Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AWX] Dziwne drgania jak sie rozgrzeje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie mam problem po zagrzaniu sie silnika dziwnie nim szarpie na boki (czuc nawet w kabinie) tak jakby byla poduszka zerwana ale na zimnym tak tego nie czuc co to moze byc pomocy :confused4: ;([br]Dopisany: 18 Wrzesień 2008, 10:47_________________________________________________czytalem gdzies ze to jakis czujnik moze byc[br]Dopisany: 18 Wrzesień 2008, 11:27_________________________________________________nadpomne ze zyga mi olejem z zaworu egr niewiem czy to ma jakis zwiazek z tym ,auto jezdzi pali super tylko te drgania jak sie rozgrzeje

Opublikowano

ale czy to ma jakis zwiazek z drganiami

Opublikowano

jak by bylo kolo 2 masowe to by na zimnym to tez by byly drgania a jak egr to by kopcil chyba no nie

Opublikowano

Może zacznij tu szukać: http://www.a4-klub.pl/smf/b6_awx_silnik_sie_trzesie_mocniej_jak_sie_nagrzeje-t32911.0.html;msg399233;topicseen;highlight,drgania+na+rozgrzanym+silniku#msg399233

Zacytuje kolege Bartolo79: Z mojej wlasnej autopsji-moze komus cos pomoze.Mialem podobne objawy - trzesienie silnika i budy po rozgrzaniu (oko30km) .Wymienilem sprzeglo i kolo dwumasowe (czas i tak juz byl na sprzeglo) i zero poprawy.Wiec nastepny tlumikarz-i prosilem zeby lacznik elastyczny wymienil-on obejrzal-obwachal i stwierdzil ze wstawi drugi taki lacznik w dalszej czesci wydechu-wstawil-skasowal 180zl-i objawy jak reka odjol-silnil sie neico buja-ale absolutnie nic nie przenosi si ena tlumik i na bude.Przy wymianie sprzegla przyuwazylem ze poduszki od skrzyni nie sa urwane-ale na gumach sa pekniecia.Drgania ustaly-ale te poduchy pewnie tez sie kwalifikuja do wymiany.Dodam ze w zyciu bym nie podejrzewal ze wstawienie tego lacznika tak pozytywnie wplynie na wibracje i drgania budy na rozgrzanym silniku.

Opublikowano

wiec tak panowie poszlem popatrzec na plecionke tak mi powiedzial kolega pan wihajster i patrze jest przerwa na niej chyba do wymiany dodaje zdjecie

8b9b2884cf23f1fdm.jpg[br]Dopisany: 18 Wrzesień 2008, 14:59_________________________________________________czy peknieta plecionka ma jakis zawiązek z drganiami

Opublikowano

Nie wykluczone, że tak i w pierwszej kolejności to zaczął bym od jej wymiany. Nie śmierdzi ci spalinami w kabinie?

Opublikowano

wlasnie ze nie smerdzi