gcienki Opublikowano 15 Września 2014 Opublikowano 15 Września 2014 (edytowane) Witam. Prosze o pomoc. Dzisiaj jadąc samochodem opadły mi wskazówki wobrotomierza i prędkościomierza, podczas jazdy wskazówki nic nie pokazywały.Po wyłaczeniu silnika wskazówka obrotomierza drgała do moentu wyjęcia kluczyka. Gdzie szukac problemu. sprawdziłem nie ma błędów, poza tym słychać cykanie za obrotomierzem Uzupełnij PROFIL! Edytowane 15 Września 2014 przez cwiara
Gość cwiara Opublikowano 15 Września 2014 Opublikowano 15 Września 2014 Pewnie licznik to jaeger i to już jego ostatnie chwile.
gcienki Opublikowano 15 Września 2014 Autor Opublikowano 15 Września 2014 Pewnie licznik to jaeger i to już jego ostatnie chwile. VDO,
Gość cwiara Opublikowano 15 Września 2014 Opublikowano 15 Września 2014 Podłącz vaga , zrób output test i obserwuj jak wskazówki sie zachowują.
gcienki Opublikowano 16 Września 2014 Autor Opublikowano 16 Września 2014 (edytowane) wykonałem test wyjść wskazówki stoją w miejscu. I co najlepsze rz działa raz nie. Zajrzałem w przewody i w niebieskiej kostce zauwazyłem brązowo zółty kabel przerwany i to gdzieś w środku wiec podpiałem go do takiego samego z kostki zółtej i nic nie pomogło. Nie wiem już o co chodzi. i jak się dostać do wiązku która idzie za licznikiem Edytowane 16 Września 2014 przez gcienki
bediks Opublikowano 17 Września 2014 Opublikowano 17 Września 2014 Byś uzupelnil profil to by na pewno pomogło w doradzaniu bo nawet nie wiadomo co masz za auto iz jakiego roku
gcienki Opublikowano 17 Września 2014 Autor Opublikowano 17 Września 2014 (edytowane) Byś uzupelnil profil to by na pewno pomogło w doradzaniu bo nawet nie wiadomo co masz za auto iz jakiego roku A4 avant, 1997r ADR profl uzupełniony. Edytowane 17 Września 2014 przez gcienki
bediks Opublikowano 17 Września 2014 Opublikowano 17 Września 2014 Jak na teście nie idzie to licznik do śmieci. Kup drugi i wsadź i po problemie.
gcienki Opublikowano 18 Września 2014 Autor Opublikowano 18 Września 2014 dzisiaj znowu chodziły. przejechałem 7 km wyłączyłem silnik i ponownie uruchomiłem zegary nie drgenły
Jumis Opublikowano 24 Września 2014 Opublikowano 24 Września 2014 Rozwiązałeś problem ? Mam identyczny problem tylko że z prędkościomierzem.
baltazar645 Opublikowano 25 Września 2014 Opublikowano 25 Września 2014 Kolego nik Ci nie odpisuje bo temat dziesiątki razy przerabiany na forum, trafiła Ci się wersja Jagera licznik produkowany we francji posiadający wadliwy procesor zasilania. Objawy się nasilą jak będzie zimno i wilgotno. Masz 2 wyjscia albo wymieniasz licznik na vdo albo kupujesz procesor za 20 zł i 100 płacisz z zaprogramowanie i wlutowanie. Szczegóły na forum.
Jumis Opublikowano 26 Września 2014 Opublikowano 26 Września 2014 Kolego nik Ci nie odpisuje bo temat dziesiątki razy przerabiany na forum, trafiła Ci się wersja Jagera licznik produkowany we francji posiadający wadliwy procesor zasilania. Objawy się nasilą jak będzie zimno i wilgotno. Masz 2 wyjscia albo wymieniasz licznik na vdo albo kupujesz procesor za 20 zł i 100 płacisz z zaprogramowanie i wlutowanie. Szczegóły na forum. Mam VDO
marcin_franz Opublikowano 26 Września 2014 Opublikowano 26 Września 2014 Przydało by się podwiesić wątek informacyjny w tym dziale na temat liczników w b5. Najlepiej żeby był zamknięty, bo się tam też śmietnik zrobi.
Gość cwiara Opublikowano 26 Września 2014 Opublikowano 26 Września 2014 Jakich informacji oczekujesz o licznikach z B5? Jest w dziale warsztat duży wątek w którym w pierwszym poście wkleiłem wszystkie info dotyczące zmiany licznika poliftowego do przedlifta jak i półlifta ==> http://a4-klub.pl/index.php?/topic/5854-efekt-wymiany-licznika-na-fis/
marcin_franz Opublikowano 26 Września 2014 Opublikowano 26 Września 2014 Ja nie oczekuję żadnych informacji, bo tyle ile potrzeba to wiem Chodzi o to, że w tym dziale raz w tygodniu powstaje wątek w sprawie awarii liczników w b5. W takim podqieszonym wątku by były tylko opisane rodzaje awarii i że najlepszym rozwiązaniem jest wymiana jeśli ktoś ma jaehera na vdo
Rekomendowane odpowiedzi