Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Polecane amortyzatory o obniżonym skoku do springów -30mm

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ok zamówiłem ten zestaw sachs o numerach 558 297 front i 312784 tył u dzika :)

Opublikowano

Daj znać jak założysz i jak się ułożyło z Eibachami. Stoje przed podobnym wyborem, chciałem ori 1BE z ASO ale teraz pchają tylko czarne więc zakupie tego Sachsa.

Opublikowano

Ja dopiero we wtorek daję na wymianę, więc trochę to potrwa ale oczywiście dam znać i wkleję zdjęcia w temacie ze swoim autem.

Opublikowano

Polecam bilstein b6 lub b8 do eibach.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie, potrzebuje waszej rady.

Mam w sowim aucie taka kombinacje zawieszenia, z przodu amortyzator oraz sprezyna 1BE (kat 8) , natomiast z tyłu seryjne zawieszenie 1BA razem z amorem 1BA , na takim zestawieniu auto stoi równiutko... nie chce już kombinować ze sprezyna 1BE na tył bo po co skoro jest rowno. Gdzie jest problem? ze starości zużył się odbój i osłona amora , nie zauwazyłem i szlak trafił amor.

Z racji tego że tył jest juz na tyle ugnieciony (plus butla LPG) że stoi na równo z przednim zawieszeniem 1BE, jaki amorek założylibyście na tył auta, od 1BE czy 1BA ?

Opublikowano

Skoro masz równo to daj amorek 1BE

Opublikowano

Daj znać jak założysz i jak się ułożyło z Eibachami. Stoje przed podobnym wyborem, chciałem ori 1BE z ASO ale teraz pchają tylko czarne więc zakupie tego Sachsa.

Wejdź do mojego tematu, dałęm fotki i opisałem co i jak :)

Ogólnie jestem naprawde bardzo zadowolony.

Opublikowano

Witam, mam problem, kupiłem A4 B6 ze dwa miesiące temu, zawieszenie do wymiany więc wymieniłem, teoretycznie do tego modelu, takie dali mi w sklepie. Teraz stoi jak wóz drabiniasty z przodu 70cm od ziemi do błotnika tył 69cm koła co prawda 18 ale chyba nie powinno to tak wyglądać. Moje pytanie brzmi: jakimi sprężynami i czy może ktoś z forumowiczów posiada takie na sprzedaż da się obniżyć auto?

zawieszenie 1BA
przód OJJ klasa wagowa 9

- przy 1BA 886-918 kg

tył OYK klasa wagowa 10

- przy 1BA (Zawieszenie Standard): 545-570 kg
NvVM7z.jpg
Opublikowano

Opisywane było wyżej, eibach pro kit -30 + amorki 1be

Fakt tragicznie to u Ciebie wygląda

Opublikowano
Opublikowano

Napisz sobie do dzika o wycene nowych :)

Opublikowano

Mam audi a4 b7 avant 1,9 tdi i zastanawiam się na kupnem takiego zestawu
https://eibach.pl/sprezyny-obnizajace-eibach-pro-kit-audi-a4-avant-8ed,-b7-e10-15-003-08-22-pi-564.html
W opisie naciski na osie (1165/1135) różnią się od tych pod maską (1080/1050). Pytanie teraz czy brać właśnie ten dedykowany zestaw czy szukać w sprężynach do innych lżejszych silników np 1,6.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie mam zawieszenie 1be i padł mi amorek tylny. Zastanawiam się nad założeniem Sachs 310 028 macie jakieś doświadczenie z tymi amorkami jak to będzie działało i wyglądało u mnie ???

pozdrawiam

Opublikowano

Użytkuje amorki Sachs'a 1BE około miesiąc czasu, póki co jestem bardzo zadowolony :)

Edytowane przez mateusztbg

Opublikowano

oryginalny sachs naprawde długo wytrzymuje,kupione u kolegi z forum 5 lat temu w jednym aucie 150tyś km, i nadal jest ok

Opublikowano

czy amorki z audi a6 czy passat b5 beda pasowały do a4b6 ??

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Panowie 

Zawieszenie 1BE ori w B6 jakie amorki na przód oprócz wymienonego wczesniej  sachs 558 297??

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Miałem ori zawieche 1bv. Przód oczywiście wyżej niż tył. Amorki miałem juz dośc mocno wybite. Zmieniłem sprężyny na eibach pro kit i amorki sachsa pod 1be. Myślałem ze będzie bardziej komfortowo . Sprężyny są trochę grubsze od ori i nawet mechanik zapytał mnie czy jestem pewien zmiany bo mówi że bedzie bardzo twardo. I tak jest. W porównaniu do 1 bv nieznacznie poprawił się komfort. Oczywiście nic nie stuka i nie puka co mnie cieszy ( tez wymieniłem prawie wszystkie wahacze). z opini wcześniej wyczytanych wszyscy pisali że eibach jest ciut miększy niż ori , ja stwierdzam że eibach jest twardszy. Tego eibacha kupiłem używkę po przebiegu 10k czyli prawie nówka. Parametry pod silnik 1.9 tdi , a wiadomo ze wtedy przód i tak by wyżej stał więc dokupiłem talerzyki od b5 i gdy mechanior mi je złozył to mówi ze nie da rady bo jest luz na sprężynie . Szybka decyzja ,że dajemy bez talerzyków i zobaczymy co będzie. Po zmontowaniu całości okazało się ,że auto wszędzie stoi równo po 65 cm :) .

Opublikowano

Witam
Ogarnia tu ktoś temat kupna amorkow?? Potrzebuje zakupić Bilstein B6 o numerze seryjnym
24-119795 do tego osłony Bilstein o numerze seryjnym 11-149835.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Ja teraz zaryzykowalem w KYB, zobaczymy co z tego wyjdzie, springi H&R więc tak czy inaczej będzie nisko i twardo.