biggVv Opublikowano 9 Września 2014 Opublikowano 9 Września 2014 koledzy nie działa mi grzanie tylnej szyby, vag pokazuje mi ten błąd http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic860445.html panel jest po wymianie na opcje grzane fotele, pierwotnie nie było jakieś pomysły?
bobikos Opublikowano 10 Września 2014 Opublikowano 10 Września 2014 Jeśli masz B7, zostały dołożone grzane stołki to byćmoże klimatronik został włożony od B6. Podaj numer klimatornika.
biggVv Opublikowano 10 Września 2014 Autor Opublikowano 10 Września 2014 Jeśli masz B7, zostały dołożone grzane stołki to byćmoże klimatronik został włożony od B6. Podaj numer klimatornika. no właśnie podejżewam że B6 panel :/ wyjmę jutro i napisze dokładnie jaki jest nr a jeśli okarze się że to jest to ten co myślimy to jakie jest rozwiązanie problemu?
bobikos Opublikowano 11 Września 2014 Opublikowano 11 Września 2014 Jeśli się okaże że panel jest od B6 to musisz na pin F5 podać stałe +12V i powinno działać. http://obrazki.elektroda.pl/2154835400_1327042340.jpg
biggVv Opublikowano 11 Września 2014 Autor Opublikowano 11 Września 2014 Jeśli się okaże że panel jest od B6 to musisz na pin F5 podać stałe +12V i powinno działać. http://obrazki.elektroda.pl/2154835400_1327042340.jpg aha czyli przemienić piny w kostce? dodam kolego że sama kontrolka szyby działa, świeci na żółto - nie wyłącza się - ale komp wywala błąd i grzanie nie działa...
bobikos Opublikowano 12 Września 2014 Opublikowano 12 Września 2014 Wyjmij klimatronik zobacz czy rzeczywiście jest od B6. Zobacz jakie kable dochodzą, jeśli brakuje biało-żółtego przewodu na pin 5 to musisz go dołożyć i dociągnąć skądś stałe zasilanie.
biggVv Opublikowano 12 Września 2014 Autor Opublikowano 12 Września 2014 Wyjmij klimatronik zobacz czy rzeczywiście jest od B6. Zobacz jakie kable dochodzą, jeśli brakuje biało-żółtego przewodu na pin 5 to musisz go dołożyć i dociągnąć skądś stałe zasilanie. Dobra, sprawdzę wpierw i napiszę
Robero321 Opublikowano 20 Września 2015 Opublikowano 20 Września 2015 Jeśli chcesz używać tego z B6 to musisz podpiąć zasilanie tak jak wyżej najlepiej z punktu nad nogami kierowcy po poprzez bezpiecznik i kabel ma być dość gruby
biggVv Opublikowano 14 Października 2015 Autor Opublikowano 14 Października 2015 to była wina klimatorka, był z B6 jak podejżewaliśmy :/ siedzi teraz z B7 i wszsytko jest cacy ale jest ale przy podgrzewaniu zaczyna mi radio FM szumieć - dodam że zmieniłem już wzmak anteny ale dalej jest to samo mam wrażenie że jest to kwestia zasięgu i mocy stacji bo nie na wszystkich kanałach tak jest, ale jednak irytuje mnie to czy ktoś się spotkał już z czymś takim??
Pablo_s-c Opublikowano 19 Października 2015 Opublikowano 19 Października 2015 Tak, ja w polonezie Słabe połączenie do masy. Spróbuj popoprawiać.
biggVv Opublikowano 19 Października 2015 Autor Opublikowano 19 Października 2015 Tak, ja w polonezie Słabe połączenie do masy. Spróbuj popoprawiać. rozwiń proszę ten dowcipny wątek
Pablo_s-c Opublikowano 20 Października 2015 Opublikowano 20 Października 2015 (edytowane) Kiedyś stary grzebał, podłączał się z czymś pod instalację, nie pamiętam dokładnie, bo to było kupę lat temu, ale pamiętam, że po tych manewrach szumiało radio przy ogrzewaniu szyby i jeszcze był taki dźwięk a'la gwizd turbiny w głośnikach jak się wentylator chłodnicy włączał. Pamiętam, że na moje pytanie co popsuł, mówił, że słabo coś tam przewodzi do masy i przebicia jakieś są czy jakoś tak. Wiem, ze bełkot i mało konkretnie, ale tak mi zaświtało jak przeczytałem, może Cię to naprowadzi. ' Edytowane 20 Października 2015 przez Pablo_s-c
biggVv Opublikowano 22 Października 2015 Autor Opublikowano 22 Października 2015 Kiedyś stary grzebał, podłączał się z czymś pod instalację, nie pamiętam dokładnie, bo to było kupę lat temu, ale pamiętam, że po tych manewrach szumiało radio przy ogrzewaniu szyby i jeszcze był taki dźwięk a'la gwizd turbiny w głośnikach jak się wentylator chłodnicy włączał. Pamiętam, że na moje pytanie co popsuł, mówił, że słabo coś tam przewodzi do masy i przebicia jakieś są czy jakoś tak. Wiem, ze bełkot i mało konkretnie, ale tak mi zaświtało jak przeczytałem, może Cię to naprowadzi. ' spoko, kumam, sprawdzę to jak tylko rozkminię gdzie masa jest
Rekomendowane odpowiedzi