krzysztof 36418 Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Opublikowano 24 Sierpnia 2014 (edytowane) Witam ? przyszedł czas żeby pokazać mojego skarba a4 b7 OGÓLNIE: MODEL: A4 B7 avant SILNIK: 1.8 T BFB MOC: 163KM ROK: 2005 MODY POD MASKĄ: seria UKŁAD NAPĘDOWY: 4x4 KOLA: lato 17" zima - brak Po zakupie mały zestaw naprawczy Wymiana oleju w skrzyni olej oryginał Wymiana oleju tylny most olej oryginał Wymiana oleju silnik motul specific 5w30 + filtr Filtr paliwa oryginał Filtr powietrza oryginał Filtr pyłkowy oryginał Serwis klimatyzacji (SAW) Wymiana rozrządu (rozrząd nowego typu) P. chłodzenia g12- oryginał WYPOSAŻENIE KODY: 4GF = Szkło atermiczne (zielone) Q1A = Siedzenia normalne 0GG = Instalacja oczyszczania gazów spal. eu4 1SA = Bez osłony dolnej zespołu napędowego 5D1 = Carrier frequency 433.92 to 434.42 mhz 4K4 = Centralny zamek ze zdalnym sterowaniem radiowym, sterowaniem wewnętrznym i oddzielnym sterowaniem zamka pokrywy bagażnika. 3Y4 = Roleta przeciwsłoneczna na szybie drzwi z tyłu 4KC = Szkło atermiczne-dookoła, zielony 3L3 = Siedzenia normalne przód 2K1 = Zderzak wzmocniony 4X3 = Boczna pod. bezp. z przodu i pod. Bezp. głowy 7K0 = Bez układu kontroli ciśnienia w oponach C7A = Obręcz koła ze stopów lekkich 7j x 16 7Q2 = Radio z nawigacją D7G = 4-cylindrowy silnik z wtryskiem paliwa 1,8 l litera kodowa 8Z6 = Chłodnica wody wzmocniona 9Q4 = Wyświetlacz wielofunkcyjny z wyświetlaniem przeglądów 8Q1 = Autom. dynamiczna regulacja zasięgu reflektorów 2ZQ = Kierownica wielofunkcyjna do poduszki bezp. 1N1 = Elektryczno-hydrauliczne wspomaganie układu kierowniczego X2C = National sales program the netherlands U2A = Zestaw wskaźników z obrotomierzem, zegarem radiowym 8BB = Reflektor biały ruch prawostronny 3NZ = Oparcie tylne dzielone T0L = 4-cylindrowy silnik z wtryskiem paliwa 1,8 l litera kodowa 0JG = Klasa masy pojazdu os przednia >> zakres mas: 1329-1428kg 0YM = Klasy ciężaru -oś tylna >> zakres ciężaru: 11 0G1 = Przedłużenie okresu przeglądu 8GR = Alternator F0A = Kein sonderfahrzeug, standard-ausfuehrung 4R4 = Elektryczne podnośniki szyb 7Z1 = Dźwignia zmiany biegów sztuczna skóra 5TE = Aluminiowe wkładki ozdobne 3FA = Bez wkładu dachu (dach pełny) 1BE = Pakiet zawieszenia komfortowe podwozie 1LT = Hamulce tarczowe przod J1U = Akumulator 1KP = Hamulce tarczowe czerwony tył 5RU = Lusterko wsteczne zewnętrzne z większym zwierciadłem.(konvex) 5SL = Lusterko na wysięgniku (konvex) 1f52 6XD = Lusterko wewnętrzne, przyciemniane automatycznie, 4UF = Poduszka bezpieczeństwa (airbag) dla kier. i pasaż. 7A2 = Zmieniarka cd E0A = Akcja specjalna-brak KODY SPISANE Z KSIĄŻKI SERWISOWEJ TŁUMACZONE W NECIE WIĘC NIEWIEM CZ TO 100% PRAWDA WYKONANE MODY: felga 17’’ lato osłona podszybia i akumulatora led smd we wnętrzu i pozycji montaż blokady antykradzieżowej język polski do rns i mapy 2015 nakładki na pedały + podstopnica rs-4 (8E1 064 2050 felgi 16 + opony dunlop zima lampki ostrzegawcze biała czerwona w dżwiach osłona na zbiorniczek wyrównawczy i wspomagania spryskiwacze mgiełkowe grzane kamera cofania tuner dvbt aux usb (zestaw od woszu) obszyta kierownica , gałka zmiany biegów ,mieszek, ręczny spojler zderzaka tył s-line ( 8E0807521H ) Wirus na 186hp , 273nm gaz lpg (arc01 , Q-box , barakuda) Kilka fotek. http://s7.directupload.net/images/140824/o37q2qg4.jpg http://s1.directupload.net/images/140824/b6az6349.jpg http://s1.directupload.net/images/140824/6lyps34e.jpg http://s1.directupload.net/images/140824/x2y622uw.jpg Mile widziane komentarze i sugestie. Edytowane 29 Grudnia 2018 przez krzysztof 36418
krzysztof 36418 Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Dodaj Fotki Kurcze prubuję ale mi nie wychodzi chcialem zeby zdjecia bylo widac bez wchodzenia na link ale nie udaje mi sie.
kamelus_ Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Autko fajne. Dobra baza, ale czemu w opisie masz s-line ?
krzysztof 36418 Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 24 Sierpnia 2014 (edytowane) Autko fajne. Dobra baza, ale czemu w opisie masz s-line ? Kombinuje w wolnym czasie jak zrobic zeby wyglądalo to tak (pozwole sobieskorzystac z prezentacji kolegi z forum akjam - mam nadzieje ze sie nie obrazi) i moglem cosik namieszać, A s-line mam na klapie i tylnych dżwiech. Pozatym kolega z SAW twierdzi ze sa elementy pakietu s-line. Jesli to błąd to dajcie znać to zmienię. Edytowane 24 Sierpnia 2014 przez krzysztof 36418
Bruuuum Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Opublikowano 24 Sierpnia 2014 (edytowane) Odklej ten emblemat z klapy bagażnika i chyba jak kupowałeś go to nie sprawdziłeś jak wygląda ten samochód w 'S-line', bo ten nie przypomina go ani na zewnątrz, ani wewnątrz. Edytowane 24 Sierpnia 2014 przez Bruuuum
kamelus_ Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Autko fajne. Dobra baza, ale czemu w opisie masz s-line ?Kombinuje w wolnym czasie jak zrobic zeby wyglądalo to tak (pozwole sobieskorzystac z prezentacji kolegi z forum akjam - mam nadzieje ze sie nie obrazi) i moglem cosik namieszać, A s-line mam na klapie i tylnych dżwiech. Pozatym kolega z SAW twierdzi ze sa elementy pakietu s-line. Jesli to błąd to dajcie znać to zmienię. no wiesz to tylko plakietki a fabrycznie to nawet nie bylo na klapie, ktos wlepil sobie dla lepszego samopoczucia. Niestety jak narazie Twoje autko nie ma nic wspolnego z S-line ale zycze Ci zebys zrobil z niego prawdziwego s-line. A do tego czasu lepiej to usun z opisu bo wyglada to jak u chandlarza Mirka z allegro. U niego każdy to s-line
krzysztof 36418 Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 24 Sierpnia 2014 To moje pierwsze audi wiec nie wszystko ogarniam jeszcze ale tak go kupilem. Ok jak tylko rozkminie jak zmienic tytuł posta to zmienię. A powiedzcie co musi mieć auto zeby zaslużyć na ten żn aczek. Wimar twierdzi ze sa tam amorki i sprężyny sportowe i drążek stabilizatora wlaśnie od s-ki.
kamelus_ Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Opublikowano 24 Sierpnia 2014 To moje pierwsze audi wiec nie wszystko ogarniam jeszcze ale tak go kupilem. Ok jak tylko rozkminie jak zmienic tytuł posta to zmienię. A powiedzcie co musi mieć auto zeby zaslużyć na ten żn aczek. Wimar twierdzi ze sa tam amorki i sprężyny sportowe i drążek stabilizatora wlaśnie od s-ki. zwias sport mozna bylo sobie w salonie jako opcje zamowic. Pakiety s-line tak z grubsza dzielimy na wewnetrzny i zewnetrzny. Tak w skrócie wewnetrzny zawieral trojramienna kierownice i sportowa galke biegow obszyte pikowana skora, czarna podsufitkę, sportowe kubelkowe fotele obszyte skora a srodek najszesciej w tkaninie speed dekory wnetrza w szczotkowanym aluminium (o odpowiednim oznaczeniu) i zawieszenie sportowe 1be lub 1bv oraz alusy w odpowiednim wzorze i oznaczenia s-line na listwach drzwi tylnych i wewnetrznej czesci progow (widoczne po otwarciu drzwi). Zewnetrzny pakiet to inne zderzaki, dolne nakladki drzwi w ksztalcie pletwy oraz inny grill przedni i wieksza lotka na klapie w avancie. To chyba tyle
krzysztof 36418 Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Wstyd sie przyznac ale trudno panowie jak zmienić tytuł posta :wallbash:bo sam tego nie ogarne.
akjam Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Niżej z nią. Odklej te oznaczenia S-Line z tylnej klapy bo średnio to wygląda. Powodzenia w modzeniu autka.
shakal Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Wstyd sie przyznac ale trudno panowie jak zmienić tytuł posta :wallbash:bo sam tego nie ogarne. Idź do pierwszego postu. Klikasz w dolnym prawym rogu postu "Edytuj" i później "Użyj pełnego edytora" a później już będziesz wiedział co robić
krzysztof 36418 Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Dziekuje za pomoc w zmianie tytułu. Kurcze hyba jakis kre... wywiercil dziury zeby ten znaczek na klapie zamontowac. Prubowałem go zdjąć ale nie hce zejść tak jakby trzymaly go jakies kolki oprucz tasmy. Jutro sprubuje odciać gorzej jak dziury bedą.
strazak990 Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Spróbuj dratwą lub struną i wtedy będziesz wiedział.
shakal Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Podgrzej suszarką emblemat i strzykawka z benzyną ekstrakcyjną spróbuj lekko zmoczyć klej pod nim, później żyłka i powinno zejść
iparts Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Samochód prezentuje się bardzo dobrze! Gratulacje za to i szerokości!
krzysztof 36418 Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 29 Sierpnia 2014 No więc zabrałem się za ten znaczek w ruch poszła suszarka, strzykawka z benzyną + igła, dratwa, pasta polerska, wosk i całe wiadro cierpliwośći. Oprucz taśmy klejącej ktoś przykleił znaczek na jakis klej i po usunięciu taśmy zostały 3 plamki (jakby po kropelce) benzynka i pasta polerska załatwiły sprawe. Teraz jest tak. http://s1.directupload.net/images/140829/lpajqzty.jpg Dziękuje wszystkim za podpowiedzi jak zdjąć tem znaczek, A, że zostalo troche czasu wyrezane zostało http://s1.directupload.net/images/140829/vgzcbdd4.jpg Podświetlenie ambiente wg przepisu kolegi ak jam znalezionego na forum. Kurcze panowie mała żecz a cieszy i na tym sie nie skończy
shakal Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Najważniejsze że zeszło Ambiente fajna sprawa, ja u siebie mam wstawione diody w tylną lampkę dodatkowo
krzysztof 36418 Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 29 Sierpnia 2014 (edytowane) Najważniejsze że zeszło Ambiente fajna sprawa, ja u siebie mam wstawione diody w tylną lampkę dodatkowo Tez mam w planach tylko zakupić musze taką lampke z 2 przełącznikami bo mam "calą przezroczystą z 1 przełącznikiem". Ale najpierw wizytownik i oczywiśćie podświetlenie (wizytownika i kubka). Edytowane 29 Sierpnia 2014 przez krzysztof 36418
Rekomendowane odpowiedzi