banito Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Opublikowano 31 Sierpnia 2014 (edytowane) Witam Was wszystkich,po sprzedazy mojego poprzedniego auta zaczeły sie poszukiwania nastepcy.Po ogledzinach kilkunastu egzemplarzy "malinek" padlem na kolana i pytlem Boga za jakie grzechy i jak mozna doprowadzic Audi do takiego stanu. Wracajac z ogledzin przejezdzalem przez pewna wioske i przy drodze stalo z kartka Audi.Wiec zatrzymalem sie i po kilkunasto minutowych ogledzinach zadzwonilem do wlasciciela.Przyszedl Pan "rolnik"(wlasciciel od 7lat) z kluczykami poogladalem,posprawdzalem,pojezdzilem i okazalo sie zadowalajace wiec Dżentelmenska rozmowa o pieniadzach i stalem sie szczesliwym posiadaczem a4.Troche o Audi:- 19.07.2000 rok produkcji,- silnik 1.9 tdi AJM 116 kucy,ile ma pokaże hamowniaWyposażenie :- Szare skórki pompowane - 2 podłokietniki, - siatka (roleta) zabespieczajaca miedzy bagajem a pow.kabinowa,- 4 szybki w prądzie,- el.lustra- 10 jaśków- grzane dupska,- klimatronik nawet sprawny,- szyberdach w pradzie- 3 ramienna kierownica w skorce jak i lewarek recznego i biegow, - oświetlenie Ambiente- full fis,- czarne klamki, - central z kluczyka, - domykanie szyb kluczykiem tzw.modół komfortu - otwieranie klapy z kluczyka - gniazdo 12v w bagaju - pełen zestaw do tel.nokia ....- i takie tam .... Nadwozie :- Kombi w kolorze czarnym LZ9W,- jakis czastkowy pakiet s4,- polerowane końcóweczki - ori xenonik Hamulcce :- seria ale 312 mm juz czekaja na założenieKoła :- 18 cali (podjebki RS6) - już się piaskuja i maluja w głęboką czern - oponki nacigne znienawidzone Nankangi 205/35r18Plany :- mechanik- zrobic wszystko co jest do zrobienia (Zrobione),- spasowac przod,zarzucic dokladke od leona cupry, - progi od S4, - Bixenonki- blotnik od strony kierowcy do wymiany bo pekl dolny wahacz poprzedniemu właścicielowi i troche nabałaganil i zmienic klape bo ta jest nie za ciekawa.- juz w domu zakupiony kompletny rozrzad Rouville,komplet zawieszenie przod,Filtr powietrza,filr oleju Bosch,Olej Valvoline Dura band (Zrobione)- w dalszych planach : wypolerowac karoserie bo stał na wsi pod drzewem, - przelocik,fmic,turbawka,programik i funn - zawiecha to koza straszna wiec wpadnie Gewinde i na ziemie - dekory w Piano Black i klamki czarne Edytowane 23 Marca 2015 przez banito
misiek95 Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Opublikowano 31 Sierpnia 2014 fajna z fotami coś nie gra bo te na dole jakieś małe
slavko87 Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Ładnie sie prezentuje, jak zrealizujesz plany bedzie jeszcze lepiej, co do springow -40 to lepiej zakup gwint bo szybko Ci sie znudzi -40 i jeszcze jak sie napatrzysz na forum na inne zglebione auta to springi nie maja racji bytu na froncie brakuje Ci grila s4, moze szukasz bo u mnie zalega?
banito Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 31 Sierpnia 2014 fotki poprawie spoko. Grill u mnie jak najbardziej mile widziany podeslij mi fotki na pw i cenke
BocianXXX Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Opublikowano 31 Sierpnia 2014 (edytowane) Do pompowtrysków chcesz lać 10W40 ?? Ja do swojego AFNa zalewam 10w40 505.00 i nie narzekam (spisuje się elegancko) , ale do pompowtrysków to raczej syntetyk idzie . Inna norma (chyba 505.01 jest do twojego) Edytowane 31 Sierpnia 2014 przez BocianXXX
banito Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 31 Sierpnia 2014 qurna to moj pierwszy ropniak,musze go wymienic na 5w
misiek95 Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Opublikowano 31 Sierpnia 2014 AJM dobra maszyna, powinieneś być mega zadowolony
Albi91 Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Opublikowano 31 Sierpnia 2014 elegancka sztuka ! prawda, że z AJMa powinieneś być zadowolony. Powodzenia w modach, a plany zacne, tylko -40 to nie za mao?
slavko87 Opublikowano 1 Września 2014 Opublikowano 1 Września 2014 AJM małym kosztem można zrobić ~170 ps i to jest dobre w tych motorach
banito Opublikowano 22 Września 2014 Autor Opublikowano 22 Września 2014 (edytowane) Długo mnie nie było a coś sie porobiło.Wpadł nowy kpl.rozrząd Rouville , kpl.przednia zawiecha lemfordera , olej Valvoline filtry,plyny ustrojowe to co sie dalo.Założony jest nowy intercooler bo moj juz płakał olejem.EGR wyczyszczony i zaslepiony.Kupiony juz jest kolektor od AWX'a i czeka na czyszczenie i montaż. Fotki wstawie wieczorem.Pany mam tez audi granatowe z Ori zderzakiem przednim, blotnikami,progami,grilem od RS4,Lampy Valeo xenonik i skorki czarne nie styrane od RS4.Jest ktos chetny na cos?Skory moze wrzuce do siebie choc ja mam szary srodek a papy sa czarne i nie chce mi sie przewalac kokpitu,boczkow i tunelu.Fotki tez wstawie wieczorem. Fotki po demontarzu kolektora,egr itd.. A tu juz kolektor AWX Edytowane 10 Listopada 2014 przez banito
pacos Opublikowano 22 Września 2014 Opublikowano 22 Września 2014 Olej polecam do tego motoru 5w30, tata mój na takim smiga w a6 1.9 130km i odkad go mamy czyli 110 tys. zero awarii, auto ladnie pracuje a on specjalnie o nie nie dba.
banito Opublikowano 11 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 11 Grudnia 2014 (edytowane) Długo mnie nie było a cos tam sie zdziałało. We wnetrzu wylądowały czarne klameczki (nie malowane) Na froncie wpadł plasterek miodu Lifty klapy W piwnicy na montaz czekaja hamulce 312 mm komplet a pod maska ułozyło sie turbo od ASZ (niestety nie mam zdjec). Jak cos chetnie zamienie moje felgi na inne. Edytowane 24 Grudnia 2014 przez banito
pablo15005 Opublikowano 11 Grudnia 2014 Opublikowano 11 Grudnia 2014 Kolego, bardzo skomplikowane wyczyścić egr? bo mój zaślepiony ale wali olejem... co daje kolektor awx w ajm-ie?
a4-freunde Opublikowano 11 Grudnia 2014 Opublikowano 11 Grudnia 2014 kolego jak ogarnoles czarne klameczki
banito Opublikowano 11 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 11 Grudnia 2014 Pablo nie ma az tak wiele roboty z wywaleniem kokektora natomiast problem jest go doczyscic hehe.A co daje hmm moze z 10NM od dolu no i wiecej powietrza w zakresie wyzszych obrotow. A4-freunde klamki trafily mi sie w dawcy recaro a wymiana troche babranie bo trzeba boczki zdejmowac ale az tak wiele czasu nie zajmuje.
tompa33333 Opublikowano 11 Grudnia 2014 Opublikowano 11 Grudnia 2014 Długo mnie nie było a coś sie porobiło.Wpadł nowy kpl.rozrząd Rouville , kpl.przednia zawiecha lemfordera , olej Valvoline filtry,plyny ustrojowe to co sie dalo.Założony jest nowy intercooler bo moj juz płakał olejem.EGR wyczyszczony i zaslepiony.Kupiony juz jest kolektor od AWX'a i czeka na czyszczenie i montaż. Fotki wstawie wieczorem.Pany mam tez audi granatowe z Ori zderzakiem przednim, blotnikami,progami,grilem od RS4,Lampy Valeo xenonik i skorki czarne nie styrane od RS4.Jest ktos chetny na cos?Skory moze wrzuce do siebie choc ja mam szary srodek a papy sa czarne i nie chce mi sie przewalac kokpitu,boczkow i tunelu.Fotki tez wstawie wieczorem. Fotki po demontarzu kolektora,egr itd.. A tu juz kolektor AWX hej ,witaj ....czy masz moze blotniki z RS4 jeszcze ,jakie przod tyl ? bylbym zainteresowany ...daj opdowiedz ,dziekuje ! Tomek hej ,witaj ....czy masz moze blotniki z RS4 jeszcze ,jakie przod tyl ? bylbym zainteresowany ...daj opdowiedz ,dziekuje ! Tomek
banito Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Błotniki poszły już i będa na forumowym autku Panowie niestety auto musze sprzedac.Gdyby ktoś był chetny to zapraszma na priv.Dodam ze audi jest w pelni sprawne i na bierząco stan licznika sie zmienia. Audi trafilo w inne rece wiec mozna zamknac.
Rekomendowane odpowiedzi