misiek3889 Opublikowano 30 Września 2014 Opublikowano 30 Września 2014 Witam. Ostatnio zrobiło się zimno rano i załączyłem ciepły nadmuch. Zdziwiłem się strasznie gdy po przejechaniu dosłownie 500 metrów zaczęło lecieć ciepłe powietrze. Nigdy wcześniej w żadnym dieslu tak szybko ciepło nie było. Czy audi ma jakieś dogrzewacze czy cos innego czy tak po prostu już jest. Sprawdzałem kody wyposażenia i nic szczególnego nie wyczytałem.
jacek70 Opublikowano 30 Września 2014 Opublikowano 30 Września 2014 A temperatury nie łapie za wysokiej? Może termostat cały czas zamknięty.
misiek3889 Opublikowano 30 Września 2014 Autor Opublikowano 30 Września 2014 Właśnie odwrotnie. Termostat mam do wymiany bo nie chce osiągnąć 90 stopni. A mimo to tak szybko sie nagrzewa w środku.
maciucha512 Opublikowano 2 Października 2014 Opublikowano 2 Października 2014 Podgrzewacz jest, ale startuje chyba poniżej 5 stopni. Mam świeżo włożoną nagrzewnice, ciepłe powietrze jest już od 30-35 stopni chłodziwa, a gorące fest 55-60.
misiek3889 Opublikowano 2 Października 2014 Autor Opublikowano 2 Października 2014 Aha. A gdzie można zlokalizować ten podgrzewacz? Ciekawe czy mam coś takiego. No a w ten dzień co zauważyłem ze szybko leci ciepłe powietrze było poniżej 5 stopni bo szybe miałem zamarznięta.
adadur Opublikowano 2 Października 2014 Opublikowano 2 Października 2014 uzupełnij profil... w AFN za silnikiem od strony grodzi zauważysz 3 świece żarowe układu dogrzewającego ... cóż widocznie masz je jeszcze wszystkie sprawne i do tego EGR nie zaślepiony
misiek3889 Opublikowano 2 Października 2014 Autor Opublikowano 2 Października 2014 No EGR mam nie zaślepiony. Chciałem zaślepić ale wszystko działa jak powinno to na razie nic nie kombinuje. Tak koło 18 pójdę zobaczyć czy mam ten dogrzewacz. Oglądałem i się okazało że mam ten podgrzewacz. Dlatego tak szybko mam ciepłe powietrze. Dziękuję za wszelkie odpowiedzi.
Rekomendowane odpowiedzi