Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Immobilaizer błąd przy odpalaniu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam.
Mam problem z immo. Gdy wkładam kluczyk do stacyjki to napala mi sie jednorazowo kontrolka od immo i gaśnie, ale gdy próbuje odpalić to kontrolka zaczyna migać i odpalam, ale za chwile samochód gaśnie. Problem pojawił się dzisiaj, kluczyków nie wymieniałem, immo też nie. Tak po prostu chciałem wsiąść jak zawsze i pojechać na uczelnię. Mam 2 kluczyki i oba nie działają. Proszę o pomoc.

Edytowane przez Chmielu_B3
Opublikowano

Pod osłoną kierownicy przy stacyjce nasz cewkę imo do której idą dwa kabelki połączone na kostkę. Sprawdź to połączenie, przeczyść.

Opublikowano

Przeczyściłem. Dużo z tym roboty, a nie ma żadnych efektów. Podejrzewam sterownik. Może jakieś inne pomysły ?

Opublikowano

A podłączales vaga.Zobacz jaki błąd Ci wyskoczy.Spróbuj skasować i zobacz czy powróci.

U siebie miałem to samo,trzeba było przeczyscic styki przy pętli i skasować błąd.Pomogło.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

u mojego kumpla było tak samo, ale jak zdjął klemy na chwile i założył to odpalił i tak za każdym razem jak zgasił i chciał odpalić, okazało się, że komputer [sterownik] po naprawie było jakiś czas dobrze, lecz później znowu to samo, w końcu wymienił komputer i jest dobrze :) także 1.8 adr

Opublikowano

A cewka ma przejście? Omomierz i sprawdź.

Opublikowano

Oddałem sterownik i mają go naprawić. Śmieszna sytuacja. holowałem auto do mechanika, ponieważ nie wiedziałem co i gdzie i jak wymontować i podczas jazdy kontrolka od immo zgasła i mogłem odpalić w połowie trasy.

Mechanik sprawdził sterownik i wszystko działa, nie wymagał naprawy. Sama cewka sprawna. W czym może być problem? Samochód nagle pracuje bardzo dobrze.

Opublikowano

Może była jakaś wilgoć, brak styku? Ty w końcu coś tam poruszałeś - i działa.

Opublikowano

miałem podobny problem uderzyłem pięścią w stacyjkę i działa do tej pory czyli z rok :) nie jest to jakiś sposób super ale pomogło :D

Opublikowano
miałem podobny problem uderzyłem pięścią w stacyjkę i działa do tej pory czyli z rok :) nie jest to jakiś sposób super ale pomogło :D[/quote

Czyli był brak styku na cewce imo.

Opublikowano
miałem podobny problem uderzyłem pięścią w stacyjkę i działa do tej pory czyli z rok :) nie jest to jakiś sposób super ale pomogło :D[/quote

Czyli był brak styku na cewce imo.

teraz działa ja nie mam problemu; )

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...