Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

znowu pękła osłona przegubu!Dziwne strzały w kole

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

witam.mam znowu problem z osłoną przegubu która jest skręcona i pęknięta od strony drążka.drugi raz z rzedu tak samo i w ciagu 2mcy.dotychczas gdy przegub zdychał to albo pękała od str koła i na skutek dostania się piachu przegub padał albo się po prostu wysypywał po paru miesiącach(dużo jeżdże).teraz oprócz tej manżety słyszalne są stuki które również nie ustały po wczesniejszym wymianie przegubu.a na to liczyłem wymieniając go te 2 mce temu.są dziwne i nietypowe .nie jest to terkotanie charakt.dla przegubu podczas jazdy w lewo lub prawo.są to pojedyncze strzały które najbardziej słyszę np.zawracając "na trzy".ale nie zawsze.występują również przy najechaniu na spowalniacz na ulicy.jeśli to przegub to bardzo dziwny objaw ale tym gorsze ze był wymieniany i nie ustało??robiłem 4mce temu całośc zawieszenia plus amory sachs gaz-olej i póżniej ten przegub. :facepalm: aha byłbym zapomniał.daje się czasami odczuć załaczający się przy hamowaniu ABS a rano wskutek myśle( ;) ) wrześniowej wilgoci zapala się kontrolka .do restartu poźniej się nie świeci ale pedał czasem pulsuje-na suchym

Edytowane przez marcelinho
Opublikowano

za mocno zaciskasz opaski
i nie kupuj przegubu po 70 zł chinola bo on po założeniu już skrzeczy

Opublikowano

Z chinolem to trafna uwaga.niby w inter carsie ale nie spidan nie lobro.pytanie czy nawet 100km nie przejechalem bo po włożeniu strzelal? Dziwne.zwlaszcza ze wiele razy kupowalem" cos "tanszego.teraz pytanie.mam zainwestowac w przegub z gornej polki? A co jesli nie ustanie. Zwlaszcza ze jak pisalem nigdy uszk.przegub nie objawial sie strzelaniem podczas kręcenia kierownica

Opublikowano

Przerabiałem temat w aucie ojca gdzie podobnie dwie wymienione osłony z kompletu Lobro rozpadały się. W końcu za trzecim razem została kupiona oryginalna i po problemie. Podobnie miał z osłoną drążka kierowniczego, gumowy zamiennik do roku czasu pękł i drążek do wymiany. Ze swojej strony polecam kupić przegub LOBRO natomiast samą osłonę w ASO. Tym bardziej, że jak sam twierdzisz dużo jeździsz gdyż zamienniki są słabej jakości w porównaniu z oryginalna osłoną.

Opublikowano

Czy taką gumową osłonę można kupić np. w ASO seata? bo mam go pod nosem....

jaki numer powinna mieć osłona do przegubu zewn. w AVFie?

Opublikowano

Przegub strzela bo kiepskiej firmy i przez popękane osłony zabrudzone. To jest powód . Dobry przegub to od 150 w górę.

Opublikowano

Ale wy głupoty piszecie :facepalm: mam chiński przegub w aucie za 60zł. Śmiga rok bez zarzutu. Osłonę założ spidana lub coś tańśzego co nie jest termoplastem :wink: Objawy te które masz to raczej nie przegub ale np przegub wewnętrzny lubpoducha skrzyni lub też stuki w zawieszeniu :wink: