dawid_92 Opublikowano 1 Września 2014 Opublikowano 1 Września 2014 Panowie mam u siebie ogromny problem. Popadał wczoraj deszcz, odpaliłem auto i podczas jazdy szyby wszystkie zaparowały, najbardziej przednia. Nadmuch nic nie dawał rady, musiałem szmatką wycierać żeby coś widzieć. Co może być przyczyną. Powiem, że mam klimę u siebie, lecz nie działa. co zrobić by nie było takich problemów?
jospethe Opublikowano 1 Września 2014 Opublikowano 1 Września 2014 (edytowane) Podstawa to filtr kabinowy. Kiedy go wymieniałeś? Poza tym uzupełnij swój profil. Edytowane 1 Września 2014 przez jospethe
Chaberiusz Opublikowano 1 Września 2014 Opublikowano 1 Września 2014 Wymień filtr kabinowy i sprawdź czy nie masz zapchanych odpływów na podszybiu Wysłane z Tapatalka
dawid_92 Opublikowano 1 Września 2014 Autor Opublikowano 1 Września 2014 kod silnika i napęd skąd mam wziąźć ? gdzie go szukać ? filtr kabinowy z pół roku temu był wymieniany gdzieś
Chaberiusz Opublikowano 1 Września 2014 Opublikowano 1 Września 2014 Obejrzyj ten filtr może kwalifikuje się do wymiany Wysłane z Tapatalka
dawid_92 Opublikowano 1 Września 2014 Autor Opublikowano 1 Września 2014 filtr wymienie napewno. tylko co jeszcze jakiej przyczyny moge szukać no i gdzie. żeby poświęcić jeden dzień i po sprawdzać.
jospethe Opublikowano 1 Września 2014 Opublikowano 1 Września 2014 (edytowane) Tak jak wyżej. Sprawdź kanał odpływowy na podszybiu. Jeden znajduje się pod akumulatorem. Jak wsadzisz rękę od spodu to powinna być tam taka guma okrągła , która zapycha się szybo liśćmi. Ja ją całkiem wywaliłem i na razie nic sie nie zapycha. Pomimo wszystko, że filtr mam w miarę świeży to i tak czasem szyby parują zwłaszcza gdy jest wilgotne powietrze na zewnątrz. Trzeba wtedy użyć klimy, żeby to wszystko odparowało. Edytowane 1 Września 2014 przez jospethe
misiek95 Opublikowano 1 Września 2014 Opublikowano 1 Września 2014 Podszybie masz zle złożone i pylkowy dostał wody
dawid_92 Opublikowano 2 Września 2014 Autor Opublikowano 2 Września 2014 właśnie klima u mnie nie działa bo mam wyciek najprawdopodobniej ze sprężarki. dlatego jak włacze nawiew to jeszcze bardziej parują ;// Podszybie wszystko jest ok złożone.
maciucha512 Opublikowano 2 Września 2014 Opublikowano 2 Września 2014 Dobierz się do tego filtra, zobacz czy rynienka jest osadzona dobrze, sprawdź czy obudowa filtra dobrze przylega do karoserii, obudowa trzyma się na 3 śrubach (chyba 10) odkręć i zobacz czy nie ma śladów, że woda się leje, zobacz czy jest uszczelka w tej obudowie. W wozie panuje lekko słodkawy zapach?
dawid_92 Opublikowano 3 Września 2014 Autor Opublikowano 3 Września 2014 wczoraj jak wsiadłem to był taki dziwny zapach, nie wiem może wilgoci czy coś, i zobaczyłem, że dywan od strony pasażera jest mokry.
eXik Opublikowano 3 Września 2014 Opublikowano 3 Września 2014 Tak jak koledzy wyzej sprawdz ta podszybie-rynienke-filtr czy nie jest wilgotny, jesli jest dostaje sie tam woda mialem to samo
maciucha512 Opublikowano 6 Września 2014 Opublikowano 6 Września 2014 wczoraj jak wsiadłem to był taki dziwny zapach, nie wiem może wilgoci czy coś, i zobaczyłem, że dywan od strony pasażera jest mokry. Pytając o zapach mam na myśli płyn chłodniczy, jak czuć to nagrzewnica nieszczelna.
dawid_92 Opublikowano 6 Września 2014 Autor Opublikowano 6 Września 2014 płynu raczej nie czuć. Wymieniłem filtr kabinowy na węglowy, przepłukałem odpływy, oraz odpływ od klimatyzacji, musiałem płaskim śrubokrętem potraktować żeby dziura przeszła na wylot. po tym jak stukalem czymś słyszałem metaliczny dźwięk czyli dźwięk zawieszenia, czyli odpływ jest ;-) pod obudową filtra kabinowego jest taka gąbeczka, przez nią pewnie woda sie lała. bo filtr też delikatnie był mokry, tzn było widać że był zalany.
maciucha512 Opublikowano 7 Września 2014 Opublikowano 7 Września 2014 http://a4-klub.pl/index.php?/topic/245725-uszczelnienie-filtra-kabinowego-pylkowego-fotorelacja/
dawid_92 Opublikowano 7 Września 2014 Autor Opublikowano 7 Września 2014 oki zrobie tak jak tylko będę miał czas
Rekomendowane odpowiedzi