rojbert Opublikowano 15 Września 2008 Opublikowano 15 Września 2008 Witajcie mam następujący problem z elektrycznie ogrzewanymi lusterkami, grzeją od razu po przekręceniu zapłonu nie zależnie od temperatury na zawnątrz co moze być nie tak z tym sprzetem ??
zdeniu Opublikowano 15 Września 2008 Opublikowano 15 Września 2008 ogólnie wskazywałoby na uszkodzony włącznik grzania tylnej szyby bo po jego włączeniu dopiero grzeją lusterka
hornet Opublikowano 15 Września 2008 Opublikowano 15 Września 2008 Witajcie mam następujący problem z elektrycznie ogrzewanymi lusterkami, grzeją od razu po przekręceniu zapłonu nie zależnie od temperatury na zawnątrz co moze być nie tak z tym sprzetem ?? Kolego po czym stwierdziłeś że grzeją lustra ? Grzeje się tylna szyba ?
rojbert Opublikowano 15 Września 2008 Autor Opublikowano 15 Września 2008 Witajcie mam następujący problem z elektrycznie ogrzewanymi lusterkami, grzeją od razu po przekręceniu zapłonu nie zależnie od temperatury na zawnątrz co moze być nie tak z tym sprzetem ?? Kolego po czym stwierdziłeś że grzeją lustra ? Grzeje się tylna szyba ? wiem ze grzeją gdyż rano widzę jak parują a tylna szyba nie grzeje, dopiero jak ją pstryknę wyłacznikiem gdy zauważyłem ze parują to mnie to zainteresowało i sprawdziłem i napięcie na przewodach pojawia się po przekręceniu kluczyka
zdeniu Opublikowano 15 Września 2008 Opublikowano 15 Września 2008 może miałeś wersje bez podgrzewanych lusterek (były takie) i ktoś mądry podłączył do jakiegoś plusa pojawiającego się po zapłonie
Gość Michał Opublikowano 15 Września 2008 Opublikowano 15 Września 2008 Wszystko masz w porządku- były wersje bez podgrzewanych lusterek ,z podgrzewaniem wraz z tylna szyba oraz z podgrzewaniem po kluczyku Wiecej opcja
rojbert Opublikowano 15 Września 2008 Autor Opublikowano 15 Września 2008 Wszystko masz w porządku- były wersje bez podgrzewanych lusterek ,z podgrzewaniem wraz z tylna szyba oraz z podgrzewaniem po kluczyku Wiecej opcja to mówisz kolego ze były wersje co się włączło podgrzewanie po kluczyku a masz moze gdzieś jakiś opis tego zjawiska
krzyniek Opublikowano 15 Września 2008 Opublikowano 15 Września 2008 Wszystko masz w porządku- były wersje bez podgrzewanych lusterek ,z podgrzewaniem wraz z tylna szyba oraz z podgrzewaniem po kluczyku Wiecej opcja właśnie to miałem pisać, to prawda że były dwie wersje i już był temat na forum wałkowany :gwizdanie:
Gość Michał Opublikowano 15 Września 2008 Opublikowano 15 Września 2008 to mówisz kolego ze były wersje co się włączło podgrzewanie po kluczyku a masz moze gdzieś jakiś opis tego zjawiska Ano były,lipa po całości,palą się maty na potęge
krzyniek Opublikowano 15 Września 2008 Opublikowano 15 Września 2008 z inst. obsługi http://www.pecet.com.pl/~janek/ac/audi/Ksiazka_serwisowa_Audi_A4/Obraz%20025.jpg
rojbert Opublikowano 15 Września 2008 Autor Opublikowano 15 Września 2008 z inst. obsługi http://www.pecet.com.pl/~janek/ac/audi/Ksiazka_serwisowa_Audi_A4/Obraz%20025.jpg a czy ktoś może mio wytłumaczyć jaki jest sens załączania ogrzewania lusterek po stacyjce nawet gdy na dworze jest temperatura grubo dodatnia
mroova81 Opublikowano 15 Września 2008 Opublikowano 15 Września 2008 z inst. obsługi http://www.pecet.com.pl/~janek/ac/audi/Ksiazka_serwisowa_Audi_A4/Obraz%20025.jpg a czy ktoś może mio wytłumaczyć jaki jest sens załączania ogrzewania lusterek po stacyjce nawet gdy na dworze jest temperatura grubo dodatnia No masz racje, nie ma sensu! Może jednak coś sie komus przewidziało i jednak nie ma po kluczyku tylko razem z tyną szybą? Wiem, że w audicach (nie wiem konkretnie w jakich modelach) permanętnie grzane były tylko dysze spryskiwaczy, przez co wkładki termiczne paliły się bardzo szybko.
rojbert Opublikowano 15 Września 2008 Autor Opublikowano 15 Września 2008 z inst. obsługi http://www.pecet.com.pl/~janek/ac/audi/Ksiazka_serwisowa_Audi_A4/Obraz%20025.jpg a czy ktoś może mio wytłumaczyć jaki jest sens załączania ogrzewania lusterek po stacyjce nawet gdy na dworze jest temperatura grubo dodatnia No masz racje, nie ma sensu! Może jednak coś sie komus przewidziało i jednak nie ma po kluczyku tylko razem z tyną szybą? Wiem, że w audicach (nie wiem konkretnie w jakich modelach) permanętnie grzane były tylko dysze spryskiwaczy, przez co wkładki termiczne paliły się bardzo szybko. wydawałoby sie ze koncern VW Audi wszystko starannie przemysli a jednak straszna pupa z tego wyszła miałoby to sens gdyby było to połączone z termometrem zewnątrznym i np temperatura poniżej +5' c załacza sie ogrzewanie bo po co komuś latem ogrzewanie lusterek
YATES Opublikowano 15 Września 2008 Opublikowano 15 Września 2008 Masz wszystko OK - u mnie też grzeją ( w zimie napewno, a w lecie nie sprawdzałem ) lusterka po przekręceniu kluczyka.
zdeniu Opublikowano 15 Września 2008 Opublikowano 15 Września 2008 no to przy okazji czegoś sie dowiedziałem nie ukrywam ale dość egzotycznym zjawiskiem jest owe grzanie po zapłonie Pan dżindżinier chyba nie był zbyt genialny
jazz_27 Opublikowano 17 Września 2008 Opublikowano 17 Września 2008 Chyba jednak nie egzotycznym bo u mnie też to działa w ten sposób i częściej spotykam się że podgrzewane lusterka włączają się po zapłonie niż wraz ogrzewaniem tylnej szyby. A dlaczego jakiś helmut wpadł na taki patent to już pozostanie chyba tajemnicą
M@rcus Opublikowano 17 Września 2008 Opublikowano 17 Września 2008 Podobno we wkładach lusterek są termostaty regulujące, kiedy mją się grzać a kiedy nie. Na potwierdzenie tego mogę powiedzieć, że kiedy kupiłem wkład (od Skody ) okazało się nagle, że lustro grzeje nawet przy +30 st. Wcześniej tak nie było, choć ogrzewanie działało w chłodniejsze dni.
domelq Opublikowano 17 Września 2008 Opublikowano 17 Września 2008 Podobno we wkładach lusterek są termostaty regulujące, kiedy mją się grzać a kiedy nie. Na potwierdzenie tego mogę powiedzieć, że kiedy kupiłem wkład (od Skody ) okazało się nagle, że lustro grzeje nawet przy +30 st. Wcześniej tak nie było, choć ogrzewanie działało w chłodniejsze dni. To być może dlatego moich jeszcze nie rozkminiłem dlaczego nie grzeją a w kodach wyposażenia ogrzewanie jest a być może mam po prostu coś popsute...
rojbert Opublikowano 17 Września 2008 Autor Opublikowano 17 Września 2008 Podobno we wkładach lusterek są termostaty regulujące, kiedy mją się grzać a kiedy nie. Na potwierdzenie tego mogę powiedzieć, że kiedy kupiłem wkład (od Skody ) okazało się nagle, że lustro grzeje nawet przy +30 st. Wcześniej tak nie było, choć ogrzewanie działało w chłodniejsze dni. co do tego termostatu do kolega chyba ma rację gdyż z prawej strony zachował mi sie jeszcze oryginalny wład i na tym plastiku jest jakiś element wygląda to jak brzęczek który znajduje sie w liczniku, natomiast lewa wkładka jest nie oryginalna i tego elementu nie ma być moze to jest ten termosta a jak nie to moze ktoś wie co to moze być
Cristoforo Opublikowano 18 Września 2008 Opublikowano 18 Września 2008 u mnie tez jest grzanie po właczeniu zapłonu automatycznie.dzieje sie tak jak temperatura spadnie poniżej chyba 7 stopni bo jak jest po wyzej 10 stopni to jak mam zaparowane lusterka to nie działa automatycznie.moze dobrze wymyslili ze wazniejsza jest widocznosc w lusterkach a pozniej w tylnej szybie.
Rekomendowane odpowiedzi