Chmielu_B3 Opublikowano 1 Października 2014 Opublikowano 1 Października 2014 (edytowane) Witam.Mam problem z immo. Gdy wkładam kluczyk do stacyjki to napala mi sie jednorazowo kontrolka od immo i gaśnie, ale gdy próbuje odpalić to kontrolka zaczyna migać i odpalam, ale za chwile samochód gaśnie. Problem pojawił się dzisiaj, kluczyków nie wymieniałem, immo też nie. Tak po prostu chciałem wsiąść jak zawsze i pojechać na uczelnię. Mam 2 kluczyki i oba nie działają. Proszę o pomoc. Edytowane 1 Października 2014 przez Chmielu_B3
jacek70 Opublikowano 1 Października 2014 Opublikowano 1 Października 2014 Pod osłoną kierownicy przy stacyjce nasz cewkę imo do której idą dwa kabelki połączone na kostkę. Sprawdź to połączenie, przeczyść.
Chmielu_B3 Opublikowano 1 Października 2014 Autor Opublikowano 1 Października 2014 Przeczyściłem. Dużo z tym roboty, a nie ma żadnych efektów. Podejrzewam sterownik. Może jakieś inne pomysły ?
bialy986 Opublikowano 1 Października 2014 Opublikowano 1 Października 2014 A podłączales vaga.Zobacz jaki błąd Ci wyskoczy.Spróbuj skasować i zobacz czy powróci. U siebie miałem to samo,trzeba było przeczyscic styki przy pętli i skasować błąd.Pomogło. Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Chmielu_B3 Opublikowano 1 Października 2014 Autor Opublikowano 1 Października 2014 Sprawdzę i dam znać jutro.
damian1684 Opublikowano 2 Października 2014 Opublikowano 2 Października 2014 u mojego kumpla było tak samo, ale jak zdjął klemy na chwile i założył to odpalił i tak za każdym razem jak zgasił i chciał odpalić, okazało się, że komputer [sterownik] po naprawie było jakiś czas dobrze, lecz później znowu to samo, w końcu wymienił komputer i jest dobrze także 1.8 adr
jacek70 Opublikowano 2 Października 2014 Opublikowano 2 Października 2014 A cewka ma przejście? Omomierz i sprawdź.
Chmielu_B3 Opublikowano 5 Października 2014 Autor Opublikowano 5 Października 2014 Oddałem sterownik i mają go naprawić. Śmieszna sytuacja. holowałem auto do mechanika, ponieważ nie wiedziałem co i gdzie i jak wymontować i podczas jazdy kontrolka od immo zgasła i mogłem odpalić w połowie trasy. Mechanik sprawdził sterownik i wszystko działa, nie wymagał naprawy. Sama cewka sprawna. W czym może być problem? Samochód nagle pracuje bardzo dobrze.
jacek70 Opublikowano 6 Października 2014 Opublikowano 6 Października 2014 Może była jakaś wilgoć, brak styku? Ty w końcu coś tam poruszałeś - i działa.
Arkadiush Opublikowano 6 Października 2014 Opublikowano 6 Października 2014 miałem podobny problem uderzyłem pięścią w stacyjkę i działa do tej pory czyli z rok nie jest to jakiś sposób super ale pomogło
jacek70 Opublikowano 6 Października 2014 Opublikowano 6 Października 2014 miałem podobny problem uderzyłem pięścią w stacyjkę i działa do tej pory czyli z rok nie jest to jakiś sposób super ale pomogło [/quoteCzyli był brak styku na cewce imo.
Arkadiush Opublikowano 6 Października 2014 Opublikowano 6 Października 2014 miałem podobny problem uderzyłem pięścią w stacyjkę i działa do tej pory czyli z rok nie jest to jakiś sposób super ale pomogło [/quoteCzyli był brak styku na cewce imo. teraz działa ja nie mam problemu; )
Rekomendowane odpowiedzi