Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Polecane amortyzatory o obniżonym skoku do springów -30mm

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kolego jak szukasz w aso to nie dziwię się ze taka cena ja kupowałem za 440 zł oryginalne s-line

a konkretniej ?

Zamienniki monroe do 1BE chodzą po ~220 zł tak samo jak kayaba, trochę drożej sasch. Numery zamienne do każdego typu zawiasu więc kot w worku.

Edytowane przez marcin4x4

Opublikowano

Kolego jak szukasz w aso to nie dziwię się ze taka cena ja kupowałem za 440 zł oryginalne s-line

a konkretniej ?

Zamienniki monroe do 1BE chodzą po ~220 zł tak samo jak kayaba, trochę drożej sasch. Numery zamienne do każdego typu zawiasu więc kot w worku.

sklep getem.pl wystarczy wybrać vw/audi i wpisać nr części . Wszystkie części dostępne tylko trzeba znać nr części .

Opublikowano

hcqmyqqrfv1o.jpg

o 100 taniej mam na miejscu.

Opublikowano

No tak ja zamawiałem inne też s-line

Opublikowano

Zamienniki monroe do 1BE chodzą po ~220 zł tak samo jak kayaba

nie ma czegos takiego jak zamiennik do zawieszenia sportowegoo :)

jedynie bilstein b8

Opublikowano

tylko że 1 BE koło "szporta" nawet nie stało :P W tej cenie opcji jest więcej (np żółte koni) gorzej tylko z dostępnością.

Wkurza mnie ta cała sytuacja, ktoś kupi auto, posypie mu się np zawszenie idzie do sklepu /mechanika i dostaje zwykłe badziewie. Nie dość że to nie działa jak powinno to jeszcze żywotność jest ograniczona. Na forach niestety ale jest burdel, ludzie piszą że amory typu B6 / sachs advantage są amorami o skróconym skoku i inni to łykają. B8 pakują do -50/60 gdzie jego zakres to -20/-40. Nawet nie chce wnikać jakie są różnie w pozostałych elementach zawszenia.

Dokopać się do danych producenta to jakaś makabra, wszystko ściśle tajne.

Ja się raczej zdecyduje na B6, będzie lepiej niż na ori (zwłaszcza że dobite :D), a jak za miekko to następne będą B8 i już, jak kupie B8 i będzie za duży hardcore to jestem w D. Nie mam 20 lat i chęci macania każdej dziury.

B6 / B8 odboje i osłony mają w pakiecie czy trzeba szukać osobno ?

Opublikowano

Jeśli chodzi o 1BE wykonanie wygląda tak samo solidnie jak B8 (nawet lepiej bo tłoczysko jest 2mm szersze w BE niż B8)

pomiędzy B6 i B8 nie ma żadnych różnic oprócz zmienionego zakresu pracy amortyzatora.. B8 ma lage 1,5cm krótszą od B6

Opublikowano

B8 mimo wszystko są twardsze, znajomy ostrzegł że B8 uzależnia i często po zmianie auta jest to mod obowiązkowy :P

ja jeszcze czekam na wycenę i się zastanawiam czy od razu nie zrobić wszystkich 4 sztuk, przód niby ok ale to kwestia czasu... potem człowiek wymieni przed sprzedażą, bez sensu.

Opublikowano

Podbijam pytanie kolegi wyżej: osłony i odboje są w komplecie z amorami B8, czy trzeba kupić osobno? Ktoś coś wie?

Opublikowano

trzeba kupic

Opublikowano

642 zł z przesyłką kurierską.

s5o6vxzgy046.jpg

Opublikowano

Dobra cena.

B6 czy B8?

Dobra już dopatrzyłem B6

Edytowane przez staniek

Opublikowano

dalem podobnie za tylne

Opublikowano

kupowałem tam gdzie Ty, w sumie dzięki Twoim linkom do allegro udało mi się zaoszczędzić i szybko nabyć amory.

Z dostępnością istna masakra, jak jest dobra cena to stan 0 a jak jest stan to cena kosmos, B8 wychodziły drożej.

Opublikowano

czy do zawieszenia 1BE można założyc standard amorki np zamienniki SACHS? http://allegro.pl/sachs-przod-tyl-osl-audi-a4-b6-sedan-avant-01-04r-i5614632073.html

4 sztuki za niecałe 800 zł kolego dobry jeden amor kosztuję ok 500-600 zł

Opublikowano

jakby nie patrzeć to SACHS, który też idzie na pierwszy montaż, wiem że dobry amor kosztuje, chodziło mi bardziej czy do 1BE czyli obniżonego -20 mm będzie się spisywał ten amorek czy szukać czegoś dedykowanego pod sport zwieszenie, bo z tego co wiem niektórzy jeżdza

czyli coś z wyższej półki to np bilstein B6, chyba byłby odpowiedni, a czy do zawieszenia H&R -30 też będzie w miarę? bo mam sprężyny H&R - 30 i od s-line tylko chcę zobaczyć jak siądzie na tym od sline, jeśli minimalnie wyżej to ok, ale gdyby było za wysoko to bym wrócił do tych H&R bo ładnie leży, tylko czy te Bilsteiny B6 od bidy by były do tych springów

Edytowane przez marcinbob_89

Opublikowano

Pisze na tej aukcji, że do standardowego zawieszenia.

Opublikowano

Pisze na tej aukcji, że do standardowego zawieszenia.

wiem że pisze, chodzi mi o to czy jest sens zakładać do 1BE standard amorki. wiem że dużo ludzi tak robi, ale jak bardzo wpływa to na żywotność i na komfort. Gdyby te bilsteiny B6 podchodziły też to tego H&R to odłożyłbym na takie

Opublikowano

Ja założyłem Koni STR.T do Eibachów -30mm i też nie są to typowo skrócone amorki. NA razie zrobiłem 15kkm i jest ok, ale wuj wie, ile to jeszcze wytrzyma?

Ekonomicznie to może wyjść tak, że Sachsy wytrzymają 20kkm, a Bilsteiny 40kkm, ale to tylko gdybanie.