Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[b7] zawieszenie gwintowane, czy z saloon'a podejdzie do avanta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No właśnie też szperałem w necie bez skutku a nie chcę się wrąbać w to że je założę i położy mi auto na glebie

Kolego eibacha nie ma z takim oznaczeniem 211500303VA a jeśli juz jest to napewno nie do twojego samoch . Powinieneś mieć jak masz pro kit nr E10-15-003-06-22

Opublikowano

Jest - to jest numer pojedynczej sprężyny a nie całego zestawu. Jutro sprawdzę Tobie ten numer i wszystko się wyjaśni.

Opublikowano

Tak dokładnie to jest nr. z jednej sprężyny dokładnie to sprężyna przednia

Opublikowano

Mi tylko chodzi ze czasem mam wrazenie jakbym jechal statkiem tak czasem zabuja na podeojnej dziurze. Mam tylko obawy o miske olejową żeby jej nie uwalić [emoji15]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Bo to wina amorków, wsadzisz dobre o skróconym skoku i nie będzie tego efektu oraz znacznie się utwardzi.

Opublikowano

No będę musiał pomyśleć chyba nad tym, a jakie amorki polecacie na przód? Muszę zmieniać kpl tzn amory tył i przód czy wystarczy przód?

Dzisiaj przy wolnej przejażdżce przez próg niestety ale zgrzytło coś pod spodem dokładniej w miejscu pod tyłkiem jakby karoserią ( na dole są takie jakby "sanki" i chyba tym) fakt faktem nic się nie stało no ale jest dyskomfort :/

Opublikowano

Radzę wszystkie 4 szt bo auto będzie się dziwnie zachowywać.

Opublikowano

mam ten sam problem. Eibach + amorki monroe reflex 1BA, padły i buja. Jakie wstawić amorki blistein b6 czy koni?

Opublikowano

Bardziej Bilstein B8 ale w którymś z tematów piszą ze ori 1BE można mieć za 407 zł więc może jednak warto to przeanalizować.

Opublikowano

A panowie jeszcze pytanie jak wrzucę ORI sprężyny, które miał ten model seryjnie polepszy się to i owo?

Opublikowano

A stabilizator nie ma tu znaczenia? Gdyby wymienić tuleje i inne gumowe elementy?

Opublikowano

nie chcę się wrąbać w to że je założę i położy mi auto na glebie

...i właśnie tu objawia się przewaga gwintu, gdzie możesz sobie sam ustalić wysokość :wink: Szufladkowanie gwintów jako wyłącznie betony jest mocno na wyrost. Wiele tu zależy od marki. TA/MTS owszem są sztywne i auto potrafi piłeczkować. Miałem swego czasu KW V2 (co prawda nie w Audi, ale chodzi o przykład :wink: ) - twardość skręcona na max a mimo to jakieś tam wybieranie nierówności jeszcze było.

Z nowych rozsądne cenowo jest AP. Warto też przyjrzeć się gwintom ST. Ceny są przyjemne a w praktyce to jest prawie to samo co KW. Główną różnicą jest materiał z jakiego zrobiono obudowę. KW ma nierdzewkę, ST ma ocynk.

Gdybyś decydował się na nowe komponenty, nieważne czy sprężyny czy gwint to daj znać, może pomogę :wink:

Opublikowano

Jeśli pozwólcie ze sie wtrące w temat:)

Opłaca sie kupować MTS/TA do B6, skąd taka różnica cenowe no bo tysiąc za gwint to ja myślałem ze to jakaś pomyłka była w aukcji?

Opublikowano

Chętnie kupę gwint ale używany bo nie bardzo mi wydawać kupę kasy na nowy, wiem że nowy to nowy no ale mam w planach kilka modów jeszcze i dlatego mój budżet jest ograniczony :kwasny:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

A panowie jeszcze pytanie jak wrzucę ORI sprężyny, które miał ten model seryjnie polepszy się to i owo?

jezeli amory sa sprawne i wlozysz fabryczne springi to bedzie fabrycznie miekko i wysoko ;)

Opublikowano

Mógłby ktoś powiedzieć ile powinno wynosić fabryczne zawieszenie do avanta, żadne sportowe

Wysokość od ziemi do najwyższego miejsca w wycięciu błotnika???

Opony 205/55R16

Opublikowano

Szukałem nie znalazłem, ale spokojna głowa jak będę miał taki staż jak Ty oraz tyle wypowiedzi w różnego rodzaju postach, to też bez problemu znajdę odpowiedz na tak blachę pytanie i też będę pomocny jak Ty.

Dziękuje

Temat można usunąć

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie jak bardzo różni się zawieszenie sportowe s-line BE w kombi od sedana??

Można włożyć od kombi do sedana?

Jeżeli tak to o ile obniży sie od serii BA??

• 4 tygodnie później...