inf1n1ty Opublikowano 8 Września 2014 Opublikowano 8 Września 2014 Witam. Jestem nowy i to mój pierwszy post ale od razu chciałbym przejść do konkretu.Mam A4 z silnikiem 1.8 125km i zastanawiam się nad zrobieniem z niej 1.8t 180km były takie silniki i moje pytanie to: 1. Czy to tylko kwestia wsadzenia turbiny, jeśli oczywiście jest na nią miejsce w tym silniku?2. Jaki byłby to koszt, bez robocizny. 3. Czy napęd na przód wystarczy? To samo 1.8 125km na 2.7 BiTubro: 1. Mój to napęd na przód a tam quattro, muszę zmieniać?? 2. Jaki by był koszt i co sie z nim wiążę? Bo wiadomo silnik, skrzynia 6-bieg, mapowanie i co pozatym? Bardzo proszę o jakieś informacje, wskazówki. Z góry bardzo dziękuje za każdą pomoc.
-sebo- Opublikowano 8 Września 2014 Opublikowano 8 Września 2014 Kolego aż tak sie nie znam. Wszystko da sie zrobić, ale czy sie opłaca tyle kasy wkładać.Pierwsza opcja to zmiana silnika, a druga zaś to zmiana silnika i całych napedów.Niech mnie poprawi ktos madrzejszy jak sie mylę.
inf1n1ty Opublikowano 8 Września 2014 Autor Opublikowano 8 Września 2014 Przy pierwszym zmiana silnika? Wydaje mi się że to kwestia samej turbiny i kilku podzespowół, ponieważ 1.8T 180km to ten sam silnik bo równiesz 5v tylko po prostu dodana turbina. ale chodzi mi o to czy w tym moim silniku jest na nią miejsce.
MrTea Opublikowano 10 Września 2014 Opublikowano 10 Września 2014 bylo setki razy na forum poruszany temat swapa z 1.8 na 1.8T .. wystarczy 5 minut poszukać. jak chcesz 1.8T to musisz cały silnik z osprzętem przełożyć ...
kowal112 Opublikowano 24 Września 2014 Opublikowano 24 Września 2014 Przy pierwszym zmiana silnika? Wydaje mi się że to kwestia samej turbiny i kilku podzespowół, ponieważ 1.8T 180km to ten sam silnik bo równiesz 5v tylko po prostu dodana turbina. ale chodzi mi o to czy w tym moim silniku jest na nią miejsce. niestety w twoim silniku nie ma takich wtryskow olejowych na tlok od dolu wiec nie polecam
15lolo Opublikowano 24 Września 2014 Opublikowano 24 Września 2014 wizualnei to moze i to samo inne korby, tloki. zawory kolektory , dwumas,. kup swap z angola lub angola i przekladaj a prosciej zmien auto
Rekomendowane odpowiedzi