Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

obnizenie zawieszenia A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja mam założone Eibachy ProKit -30/-30 od czterech lat oraz opony na których jeżdżę już trzeci sezon i dopiero niedawno zauważyłem, że mi ostro zbiera przód od wewnętrznej strony. Byłem na jednej stacji i niby wszystko ok, zbieżność i brak luzów. Samo obniżenie może to powodować?

Niestety może. Ale -30 nie jest wartością ekstremalną, więc albo nadużywasz pojęcie "ostro zbiera", albo jednak coś jest niehalo w zawieszeniu

Opublikowano

Z przodu przy obniżaniu może robić się lekki negatyw, więc i opone może żreć od środka, Ale przy -30, to raczej takiej tragedii nie powinno być tak jak kolega wyżej mówi. Osobiście jedną stacją bym się nie sugerował ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jeżdżę na gwintach od kupna auta czyli jakieś 3 lata. Gleba ok 60/60 i lekki negatyw z przodu z powodu obniżenia. Przy zmianie kół na zimę pomierzyłem moje fuldy sportcontrol 205/50 r17 (felgi 8j także leciutki naciąg) na których jeżdżę także 3 rok. Różnica między zewnętrzną stroną bieżnika a wewnętrzną to w najgorszym wypadku 0.2mm także nie wierze w jakieś ścinanie opon przez obniżenie rzędu -30.

Dodam może jeszcze, że opony kupiłem jako nowe i to był ich ostatni sezon zapewne bo zeszły do ok 4mm. Nie były także rotowane przód/tył. Ciśnienie w granicach 2.3-2.4

Edytowane przez Randor

Opublikowano

Witam, czy ktoś zna firmę bc racing i może wypowiedzieć się o gwintach tej firmy?

Opublikowano

Bierz śmiało i testuj. Z tego co wiem to bardzo dobrej jakości gwinty.

Opublikowano

Zawieszenia z wyższej półki posiadające regulację siły tłumienia. W zależności jaką serię wybierzesz w zestawie mogą być cambery lub amorki jednorurowe. W Polsce dostaniesz je w firmie VENOM.

Opublikowano

Zwróciły właśnie moją uwagę dlatego że posiadają regulację siły tłumienia i są w cenie kw v1 które takiej regulacji nie mają. Ponadto ostatnio jeden sklep odpisał mi iż do mojego modelu auta nie ma kw v2 i zaproponowali mi właśnie bc racing seria BR

Edytowane przez bizonek069

Opublikowano

Witam, czy ktoś zna firmę bc racing i może wypowiedzieć się o gwintach tej firmy?

Świetne jakościowo gwinty, zdecydowana większość z górnym camberem, 30-stopniowa regulacja siły tłumienia. Polecam z czystym sumieniem

W Polsce dostaniesz je w firmie VENOM.

Zapraszam ;)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Z przodu przy obniżaniu może robić się lekki negatyw, więc i opone może żreć od środka, Ale przy -30, to raczej takiej tragedii nie powinno być tak jak kolega wyżej mówi. Osobiście jedną stacją bym się nie sugerował ;)

Gdzie tam przy -30 bedzie darło opone, to nawet nie jest obniżenie :decayed:

Edytowane przez uszol

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam

Chcę obniżyć trochę auto sprężynami i pożyczyłem -40/40 od sedana ośki. Założyłem na tył i jak była koza tak jest nadal. :decayed: Nie wiem czy jest sens zakładać to dalej. Felgi to 17", opony 205/50. Potrzebuję zdjęć Waszych aut z felgami 17" lub 18" i obniżeniem -40.

Pozdrawiam

Opublikowano

ja mam -40 na 16 cali planuje załozyc 225/45 17.zastanawiam sie czy nie bedzie obcierało:P

Opublikowano

Panowie mam mały problem, tylne amortyzatory wyzionęły ducha... i teraz szukam jakiegoś zamiennika. Zawias to H&R cup kit -60/-40, zastawiam się czy nie wrzucić Sachsa 170814 tymczasowo i zregenerować h&r, przejdzie w ogóle taki zestaw? ewentualnie jakie będą mankamenty takiego zawieszenia? :D  Wszystko rozchodzi się o kasę i czas bo samochód jest uziemiony a muszę na szybko zrobić jezdnym. rozważałem np, Bilsteina b6/b8 ale niestety on nie jest popularny i dostępny na 'wczoraj'

Opublikowano

Witam! 

Kilka dni temu kupiłem felgi 17" (zdjęcie poniżej). Posiadam audi a4 b5 z 98 r. na fabryczny zawieszeniu. Stąd moje pytanie, o ile bym musiał obniżyć zawieszenie i jakie sprężyny najlepsze i czy potrzebne mi będą dystanse oraz inne części??

1326497666-audi-s4-b5-avant-5097.jpg

Opublikowano
1 godzinę temu, chudy. napisał:

Witam! 

Kilka dni temu kupiłem felgi 17" (zdjęcie poniżej). Posiadam audi a4 b5 z 98 r. na fabryczny zawieszeniu. Stąd moje pytanie, o ile bym musiał obniżyć zawieszenie i jakie sprężyny najlepsze i czy potrzebne mi będą dystanse oraz inne części??

1326497666-audi-s4-b5-avant-5097.jpg

A to zależy jaki efekt chcesz uzyskać i na jakiej oponie będziesz latał.
Tu dystansów nie potrzeba bo to felgi z audi i podejdą bez kombinacji.

Opublikowano

Chcę żeby koło dopasowalo sie do nadkola, dokladnie jak na zdjeciu ponizej.

Opona to 225x45 i pytanie jaki jest koszt i polecana marka za jedna taka opone letnia, znajomy poleca Kormorany??

http://s33.photobucket.com/user/mjvss21/media/SSL10224.jpg.html

Edytowane przez chudy.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam. Jeżdze swoim samochodem duzo w trasie, czesto z pasazerami z tyłu i bagażem, mimo tego chciałbym go nieco obnizyc, zwlaszcza iż przód siedzi nieco wyżej niż tył. Ile cm będzie optymalne pomiędzy wyglądem, a praktycznością (czyli wspomniana trasa raz na jakiś czas)? Mam możliwość kupienia całego zawieszenia vogtlanda -40mm, podejrzewam jednak, że będzie to juz przegiecie?. Ile w takim razie polecacie?
W audi jest v6

Edytowane przez 1356882_1484137233

Opublikowano

Odpuść sobie springi obniżające, nie wiadomo w jakim stanie są Twoje aktualnie i ile w dół Ci siadło. Założysz springi i będziesz miał to samo jeszcze. Kup lepiej używke gwintu i będziesz mógł sobie dopasować. Jak wozisz ludzi, to odboje na utwardzenie.

Opublikowano
14 godzin temu, enczu napisał:

Odpuść sobie springi obniżające, nie wiadomo w jakim stanie są Twoje aktualnie i ile w dół Ci siadło. Założysz springi i będziesz miał to samo jeszcze. Kup lepiej używke gwintu i będziesz mógł sobie dopasować. Jak wozisz ludzi, to odboje na utwardzenie.

nie chce kupowac same springi tylko kit vogtlanda czyli amortyzatory o skroconym skoku oraz sprezyny, wszystko dedykowane do v6

tak wyglada inne a4 na nich

17230020_1360403133998157_921083740_o.jpg

Edytowane przez 1356882_1484137233

Opublikowano
nie chce kupowac same springi tylko kit vogtlanda czyli amortyzatory o skroconym skoku oraz sprezyny, wszystko dedykowane do v6
tak wyglada inne a4 na nich

17230020_1360403133998157_921083740_o.thumb.jpg.ebe24d3a681d51a356eb687fc3d05f33.jpg

Co to zmienia? Powtarzam, Twoje aktualne amory tez sie zuzywaja i mogly sie ugniesc i takiego efektu mozesz nie uzyskac. Dlatego nie warto wydawac kasy na springi czy kity. Tylu ile zadowolonych tyle samo niezadowolonych. Masz 50/50 szans ze bedzie jak chcesz. Kupujesz gwint i ustawiasz jak chcesz i nie ma ze sobie nie dopasujesz. Na podniesionym gwincie jezdzi sie bardzo dobrze :)
Opublikowano

Co to zmienia? Powtarzam, Twoje aktualne amory tez sie zuzywaja i mogly sie ugniesc i takiego efektu mozesz nie uzyskac. Dlatego nie warto wydawac kasy na springi czy kity. Tylu ile zadowolonych tyle samo niezadowolonych. Masz 50/50 szans ze bedzie jak chcesz. Kupujesz gwint i ustawiasz jak chcesz i nie ma ze sobie nie dopasujesz. Na podniesionym gwincie jezdzi sie bardzo dobrze [emoji4]

Jakie amory i co Ci się tam uginata kolego?

Kit jak najbardziej kupuj jeżeli jest w dobrym stanie i odpowiednio dobierzesz kategorie wagowe to będziesz zadowolony. Przerobilem parę zawieszeń i gwintów i dziś szukał bym markowego kitu :)