jerycho1981 Opublikowano 5 Października 2014 Opublikowano 5 Października 2014 Witam, Mam problem ze zmianą intensywności podświetlenia tablicy (ciemniej/jaśniej), Przyciski + i - nie zmieniają intensywności podświetlenia. Czy jest jakiś inny sposów na zmianę? ewentualnie, czy należy zastosować jakąć kombinację z przyciskami + i -? Czy poprzedni użytkownik mógł coś przestawić przy pomocy komputera itp,? Dziękuję z góry za odpowiedz Pozdrawiam
powaguspisz Opublikowano 5 Października 2014 Opublikowano 5 Października 2014 Można to zrobić również testerem VAG, mi znajomy to robił, ale u mnie działa normalnie +(-).
nitroo Opublikowano 5 Października 2014 Opublikowano 5 Października 2014 Bez żadnej kombinacji działa + i -. Sprawdź dokładnie.
jerycho1981 Opublikowano 5 Października 2014 Autor Opublikowano 5 Października 2014 Sprawdziłem, wypróbowałem różne możliwości ( uruchomiony i zgaszony silnik, na światłach i bez itp,) i niestety nie mogę wyregulować jasności podświelenia przyciskami + i -. Zauważyłem również brak podświetlenia przycisków w radiu z wyjątkiem wyświetlacza który jest podświetlony i działe bez zarzutu, wydaje mi się że nie ma to związku z w/w problemem (regulacja podświetlenia), ale wspomnę i o tym. ps. Temat do zamknięcia. Problem został rozwiązanym, odłączyłem akumulator w celu wyczyszczenia klem, po załączeniu obwodu, regulacja podświetlenia działa bez problemu. pozdro
GreGoriO Opublikowano 5 Października 2014 Opublikowano 5 Października 2014 (edytowane) można sprawdzić również czy prawidłowo działa, oświetlając zegary latarką. Jest tam fotorezystor regulujący jasność. Edytowane 5 Października 2014 przez GreGoriO
jacek70 Opublikowano 5 Października 2014 Opublikowano 5 Października 2014 można sprawdzić również czy prawidłowo działa, oświetlając zegary latarką. Jest tam fotorezystor regulujący jasność. Ciekawe,możesz bardziej rozwinąć?
GreGoriO Opublikowano 5 Października 2014 Opublikowano 5 Października 2014 (edytowane) Nie zauważyliście nigdy wjeżdżając do ciemnego garażu czy tunelu? Gdy wjeżdżamy w ciemne miejsce zegary automatycznie się przyciemniają co by nie raziły nie potrzebnie ( przyciemniają się do wartości ustawionej przyciskami. Czyli tak jak mamy zawsze ustawione, jak lubimy w nocy). I odwrotnie, gdy wyjeżdżamy do światła stają się jaśniejsze. Nie ma znaczenia czy światła sa zgaszone i świecą tylko wskazówki, czy załączone i świeci wszystko. Działa cały czas Obok wskazówki prędkościomierza, poniżej pozycji spoczynkowej 0 km/h a z lewej strony wyświetlacza licznika kilometrów, jest "oczko" czujnika oświetlenia. Świecąc latarką w to miejsce można spokojnie sprawdzić poprawność działania. Nawet jeśli mamy zegary przyciemnione maksymalnie, oświetlenie tego czujnika rozjaśni nam na maxa wszystkie czerwone diody w aucie...wskazówki, zegary, wyświetlacze i ikony na przełącznikach. Edytowane 5 Października 2014 przez GreGoriO
jacek70 Opublikowano 5 Października 2014 Opublikowano 5 Października 2014 Dzięki, tego z latarką to nie wiedziałem (jak zresztą jeszcze wiele rzeczy).
GreGoriO Opublikowano 5 Października 2014 Opublikowano 5 Października 2014 (edytowane) powinienem był napisać że...... zegary przyciemniają się do wartości ustawionej przyciskami. Czyli tak jak mamy zawsze ustawione, jak lubimy w nocy. już poprawiłem. Edytowane 5 Października 2014 przez GreGoriO
erchi Opublikowano 10 Października 2014 Opublikowano 10 Października 2014 GreGoriO dobrze prawi, nawet nie trzeba nigdzie wjeżdżać, wystarczy włączyć lampkę przy podsufitce i widać jak oświetlenie zegarów się budzi
soul87 Opublikowano 10 Października 2014 Opublikowano 10 Października 2014 Kurcze a ja myslalem ze podswietlenie jest sprzezone z czujnikiem naslonecznienia 1
kubabkb Opublikowano 26 Lutego 2017 Opublikowano 26 Lutego 2017 Panowie mam problem jak kolega jerycho nie dzialaja mi przyciski plus i minsus sluzace do podswietlania zegarow, oraz nie mam sygnalu dziewkowego zostawinych swiatel , co moze byc przyczyna? da sie to jakis naprawic VCDESEM?
doman96b6 Opublikowano 26 Lutego 2017 Opublikowano 26 Lutego 2017 powinienem był napisać że...... zegary przyciemniają się do wartości ustawionej przyciskami. Czyli tak jak mamy zawsze ustawione, jak lubimy w nocy.już poprawiłem. Coś jak w smartfonie,zawsze się zastanawiałem co to jest,ten czujnik,wyglądało mi na jakomś kontrolke
kubabkb Opublikowano 27 Lutego 2017 Opublikowano 27 Lutego 2017 Panowie u mnie w liczniku nie dziala regulacja intensywnosci swiatel, komunikat dziewkowy tez wogule nie dziala oraz na data , godzi i przebieg sa slabo podswietlone, co moze byc przyczyna?
Bartek17163 Opublikowano 15 Października 2018 Opublikowano 15 Października 2018 Witam mam problem audi a4b6 podswitlanie licznika obrotomierz i prędkościomierz świecą słabiej niż paliwo i temperatura wody?
Rekomendowane odpowiedzi