Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Emblematy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie gdzieś kiedyś czytałem temat jak zdjąć emblematy z tylnej klapy, problem w tym ze teraz jak bym chciał go znaleźć to nie mogę :/ Czy ktos wie jak je zdjąć ??

Opublikowano

Najprościej to żyłką. Podcinasz emblemat i odchodzi.

Opublikowano
  • Autor

A pozniej benzyna/rozpuszczalnik zeby to domyc ?

Opublikowano

preparaty tar&glue ewentualnie terpentyna

Opublikowano

Zanim żyłka i jakiekolwiek dłubanie to najpierw suszarą nagrzej. U mnie po nagrzaniu ręką oderwałem tylko potem trzeba resztki kleju zmyć.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

A ktoś z was może polecić jakąś chemie aby oderwac znaczki?

byłem u mnie w mieście gdzie zajmują sie detalingiem to powiedzieli że oni używają jakiejś chemii.

Miałby ktoś moze sprzedac taki specyfik lub polecic jakis z neta do zakupu?

Opublikowano

A ktoś z was może polecić jakąś chemie aby oderwac znaczki?

byłem u mnie w mieście gdzie zajmują sie detalingiem to powiedzieli że oni używają jakiejś chemii.

Miałby ktoś moze sprzedac taki specyfik lub polecic jakis z neta do zakupu?

Po co chcesz sobie życie komplikować ;) zrób jak piszą wyżej i będzie ok

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Tzn jak, żyłką?

ja mam nieoryginalnie przyklejony jeden znaczek, prawdopodobnie komuś kiedyś się odkleił i przykleił na jakiś klej, a wiem to stąd że z jednej strony minimalnie wyszedł bokiem i widać, no a jak wiadomo oryginalnie by tak nie było :)

dlatego pomyślałem aby użyć jakiejś chemii i profeska to zrobić :decayed:

Opublikowano

ew lekko opalarką nagrzej znaczek i ładnie odejdzie

Opublikowano

Na tym wideo jest fajnie pokazane jak usunąć emblemy :)

Opublikowano

ew lekko opalarką nagrzej znaczek i ładnie odejdzie

ale nie wiem na jaki klej jest przyklejony jeden emblemat. czy tak łatwo odejdzie itd.

do tego zostaje klej i ciekawe czy m go zdrapać, bo boje sie porysowania

Opublikowano

Odejdzie łatwo jak dobrze podgrzejesz suszarką ;) Później żyłką i emblemat masz zdjęty. A klej bez problemu usuniesz rozpuszczalnikiem i lakierowi nic się nie stanie od niego, później k2 prze polerujesz jak będzie trzeba i wszystko ;)

Edytowane przez Tweak

Opublikowano

a kiedyś ktoś mi powiedział, żeby nie uzywac rozpuszczalniku na lakier bo zostanie ślad jakby wyblakły, blady lakier

Opublikowano

Kiedyś miałem praktyki u lakiernika. Polerki też tam robiliśmy, to najpierw całe auto myliśmy "szmatą" z rozpuszczalnikiem i później polerka. Nic nie wyblakło, a wiele samochodów polerowaliśmy od czerwonych do czarnych ;)

Opublikowano

no to musze spróbować na Twoją odpowiedzialność :grin: hehe

a tak z drugiej stron to przecież w lato na pełnym słońcu gdzie jest ok 45*C to też się na tyle to nagrzewa jak i suszarką nagrzeje i nie odchodzi ;)

Opublikowano

Zanim żyłka i jakiekolwiek dłubanie to najpierw suszarą nagrzej. U mnie po nagrzaniu ręką oderwałem tylko potem trzeba resztki kleju zmyć.

Kolega w ten sposób usunął emblemat ;) Także pewnie i Tobie się uda, tylko dobrze to nagrzej ! :D

Opublikowano

Tylko tak jak pisałem wcześniej, jeden emblemat nie jest przyklejony oryginalnie, jest na jakiś klej dziwny i Bóg wie czy nie odejdzie z lakierem :decayed:

Opublikowano

to go lepiej nie ruszaj jak się trzyma. Więcej szkód narobisz ,niż pożytku.

Opublikowano

dlatego pytałem o jakąś chemie a nie domowe sposoby na suszare :)

dowiadywałem się to chemią nie było by problemu, bo jest specyfik który podobno każdy klej ruszy na który jest przyklejony emblemat

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

A ja zdjąłem emblematy ze swojego B8 bezproblemowo bez użycia żyłki. Najpierw ogrzałem suszarką, później delikatnie podważałem - początek nożem opieranym na grubej gąbce aby nie uszkodzić blachy i lakieru - później po wstępnym podważeniu już bezpośrednio palcami. Po usunięciu spirytusem salicylowym pozostałości po taśmie dwustronnej, która trzymała oznaczenia chwila polerki zwykłą pastą i nie ma śladu. Cała operacja nie trwała dłużej niż 45 minut a miałem lewą rękę w gipsie :naughty: