Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B7] Czy można sprawdzić stan licznika ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

pytanko! mianowicie czy jest możliwość sprawdzenia czy licznik był cofnięty!!l mam na myśli laptop + interfejs . jeśli tak to co do tego potrzeba i jak to sprawdzić?? pozdrawiam ! :)

* uzupełniaj zawsze prefix pojazdu i silnika o jaki pytasz [Musashi]

Opublikowano

pytanko! mianowicie czy jest możliwość sprawdzenia czy licznik był cofnięty!!l mam na myśli laptop + interfejs . jeśli tak to co do tego potrzeba i jak to sprawdzić?? pozdrawiam ! :)

jest możliwe........

vag pow. 409 i fejsik po can -choć niekoniecznie :wink4:

pozdrawiam

Opublikowano

.... i EDC15 w sterowniku silnika.... :)

Opublikowano

nooooooooooo :wink4:

pozdrawiam

dzięki przemik zapomniałem :embarrassed:

Opublikowano

jest możliwe........

pozdrawiam

jedno i drugie nie gwarantuje sukcesu .... :naughty:

Opublikowano
  • Autor

jest możliwe........

pozdrawiam

jedno i drugie nie gwarantuje sukcesu .... :naughty:

dlaczego nie gwarantuje sukcesu??????[br]Dopisany: 17 Wrzesień 2008, 16:41_________________________________________________musze jeszcze dodać że chodzi tu o audi A4 b7 2005r. czy to komplikuje sprawę?? bo szukam kabla do tego modelu i mało tego jest na rynku!!lub nie wiem na co patrzeć . może jakiś link??? jak ktoś widział??? pozdro!

Opublikowano

http://vag-com.pl/huc.htm

Chyba ze zechcesz kupic odemnie klona.

Opublikowano

witam

czy na VAG-COM 409.1 da sie to zrobic

jak tak to bym prosil o dokladniejszy opis

pozdrawiam

Opublikowano

witam

czy na VAG-COM 409.1 da sie to zrobic

jak tak to bym prosil o dokladniejszy opis

pozdrawiam

na wag 409........... nie :confused4:

patrz posty powyżej :hi:

pozdrawiam

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam podłącze się do tematu.

pytanie następujące mam model A4 BLB 2005 i próbowałem odczytać przebieg ze sterownika silnika za pomocą VAG-COM(funkcja: Kontrola przebiegu EDC15) i zwrócił mi brak sterownika.. jak to w końcu jest? (jest to możliwe)

Opublikowano

nie zawsze mozna,gdyby tak bylo-nikt by ich nie cofal... :wink4:

Opublikowano

Witam podłącze się do tematu.

pytanie następujące mam model A4 BLB 2005 i próbowałem odczytać przebieg ze sterownika silnika za pomocą VAG-COM(funkcja: Kontrola przebiegu EDC15) i zwrócił mi brak sterownika.. jak to w końcu jest? (jest to możliwe)

bo tam nie ma EDC15 ... :wink4:

Opublikowano

mhm myślałem ze każdy powsiada ten sterownik.. no cóż człowiek uczy się cale życie

to w jakich wersjach występuje ten EDC15?... czyli w moim przypadku tylko ASO :)

Opublikowano

...czyli w moim przypadku tylko ASO... - I to Ci nie gwarantuje sukcesu.

Opublikowano

sa zabawki do sprawdzenie przbiegu w B7 [EDC16] ... ale dla zwyklego zjadacza chleba to zakup nieoplacalny ...

Opublikowano

sa zabawki do sprawdzenie przbiegu w B7 [EDC16] ... ale dla zwyklego zjadacza chleba to zakup nieoplacalny ...

Dokładnie w b7 już nie ma sterowników edc15 tylko edc16. Taka ciekawostka jakoś na początku roku dostałem aktualizacje do zmiany przebiegu edc16 a nie było odczytu teraz już jest więc takie sprawdzenie nie daje 100% gwarancji. Choć ostatnio w Touareg przeglądając bloki pomiarowe climatronica był zapisany przebieg. DObra medoda jest także sprawdzenie błędów w aucie czasami ktoś zostawi nie skasowany błąd z przed korekty a przy sterownikach edc16 są to juz ramki zamrożone czyli mamy czas prędkość PRZEBIEG przy jakim pojawiła się usterka.

5262e47aa48dc70a.jpg

Opublikowano

a przy sterownikach edc16 są to juz ramki zamrożone czyli mamy czas prędkość PRZEBIEG przy jakim pojawiła się usterka.

to jest fajne ... :decayed:

a tu przykladowa zabawka :

http://moto.allegro.pl/item544056879_magicdash_can_edc16_km_by_obd.html cena nie jest atrakcyjna ... :wink4:

Opublikowano

Dzięki koledzy czyli sprawa się wyjaśniła... trza poszukać nieskasowanego błędu.. to najtańsza metoda :)

pozdrawiam

[br]Dopisany: 06 Marzec 2009, 12:47_________________________________________________zabawka za droga żeby sobie od tak kupić ;/

Opublikowano

Opcja Update ECUs wykasowywuję błędy we wszystkich sterownikach po canie co by sie nie męczyć :decayed: