompie nie mam żadnych błędów. macie ADS ??? i servotronika ??? mialem tak samo auto musialo sie zastanowic zanim zareajue na wcisniecie gazu tryb zmieniony na DYNAMIC i po temacie zafalowanie obrotow to moze byc poczatek konczacego/slizgajacego sie sprzegla nie mam servotronika ani ADS-a ewentualnie może to być sprzęgło ale też mam wątpliwości efekt jest taki wciskam gaz czekam 3s i auto przyśpiesza zmieniam na 2 wciskam gaz czekam 3s auto przyspiesza :-) jak utrzymuje wyższe obroty nie ma tego efektu ? no u mnie tez tak bylo i jak przelacze na tryb COMFORT to wlasnie auto tak reaguje na pedal gazu przy nizszych obrotach a teraz jak wcisne gaz to jest calkiem inna reakcja Edytowane 26 Lutego 2015 przez lukas309
nethome1 Opublikowano 27 Lutego 2015 Opublikowano 27 Lutego 2015 Witam, Podczepię się pod temat bo widzę że podobny problem mam. Takie mam pytanie może banalne ale nie daje mi to spokoju :-) czy to normalne że przy dodawaniu gazu występuje pewna zwłoka zanim auto zareaguje i zaczyna przyspieszać ? Dodam że na kompie nie mam żadnych błędów. macie ADS ??? i servotronika ??? mialem tak samo auto musialo sie zastanowic zanim zareajue na wcisniecie gazu tryb zmieniony na DYNAMIC i po temacie zafalowanie obrotow to moze byc poczatek konczacego/slizgajacego sie sprzegla nie mam servotronika ani ADS-a ewentualnie może to być sprzęgło ale też mam wątpliwości efekt jest taki wciskam gaz czekam 3s i auto przyśpiesza zmieniam na 2 wciskam gaz czekam 3s auto przyspiesza :-) jak utrzymuje wyższe obroty nie ma tego efektu ? no u mnie tez tak bylo i jak przelacze na tryb COMFORT to wlasnie auto tak reaguje na pedal gazu przy nizszych obrotach a teraz jak wcisne gaz to jest calkiem inna reakcja tylko piszę że ja nie mam wyboru trybów jazdy :-)
lukas309 Opublikowano 28 Lutego 2015 Opublikowano 28 Lutego 2015 Witam, Podczepię się pod temat bo widzę że podobny problem mam. Takie mam pytanie może banalne ale nie daje mi to spokoju :-) czy to normalne że przy dodawaniu gazu występuje pewna zwłoka zanim auto zareaguje i zaczyna przyspieszać ? Dodam że na kompie nie mam żadnych błędów. macie ADS ??? i servotronika ??? mialem tak samo auto musialo sie zastanowic zanim zareajue na wcisniecie gazu tryb zmieniony na DYNAMIC i po temacie zafalowanie obrotow to moze byc poczatek konczacego/slizgajacego sie sprzegla nie mam servotronika ani ADS-a ewentualnie może to być sprzęgło ale też mam wątpliwości efekt jest taki wciskam gaz czekam 3s i auto przyśpiesza zmieniam na 2 wciskam gaz czekam 3s auto przyspiesza :-) jak utrzymuje wyższe obroty nie ma tego efektu ? no u mnie tez tak bylo i jak przelacze na tryb COMFORT to wlasnie auto tak reaguje na pedal gazu przy nizszych obrotach a teraz jak wcisne gaz to jest calkiem inna reakcja tylko piszę że ja nie mam wyboru trybów jazdy :-) tez nie mialem
nethome1 Opublikowano 9 Marca 2015 Opublikowano 9 Marca 2015 Witam, Podczepię się pod temat bo widzę że podobny problem mam. Takie mam pytanie może banalne ale nie daje mi to spokoju :-) czy to normalne że przy dodawaniu gazu występuje pewna zwłoka zanim auto zareaguje i zaczyna przyspieszać ? Dodam że na kompie nie mam żadnych błędów. macie ADS ??? i servotronika ??? mialem tak samo auto musialo sie zastanowic zanim zareajue na wcisniecie gazu tryb zmieniony na DYNAMIC i po temacie zafalowanie obrotow to moze byc poczatek konczacego/slizgajacego sie sprzegla nie mam servotronika ani ADS-a ewentualnie może to być sprzęgło ale też mam wątpliwości efekt jest taki wciskam gaz czekam 3s i auto przyśpiesza zmieniam na 2 wciskam gaz czekam 3s auto przyspiesza :-) jak utrzymuje wyższe obroty nie ma tego efektu ? no u mnie tez tak bylo i jak przelacze na tryb COMFORT to wlasnie auto tak reaguje na pedal gazu przy nizszych obrotach a teraz jak wcisne gaz to jest calkiem inna reakcja tylko piszę że ja nie mam wyboru trybów jazdy :-) tez nie mialem yhmmm a gdzie to zmienić mam VCDS-a :-) ?
lukas309 Opublikowano 9 Marca 2015 Opublikowano 9 Marca 2015 http://a4-klub.pl/index.php?/topic/271003-odblokowanie-audi-drive-select/
Rekomendowane odpowiedzi