Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 b5 1.8T 150KM zwiększenie mocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wtryski są z BEXa turbo to hybryda od kolegi DEV, i DP .. reszta seria.

Na wiosnę fmic i finalna korekta (nie wykluczam troche wiekszych wtrysków od PB żeby był zapas )

W miedzy czasie auto dostało nowy zawór DV, N75, byc może będzie reduktor KME Gold do LPG

Opublikowano

wiadome ze chyba kazdemu zalezy zeby było dobrze a tanio :decayed:

Tak to nie ma... Jak ma byc z glowa zrobione i bezawaryjne to nie mozna oszczedzac.

Opublikowano
  • Autor

Wtryski są z BEXa turbo to hybryda od kolegi DEV, i DP .. reszta seria.

Na wiosnę fmic i finalna korekta (nie wykluczam troche wiekszych wtrysków od PB żeby był zapas )

W miedzy czasie auto dostało nowy zawór DV, N75, byc może będzie reduktor KME Gold do LPG

aha, no bo własnie nie dojrzałem nigdzie zeby to było napisane w tamtym poście :)

choociaż Ty masz AEB więc możesz kombinować z większymi wtryskami od Saaba czy Volvo.. będą one w ciut mniejszych pieniądzach i lepszej wydajności

chodziło mi o to :)

że jesli pasują jak kolega mówi od saba czy volvo i sa one troche tansze to lepiej zastosować takie niż drozsze a tak samo wydajne itp

Opublikowano

Mam do was pytanie bo mam dylemat. Lepiej ladowac kase w moje a4 b5 1.8t aby uzyskac te ok 250 km. Czy sprzedac je dolożyc to co mam przeznaczone na poprawe osiagów i kupic samochod ktory seryjnie ma czym jechac i pare koni w zapasie np. Kolega ma do sprzedania s6 c5 w gazie i jak dla mnie w dobrych pieniadzach.

Opublikowano

Koszta utrzymania v8 a r4 to dwie zupelnie rozne historie. To juz nawet nie chodzi o samo spalanie ;)

Opublikowano
  • Autor

Marcin powiedział Ci świętą racje :)

a to już zalezy tylko i wyłącznie od Twojej kieszeni :P

epiej ladowac kase w moje a4 b5 1.8t aby uzyskac te ok 250 km. Czy sprzedac je dolożyc to co mam przeznaczone na poprawe osiagów i kupic samochod ktory seryjnie ma czym jechac

różnica między wartością a4 b5 a s6 c5 jest napewno dużo większa niż co to włożysz w 1.8T aby wyciągnąć z niej ładną moc ;)

Edytowane przez przemek11

Opublikowano

Zrobienie 250KM to w zasadzie zaden problem. W codziennym uzytkowaniu rowniez bedzie to lagodniejsze dla kieszeni

Opublikowano

To ile moga kosztowac takie przeróbki ? Moze ktos z was ma jakies graty do sprzedania ? I co warto sprawdzic w aucie przed modyfikacjami zeby troszke sie wieksza moca nacieszyc a nie zaraz w warsztacie stac

Opublikowano

Mam turbo & wtryski

Opublikowano

To ile moga kosztowac takie przeróbki ? Moze ktos z was ma jakies graty do sprzedania ? I co warto sprawdzic w aucie przed modyfikacjami zeby troszke sie wieksza moca nacieszyc a nie zaraz w warsztacie stac

Wypadaloby ustalic w jakim stanie jest silnik - kompresja, cisnienie oleju itd. Wypadaloby zadbac o podstawowa higiene typu dobre filtry i olej, stopien zimniejsze swiece.
Opublikowano
  • Autor

stopien zimniejsze swiece.

czyli?

Mam turbo & wtryski

tak z ciekawości, ile? za to i za to

jesli masz swoje graty dobre, to myśle że 2500zł i stukniesz 230KM no moze do 3000zł

Edytowane przez przemek11

Opublikowano

Dzieki wielkie marcindlug za odpowiedz, jutro jade do zaufanego znajomego mechanika i na spokojnie sprawdzamy kondycje mojej maszyny

Opublikowano

Nie zapomnij tez o mocniejszym sprzegle i hamulcach ;)

Opublikowano

W automacie ?

Opublikowano

Aaa widzisz ;) przeoczylem ten fakt :D w automacie chyb studzenie oleju w skrzyni jest wazne nie?

Tak czy inaczej - heble sa rownie wazne jak turbo czy inne elementy podnoszace moc :)

Opublikowano
  • Autor

No ważne, ale na ori heblach też pojeździ :)

Nie zapomnij tez o mocniejszym sprzegle i hamulcach ;)

jak juz ruszyłeś temat sprzęgła.

Na ile seryjne sprzegło wytrzyma?

Tak jak w moim przypadku przy AEB ?

nie wiem czy jest inne sprzęgło niż w innych modelach silnika 1.8T czy nie

Opublikowano

Pojezdzi owszem ale czy zahamuje ?

w to akurat wątpię

seryjne hamulce w AEB przestaja działać przy 80km/h gdy zaczniesz hamowac ze 150

A Ty chyba chcesz moc po to aby zap...ć a nie mulić po wiejskich druzkach co ?

Opublikowano

dev ile byś chciał za turbo i wtryski i o ile może wzrosnąć moc na tych częściach

Opublikowano

Turbo i wtryski to nie wszystko.

musisz miec jeszcze metalowego TIPa, DP, lepszy kolektor wydechowy i duzego ICka inaczej nie ma sensu sie bawic w jakies konkretne moce

Opublikowano

kurcze graty ,programy, hamulce od czego tak na prawde zacząć żeby wszysko miało ręce i nogi. moglibyście mi przedsawić co mam kupić i co wymienić, gdzie w ogole mogę odstać takie części do modyfikacji