Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

taki tam oswojony BRUTAL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Widziana (chyba) w Krzyżanowicach przejazdem, robi wrażenie rs-ik

Opublikowano

Na SRC lata podobna sztuka w sedanie
Opublikowano
  • Autor

Jak wyszła ustawka z S3 ? ;)

Tak jak Arturo przypuszczał, dostałem po d*pie za każdym razem wyraźnie niestety :decayed:

Samochód to konkretnie A3 2.0tfsi stronik pomodzone dość grubo ale nie najgrubiej :wink: ok.360km i 480Nm od Kolegi z forum Jarola ;)

tzn konkretnie pierwsze próby dość zbliżone - po 3trąbnięciu :decayed: wysuwałem się o ok. długość auta na sekundę żeby mnie "Ska" wciągnęła na jakieś 2-3-4 długości a potem przestawała odjeżdzać (próby od 50 do ok.200)

Później A3 od razu wyskakiwało do przodu na 4-5długości, wydaje mi się że Jarol wcześniej wciskał gaz :P

prawdopodbnie turbo potrzebowało trochę czasu żeby nadmuchać, u mnie reakcja na gaz jest błyskawiczna ale moment jest dużo niższy a waga jednak z 200kg większa i dlatego moja przewaga była bardzo krótka i minimalna :decayed:

Przewieźliśmy się później nawzajem i trzeba przyznać że stronik jest niesamowicie szybki a w ogóle wracając do porównań to Tolek który jechał za nami był zaskoczony ale wydech w A3 był głośniejszy niż mój :wink:

Edytowane przez seves

Opublikowano

Jeździłem z kumplem z roboty taką półroczną s3 seryjną....kiedyś jechałem z Tobą po SG i mając w pamięci tą przejażdżkę obstawiłem wynik :);)

Opublikowano

Co jak co ...rs4 to rs4...lepsze to niz a3 po mordach...:)

Generalnie to nie ściągasz sie tym na co dzien...i wydaje mi sie ze taka moc do normalnej jazdy chyba w zupełności wystarcza..chyba ze sie mylę ???

:)

Opublikowano

Do Kościoła i po bułki styknie mu pewnie :grin:

Opublikowano
  • Autor

Seves- dzis widzialem twoje rs4.. aktualnie to jestem z zona na d...... adresu nie bede pisac zeby nie zdradzic.. haha i stoje obok twojej fury :)

Lol co za zbieg okolicznosci

szkoda ze niy ma jak pogadac

Zbieg okoliczności niesamowity ;) jak żonie się spodobało u koleżanki to wiem gdzie się spotkamy następnym razem, chyba że nagramy szybciej inny termin :D

Seves- dzis widzialem twoje rs4.. aktualnie to jestem z zona na dabrowki..adresu nie bede pisac zeby nie zdradzic.. haha i stoje obok twojej fury :)

Lol co za zbieg okolicznosci

szkoda ze niy ma jak pogadac

Znane miejsce, prawda jest taka że Seves, ten wieczny kawaler, odpala tego RSa tylko w weekendy i szuka na mieście nowych lasek, po to mu ten wóz :decayed::grin:

:grin::grin::grin::grin::grin: Ty ściuliku przecież w tygodniu też się z koleżankami spotykam :P

Faktycznie na SRC jeździ niemalże identyczna (nawet się z nią ścigałem w kamieniu śląskim moją była 3.0tdi :grin: )

tym razem to nie byłem niestety ja :(

Jeździłem z kumplem z roboty taką półroczną s3 seryjną....kiedyś jechałem z Tobą po SG i mając w pamięci tą przejażdżkę obstawiłem wynik :);)

Arturo z samych doznań ciężko wynik obstawić bo fura z turbiną chwilowo mocniej wciska w fotel momentem ale niekoniecznie musi szybciej jechać :D

fakt jest jeden że ta a3 porobiła mnie mocno ale tak jak napisałeś nie skrzywiłem się bo taki już jestem :P mówi się trudno a Rs4 to jednak jakby nie było fura do bicia :grin:

a odnośnie s3 to kiedyś (jak jechałem oglądać inną rs4 z Tolkiem i Sirredem) sprzedawca na spotkanie podjechał s3 po programie na 300km a my w 3.0tdi też 300km więc dla rozłożenia masy SIRRED poszedł do s3 :P no i powiem szczerze że też jej nie dogoniłem ale odjeżdzał minimalnie :decayed:

Edytowane przez seves

Opublikowano

No właśnie wszyscy dążą teraz do zmniejszenia masy. Co z tego, że silnik mocny jak buda ciężka. Rs to zawsze RS chociaż szkoda, że teraz s3 może już namieszać.

Opublikowano

Brzmienie masz ładniejsze :wink:

Opublikowano
  • Autor

No właśnie wszyscy dążą teraz do zmniejszenia masy. Co z tego, że silnik mocny jak buda ciężka. Rs to zawsze RS chociaż szkoda, że teraz s3 może już namieszać.

Zgadzam się od zawsze dążą do zmniejszania masy :P m.in dlatego w RS maska i błotniki są alu (choć może większe znaczenie dla konstruktorów miało prowadzenie samochodu)

Co do S3 to faktycznie czy A3 czy S3 ale nie seryjne ;) i będę bronił biednej RSki :D

Trzebaby te samochody porównywać albo po wyjeździe z fabryki czyli s3 z 2007roku 265km , albo do rs dołożyć kompresor na który i tak mnie absolutnie nie stać ;) ale wtedy spekulacje dopiero się rozpoczną, który kompresor i w s3 jaka turbina :D

Jeśli chodzi o masę to s3 wcale też takie lekkie nie jest i różnica mniej niż 15% z jednej str dużo a z drugiej znowu wcale nie aż tyle i 350km czy 400 to akurat te 15% tylko momentu w lżejszym więcej ;) dlatego dla mnie wynik nie był aż tak oczywisty :P

Brzmienie masz ładniejsze :wink:

Arturo brzmieniem ćwiartki nie ogarnę :unknown:

ale na szczęście w życiu nie tylko o ćwiartki chodzi :grin:

:P

Edytowane przez seves

Opublikowano

Więc właśnie ;)

Na codzień wygrywasz samym brzmieniem ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Siemka, dzis znów byłem w twoich okolicach,.....

;)

Opublikowano

seves Twój rs miał czyszczony dolot?

Opublikowano

Z relacji w Kamieniu wiem, ze miał :)

Opublikowano
  • Autor

Tak tak dolot czyszczony był jeszcze przez poprzedniego właściciela, ja 2razy oddawałem auto na "czyszczenie" ale ani w firmie na śląsku ani w Sportmile czyścić nie musieli bo nagaru nie było, za pierwszym razem na pewno nie otwierał się dodatkowy wlot w skrzynce filtra powietrza i było coś jeszcze, a niestety w sportmile Adam nie chciał mi powiedzieć co mu dolegało i co poprawił że z 370km zrobił 409 ;)

Edytowane przez seves

Opublikowano

Tak tak dolot czyszczony był jeszcze przez poprzedniego właściciela, ja 2razy oddawałem auto na "czyszczenie" ale ani w firmie na śląsku ani w Sportmile czyścić nie musieli bo nagaru nie było, za pierwszym razem na pewno nie otwierał się dodatkowy wlot w skrzynce filtra powietrza i było coś jeszcze, a niestety w sportmile Adam nie chciał mi powiedzieć co mu dolegało i co poprawił że z 370km zrobił 409 ;)

Czary mary i prawie 40 kucy doszło :)

Opublikowano
  • Autor

Ogólnie ciężki temat z tym "poprawianiem" i hamowniami ale co ja tu się będę mądrzył :D

każdy kto robił program dobrze wie jak się hamuje auto i co wykres potrafi pokazać :P i często co hamownia to inny wykres...

Opublikowano

Wydech musiałbys zrobic i pewno coś znów wiecej by było na hamowni.....

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

Chłopaki jak działa quattro? :eusathink:

Oczywiście nie mam na myśli tego że zamiast kół tylko przednich lub tylko tylnych napędzanę są wszystkie koła :D

Zastanawia mnie to bo już kilka razy zdarzyło mi się że podczas cofania "do garażu" pod górkę na piasku lub śniegu/lodzie napędzane miałem tylko jedno tylne i to zewnętrzne koło :D a samochód zamiast cofać stał w miejscu :D

Nic nie musiałem robić tylko dodać więcej gazu i udało się cofnąć :P po prostu któreś z innych kół też dostało napęd ale dziwne jak i kiedy tak się dzieje żeby w quattro kręciło się tylko jedno i to tylne koło :eusathink:

Edytowane przez seves

Opublikowano

Szło bez obciążenia to i się kręciło w miejscu... Dodałeś gazu- eds przyblokował luźno kręcąc się koło, mocy dostało drugie i wyjechałeś ;)

Edytowane przez Arturoo