krzychot Opublikowano 15 Września 2008 Opublikowano 15 Września 2008 Witajcie, Wariuje mi wskaźnik pozoimu paliwa- przeczyściłem, na chwilę pomogło. Potem znów zgłupiał bo po włączeniu zapłonu wskakuje na max. Diagnoza VAG`iem wskazała: "zawór przewietrzania zbiornika zwarcie do masy" kod 17833. Gdzie znaleźć ten zawór?
sredni Opublikowano 15 Września 2008 Opublikowano 15 Września 2008 Witam! To dowiedziałem sie od <krzychot> że jest coś takiego jak zawór przewietrzania zbiornika. W moim przypadku wskażnik paliwa pokazywał że zbiornik jest pusty,mimo że był zatankowany na maxa. Pojechałem do najbliższego mechanika który powiedział że wie co sie stało ale nie zna przyczyny. Po odkręceniu pokrywy od zbiornika paliwa,okazało sie że oberwane są przewody od czujnika. Mechanik polutował przewody jak należy,przykrecił pokrywe a wskaźnik "ruszył".Wszystko OK prócz jednego,mechanik powiedział że po każdym tankowaniu mam zostawić poluzowany korek zbiornika paliwa bo znowu oberwie przewody.Choć dziwne to troche to posłuchałem go i nie dokręcam.Czy ma z tym coś wspólnego w/w zawór przewietrzania zbiornika i co to jest. Za wszelkie rady i wskazówki z góry dzięki-Piotr.
M.Audi Opublikowano 16 Września 2008 Opublikowano 16 Września 2008 czy syczy ci cos przy wlewie paliwa?? bo ja tylko slyszalem o zaworze wegla aktywnego albo zawor magnetyczny to to samo, znajduje sie on na filtrze paliwa pod maska jak dziala poprawnie to on tak cyka wtedy nic nie slychac przy wlewie paliwa
krzychot Opublikowano 16 Września 2008 Autor Opublikowano 16 Września 2008 Nie syczy U mnie pod maską raczej ciasno, ale jurto zapuszcze żurawia (dziś leje) i poszukam
rav Opublikowano 16 Września 2008 Opublikowano 16 Września 2008 Myślę, że jest jakieś zwarcie na kablach biegnących do zawu N80 - odpowietrzania zbiornika paliwa. Znajomy miał taki sam problem w A3, błąd pojawił się po instalacji alarmu. W efekcie okazało się, że elektryk do złych kabelków alarm podłączył
Koleś Opublikowano 16 Września 2008 Opublikowano 16 Września 2008 ja tam robie w salonie skody przy samochodach i taki błąd pokazuje cząsto jak ludzie przelewają poliwko
sredni Opublikowano 16 Września 2008 Opublikowano 16 Września 2008 Powiedzcie mi czy powinno być słychać pompke paliwa w zbiorniku (A4 B5 1.8T) o ile jest tam zamontowana bo tego nie wiem. A czy syczy,na dzień dzisiejszy nie moge sprawdzić ,zrobie to po powrocie i dam znaka.
Koleś Opublikowano 16 Września 2008 Opublikowano 16 Września 2008 jak przekręcisz kluczyk to powinna sie zaciągnąc paliwem tylko i tyle nie powinno być pużniej jej słychać
sredni Opublikowano 16 Września 2008 Opublikowano 16 Września 2008 Ok dzięki,sprawdze w czwartek lub piątek.
krzychot Opublikowano 21 Października 2008 Autor Opublikowano 21 Października 2008 i taki błąd pokazuje cząsto jak ludzie przelewają poliwko No fakt - ostatnio przelało mi się troche - lałem z kanistra przez badziewny lejek ups.... A gdzie ten zawór N80 się znajduje - jak to naprawić???[br]Dopisany: 17 Wrzesień 2008, 18:12_________________________________________________Znalazłem ten zawór N80- koło filtra powietrza....wyciągnąłem, podpiąłem pod aku i cyka, czyli jakby działał - nie wiem czy wymiana jest potrzebna. Jakieś sugestie???...bo już nie wiem co robić a wkurza mnie wskazówka poziomu paliwa- wariuje- na max, rezerwa, poł i dalej max i tak zostaje w większości przypadków
M.Audi Opublikowano 22 Października 2008 Opublikowano 22 Października 2008 ja tez mialem takie objawy, a syczy ci przy wlewie paliwa? mi syczalo przy wlewie a zawor byl cicho wymienilem na nowy zalozylem i wszystko gralo jak nalezy tylko ze zawor kosztuje 300zl orginalny. mozesz jeszcze nie dokrecac korka wlewa paliwa albo zdjac z niego uszczelke to nie bedzie takiego cisnienia w zbiorniku
krzychot Opublikowano 22 Października 2008 Autor Opublikowano 22 Października 2008 Nie syczy........a gdzie kupiłeś ten zawór?- ASO???- strasznie drogi jak na taki drobiazg!!!
M.Audi Opublikowano 23 Października 2008 Opublikowano 23 Października 2008 ja kupilem w sklepie co sprzedawaja czesci samochodowe w aso tez napewno beda mieli to jest orginal nie ma zadnych zamienników
Rekomendowane odpowiedzi