Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

obnizenie zawieszenia A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzięki Wojtaz

1BV u mnie powinno leżeć podobnie :)

Edytowane przez kajmanovsky

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Szukam czegoś sensownego do b5 sedan 1.8t

http://tuningkingzshop.pl/pl/p/Sprezyny-obnizajace-K.A.W.-Audi-A4-Quattro-Sedan-B5-4-cyl.-benzyna-4030-mm/20315

Zastanawiam się nad weiteciem, eibachem bądź kawem. Szczerze mówiąc to najchętniej brałbym weiteca, ale nie mogę znaleźć nić sensownego 40/30. Z drugiej mam tk niedaleko, więc wygodnie podjechać i zawsze można się dogadać na lepszą cene. A w kjs'ach i szutrach spręzyny kawa spisywały się jak złoto. Nissan Sunny robił ciężką robotę. Ktoś na forum miał przejścia z sprężynami K.A.W.a? Bądź ma sklepy gdzie dostane za sensowne ceny weiteca?

ew.

http://apshop.pl/pl/11022-sprezyny-sportowe-ap-Audi-A4-Limousine-B5-FS10-028.htmlale tutaj to przekonania nie mam.

Edytowane przez DaveDaveDave

Opublikowano

Weitec już nie istnieje, więc na nowe zestawy nie licz. Chyba że ktoś przypadkiem ma jakiś zakurzony zestaw w czeluściach magazynu

Opublikowano

miałem nadzieje na jakis stany magazynowe, no ale trudno. Wczoraj wieczorem znalazłem wzmiankę, apropo zamknięcia.

Opublikowano

czy ma ktoś zdjęcia b5 -40mm przód i tył na kołach 17" 225x45?

Opublikowano

H&R podaje obniżenie 40/40, a Eibach 30/30 w zestawach sprężyn do V6Q w manualu- teraz pytanie jakie byłoby faktyczne obniżenie w porównaniu z 1BE które pewnie jeździ tyle co samochód (270tys km) i zapewne jest ubite? Byłaby w ogóle jakaś różnica?

Kategorie wagowe samochodu to OYR/OJG

Kolego, ja mam dokładnie ten sam silnik, skrzynię i budę co Twoja i u mnie wygląda to następująco,

PIyKDSt.jpg

więc możesz sobie mniej więcej porównać czy obniża wystarczająco czy nie. Dla mnie to idealny kompromis. Zawieszenie zmienione na Pro-Kita -30/30

powiec mi czy scieraja ci sie opony od strony wewnetrznej po obnizeniu bo mi tak

Opublikowano

H&R podaje obniżenie 40/40, a Eibach 30/30 w zestawach sprężyn do V6Q w manualu- teraz pytanie jakie byłoby faktyczne obniżenie w porównaniu z 1BE które pewnie jeździ tyle co samochód (270tys km) i zapewne jest ubite? Byłaby w ogóle jakaś różnica?

Kolego, ja mam dokładnie ten sam silnik, skrzynię i budę co Twoja i u mnie wygląda to następująco,

PIyKDSt.jpg

więc możesz sobie mniej więcej porównać czy obniża wystarczająco czy nie. Dla mnie to idealny kompromis. Zawieszenie zmienione na Pro-Kita -30/30

powiec mi czy scieraja ci sie opony od strony wewnetrznej po obnizeniu bo mi tak

proponuje ustawić zbieżności itd.

Opublikowano

Witam. Ja u siebie w pelnym lifcie 1.8 125km sedan posiadam oryginalny zawias 1ba. Buja strasznie dlatego jestem bardzo zainteresowany sprezynami eibach pro kit -30. Mam pewien dylemat, otoz auto posiada lpg z butla w kole, dodatkowo w bagazniku woze kolo zapasowe wiec jest wieksze obciazenie tyłu. W zwiazku z tym zastanawiam sie czy kupowac eibachy dedykowane do 1.8 w sedanie czy od avanta ? Nie chce zeby przez lpg tył bardziej siedzial od przodu. Drodzy klubowicze doradzcie cos.

Opublikowano

Witam. Ja u siebie w pelnym lifcie 1.8 125km sedan posiadam oryginalny zawias 1ba. Buja strasznie dlatego jestem bardzo zainteresowany sprezynami eibach pro kit -30. Mam pewien dylemat, otoz auto posiada lpg z butla w kole, dodatkowo w bagazniku woze kolo zapasowe wiec jest wieksze obciazenie tyłu. W zwiazku z tym zastanawiam sie czy kupowac eibachy dedykowane do 1.8 w sedanie czy od avanta ? Nie chce zeby przez lpg tył bardziej siedzial od przodu. Drodzy klubowicze doradzcie cos.

Jak dobierzesz z sedana to praktycznie na 100% tył siądzie Ci niżej. Wzięcie sprężyn z avanta faktycznie może rozwiązać problem, jednak tu znów nie ma pełnej pewności co do dokładnej wartości obniżenia

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jakie polecacie zawieszenie gwintowane do 1.8 benzyna?

Opublikowano

Panowie potrzebuję fotki a4 b5 na sprężynach -40mm... szukam i szukam i nie mogę znależć. Najlepiej na feldze 18 cali. Z góry dzieki!

Opublikowano

ja mam -30 na 16

Opublikowano

Na 18 cali - 40mm nikt nie ma?

Opublikowano

Mam pytanko, ile z przodu wynosi odległość rantu błotnika do ziemi przy zawiasie 1be na kołach 205/55/16"?

Edytowane przez Robertuss

Opublikowano

Jak dobierzesz z sedana to praktycznie na 100% tył siądzie Ci niżej. Wzięcie sprężyn z avanta faktycznie może rozwiązać problem, jednak tu znów nie ma pełnej pewności co do dokładnej wartości obniżenia

Zamontowałem niecale 2 tygodnie temu springi z venoma AP 40/30 minus do quattro sedana 1.8t. Przyjemnie siadł na 1be, prowadzenie również dobre. Polecam

Opublikowano

mam takie pytanie, czy mogę zakładać -60 na przód przy kole 8,5Jx17H2, ET 30, oponki 225/45R17?

Opublikowano

Co myślicie nad amortyzatorami sportowymi ? Nie chce gwintu ponieważ auto ma sluzyc na codzien a mam zalozone -40mm h&r na serii amorach i pewnie bedzie trzeba je wymienic..
Chyba, że gwint jakis sensowny, ale też z używkami nie chce kombinować.

Opublikowano

Co myślicie nad amortyzatorami sportowymi ? Nie chce gwintu ponieważ auto ma sluzyc na codzien a mam zalozone -40mm h&r na serii amorach i pewnie bedzie trzeba je wymienic..

Chyba, że gwint jakis sensowny, ale też z używkami nie chce kombinować.

Szukaj kw v1 komfort nieporównywalnie lepszy niż na sprężyach - 40mm

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Panowie mam dylemat .zakupiłem sprężyny eibach pro kit -30/30 .mam do nich prawie nowe amor bilstein ale właśnie nie b8 cz nawet b6 a b4 .pytanie ?czy warto zakładać te b4 czy zainwestować w minimum b8 .i drugie pytanko ,mam teraz założone h&r tez obniżyło o około 30mm ale to raczej jakąś wersja sportowa bo wydaje mi się ze twarda i trochę mnie złości,czy jeśli bym dał sprężyny eibach do tych amorow h&r to ta twardość zostanie ?ps.mam symbol amora ,to jest h&r 13-1002-01

Jeszcze jedno :-) czy na oko to będzie 30 czy 40mm obniżone ? Koła 225/45/17

http://fs5.directupload.net/images/161028/vhbplivv.jpg

Widzę ze takie mieszanki jak ja mam chyba nie są popularne :-) pytanie do jakiegoś specjalisty od zawiech .mam możliwość kupienia h&r wersja Deep AH exlusive parts,czy to jest dobry gwint?

Edytowane przez nina_chudu4

Opublikowano

PIyKDSt.jpg

Ja mam założone Eibachy ProKit -30/-30 od czterech lat oraz opony na których jeżdżę już trzeci sezon i dopiero niedawno zauważyłem, że mi ostro zbiera przód od wewnętrznej strony. Byłem na jednej stacji i niby wszystko ok, zbieżność i brak luzów. Samo obniżenie może to powodować?