sity Opublikowano 19 Września 2014 Opublikowano 19 Września 2014 Witam mam taki problem kiedy włączam swiatła swiecą normalnie po kilku minutach zaczynają mrugać,zazwyczaj prawa strona ale lewa tez musze je kilka raz włączać i wyłączać i swieca dobrze przez jakies 30-40 min jazdy potem wszystko odnowa mruganie włączam wyłączam i znowu swiecą innym kierowcom napewno to przeszkadza i jest bardzo uciążliwe w nocy musze zwalniac i szybko wyłącztć i włączyć swiatła co to może byc? prosze o jakies wskazówki
Fido Opublikowano 19 Września 2014 Opublikowano 19 Września 2014 Albo kończą się palniki albo przetwornice.
sity Opublikowano 19 Września 2014 Autor Opublikowano 19 Września 2014 no włanie czytałem o tym,ale jak poznać co sie konczy?
Kazik123 Opublikowano 19 Września 2014 Opublikowano 19 Września 2014 a jak dodajesz mocno gazu to coś się dzieje, ja obstawiam przetwornice zamień narazie żarniki miejscami i zobaczymy co się dzieje powodzenia
sity Opublikowano 19 Września 2014 Autor Opublikowano 19 Września 2014 a jak dodajesz mocno gazu to coś się dzieje, ja obstawiam przetwornice zamień narazie żarniki miejscami i zobaczymy co się dzieje powodzenia tak jak przydusze to od razu zaczyna migac,jak jade normalnie to po kilku minutach dopiero czy to znaczy ze przetwornice?
dynamiquedci Opublikowano 21 Września 2014 Opublikowano 21 Września 2014 obie Ci migają? Jak jedna to zamień przetwornice
sity Opublikowano 21 Września 2014 Autor Opublikowano 21 Września 2014 przeważnie prawa,ale lewa czasem też gdzies czytałem ze xenony wymienia sie parami,zarówno przetwornice jak i żarniki chce sie tylko upewnić co mam wymienic? dzieki za odp pozdrawiam
Fido Opublikowano 22 Września 2014 Opublikowano 22 Września 2014 Żarniki tak ale nie przetwornice. Masz kogoś znajomego który wymontowałby na chwilę swój żarnik do testu ? Wtedy by było wiadomo co pada.
otw Opublikowano 22 Września 2014 Opublikowano 22 Września 2014 Na jaki kolor świecą Ci żarniki? Jak padał żarnik u mnie to stawał się coraz bardziej niebieski.
sity Opublikowano 22 Września 2014 Autor Opublikowano 22 Września 2014 Na jaki kolor świecą Ci żarniki? Jak padał żarnik u mnie to stawał się coraz bardziej niebieski. no własnie jeden swieci troszeczkę jasniej od drugiego a u ciebie jak padał żarnik to też mrugał?
otw Opublikowano 22 Września 2014 Opublikowano 22 Września 2014 U mnie najpierw zmieniał się kolor, w kierunku niebieskiego. Potem po jakimś czasie od włączenia po prostu gasł. Z tego co zauważyłem to żarnik mrugał na chwilę przed zgaśnięciem.
sity Opublikowano 23 Września 2014 Autor Opublikowano 23 Września 2014 U mnie najpierw zmieniał się kolor, w kierunku niebieskiego. Potem po jakimś czasie od włączenia po prostu gasł. Z tego co zauważyłem to żarnik mrugał na chwilę przed zgaśnięciem. wiec może i u mnie to żarniki,ten który mruga za raz po włączeniu swiateł swieci na inny kolor a gdzie kupiłes żarniki do swoich lamp? jakie są najlepsze? dzięki za odp
Fido Opublikowano 23 Września 2014 Opublikowano 23 Września 2014 Ja mogę polecić sprzedawcę emilwis na allegro http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=3021641&id=623
otw Opublikowano 23 Września 2014 Opublikowano 23 Września 2014 (edytowane) A ja polecam ostrożność. Radziłbym najpierw podzwonić do jakichś hurtowni/serwisów i dowiedzieć się jakie żarniki będą dobrze współpracowały z Twoimi przetwornicami. Ja niestety mam b. nieprzyjemne doświadczenia związane z wymianą żarników, tutaj są one opisane: http://a4-klub.pl/index.php?/topic/288267-po-wymianie-zarnikow-ksenony-nie-swieca/ . Edytowane 23 Września 2014 przez otw
Fido Opublikowano 23 Września 2014 Opublikowano 23 Września 2014 Ponoć najnowsze D1S nie współpracują ze starymi przetwornicami 4-pinowymi. Drążyłem temat ale nic konkretnego się nie dowiedziałem. Emilwis ma ori palniki. Można się z nim skontaktować i pogadać. Sity, jakie palniki i przetwornice masz tam u siebie ?
sity Opublikowano 9 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 9 Stycznia 2015 Ponoć najnowsze D1S nie współpracują ze starymi przetwornicami 4-pinowymi. Drążyłem temat ale nic konkretnego się nie dowiedziałem. Emilwis ma ori palniki. Można się z nim skontaktować i pogadać. Sity, jakie palniki i przetwornice masz tam u siebie ? nie wiem jeszcze tego nie wyjmowałem szczerze mówiąc,auto jest z 2006r i myslałem ze wszystkie są takie same pojutrze mam wolne wiec to rozmontuje porobie foty i wrzucę może akurat ktos kto wymieniał bedzie miał takie same Witam dziwna sprawa panowie bo moje bi-xenony dzialaja perfekcyjnie i wyglada na to ze same sie naprawily nie wiem co to bylo ale od prawie 3 miesiecy nic nie miga i nie gasnie a niczego nie wymienialem... moze bylo jakies zwarcie nie wiem a moze dlatego ze zanim kupilem auto stalo ponad miesiac nie uzywane... tak czy sia wszystko dziala... pozdrawiam i dziekuje za podpowiedzi
Rekomendowane odpowiedzi