Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Synhronizacja rozrządu a spalanie.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie

U mnie w BLB 2,0 16V mam 0,5 do +1

teraz ustawiać sobie na -1 czy zostawić

Opublikowano

Przestaw

Opublikowano

A jak Wy to tak prosto sobie przestawiacie? Wystarczy zdjąć osłonę paska odkręcić te 3 śrubki i w ten sposób zmienia się kąt?

Opublikowano

Tak, ale trzeba miniminiminimalnie kręcić bo to bardzo czułe jest. Mi za pierwszym razem z pół godziny zeszło na naukę.

58f650b1857348efb7b00fcb43bf448d.jpg

Opublikowano

U mnie po wymianie rozrządu jest -0,5, wcześniej miałem 0,0, a czasami nawet 0,5. Wcześniej w bloku 015 miałem spalanie 0,4 l/h, teraz mam 0,6 l/h, FIS też pokazuje więcej, ale nie sprawdzałem jeszcze spalania z tankowania. Czy kręcenie drugim kołem ma też taki wpływ na spalanie?

Opublikowano

witam ja po wymianie rozrzadu mialem przestawione wlasnie te drugie koło auto z dołu było bardzo mulaste potrafilo zgasnac na skrzyzowaniu ale za to na trasie jak jechalem 140 mialem spalanie 4,3l/100km

po przestawieniu tego koła spalanie sporotem wrociło do normy i moc wrociła:)

w kanale 4 rubryka 3 pokazuje wlasnie parametry tego drugiego koła i ja mam 6.6-6,1 waha sie a wczesniej mialem 6,1-5,6 mniej palil ale mulasty był

Opublikowano

Rubryka 4 nie 3

Opublikowano

witam ja po wymianie rozrzadu mialem przestawione wlasnie te drugie koło auto z dołu było bardzo mulaste potrafilo zgasnac na skrzyzowaniu ale za to na trasie jak jechalem 140 mialem spalanie 4,3l/100km

w kanale 4 rubryka 3 pokazuje wlasnie parametry tego drugiego koła i ja mam 6.6-6,1 waha sie a wczesniej mialem 6,1-5,6 mniej palil ale mulasty był

To i tak masz cos źle ustawione,bo w 3 powinno byc mniej- 3,7-4,2kW walek wydechowy ustamia się na blokade.
Opublikowano

Kurde to ja chyba też mam coś źle, bo w grupie 004, w rubryce 3 (Injection Duration) mam 6,6.

Ale zauważyłem jeszcze, że u mnie rubryki w bloku 004 inaczej się nazywają niż u Ciebie Grzesiek, to chyba nie zależy od wersji VCDS, bo robiłem ostatnio logi koledze z BPW i tam też jest inaczej.

Opublikowano

To i tak masz cos źle ustawione,bo w 3 powinno byc mniej- 3,7-4,2kW walek wydechowy ustamia się na blokade.

Mam dobrze teraz mam na blokady właśnie ustawione! Ustawiali mi w servisie VW na Ndodrzańskiej w Szczecinie, Tam mi powiedziano ze ma być właśnie 6,6

Opublikowano

U mnie wygląda tak

w 3 jest 7,1KW chyba sporo

r3ykhcsv.jpg

Edytowane przez piogorski

Opublikowano

masz 1 w plusie Gamoniu, czwarte okienko

Opublikowano

Ale kolega pisał o 3 rubryce - Injection Duration :)

Opublikowano

4 okienko mowi o synchronizacji wałka rozrzadu a 3 okienko o wałku wydechowym ja w 3 mam 6,6 a w 4 okienku mam -1,0

Opublikowano

Ja mam w BRE w 4 polu -2,94 ( waha się to w zależności od obrotów, np w okolicach 2000 obr/min mam -2,54 a na wyższych czasem wskoczy - 3,24), W polu nr 3 mam chyba ok 7. Dzwoniłem z tym do Master Tuning gdzie robiłem program i usłyszałem, że jest to w normie i żebym nie szukał cyt:"dziury w d*pie" :) Jak z samochodem jest wszystko ok to może lepiej nie ruszać... sam nie wiem, oby nie było tak jak z pompą oleju, po licznych postach na forum postanowiłem oddać zapobiegawczo do regeneracji ( przebieg 200 tyś km). Po wyjęciu całego oryginalnego modułu zero luzów, nie widać żadnego charakterystycznego zużycia. No ale jak już wyjęte pojechało do przerobienia...

Opublikowano

3 to juz dużo.

Ale to Twoje auto i Ty decydujesz.

Opublikowano

Kurcze rowniez zauwazylem ze srednie spalanie w moim AVFie przekracza 7 litrow z tego co pamietam bylo mniej ponizej siedmiu a jak zona jezdzila to nawet ponizej 6,5l czy vagiem idzie sprawdzic ile pali? Czy to normalny wynik?

Wysłane z mojego Szajsunga

Opublikowano

W/g mnie to normalne...7L jak na silnik prawie 140to konny.

Edytowane przez SotoM

Opublikowano

U mnie wygląda tak

w 3 jest 7,1KW chyba sporo

r3ykhcsv.jpg

dobrze masz kolego w 3 okienku a w 4 zmien by było 0 lub -1 poruszajac prawym kołem

Opublikowano

w kazdym PD i CR sie ustawia

Moze nie do konca na temat ale spotkalem sie z opinia ze w silnikach CR ten parametr nie ma az tak duzego znaczenia jak w silnikach PD, prawda to?