eXik Opublikowano 6 Października 2014 Opublikowano 6 Października 2014 Witajcie Mam do was pytanie, już nie wiem co dolega tym moim drzwiom od kierowcy :/, jak kupiłem auto to miało opuszczone drzwi na zawiasach, zawias dolny nadawał się do śmieci bo drzwi chodziły góra-dół. Kupiłem nowy zawias z anglika, zamontowałem, zero luzów. Myśle sobie, że wkońcu te wkurzające szumy podczas jazdy ustaną - niestety nie ustały. Denerwuje mnie to strasznie... Jak zamknę drzwi widzę, że uszczelka z zewnątrz ładnie dolega itp, nie ma tam żadnej szpary, ale jak wejdę do auta i zamknę drzwi przy lusterku widzę, że boczek drzwi nie jest na równo z deską rozdzielcza, jest jakieś 3-4 cm niżej. Jak popada deszcz czy umyje auto to po otwarciu drzwi woda jest na progach, zamówiłem już nowe uszczelki ciekawe czy coś pomoże :/ Macie jakieś pomysły, pomoże ustawienie ramki drzwi? może trzeba też wymienić górny zawias ? nikt nic ?
jacek70 Opublikowano 6 Października 2014 Opublikowano 6 Października 2014 O ile pamiętam to w B5 ramka drzwi jest jedną całością z drzwiami. Wyreguluj na zawiasach.
eXik Opublikowano 6 Października 2014 Autor Opublikowano 6 Października 2014 Ale w jaki sposób mam to zrobić ? dolny zawias wydaje mi sie ze sie juz nie da, górny tez juz jest na maksa :/
jacek70 Opublikowano 6 Października 2014 Opublikowano 6 Października 2014 Śruby są na owal. I jeszcze zamek.
eXik Opublikowano 6 Października 2014 Autor Opublikowano 6 Października 2014 zastanawia mnie jedno. bo tu od strony zamka ładnie drzwi dolegają itp, a od strony lusterka w srodku boczki sa opuszczone wzgledem deski :/
OLI_B5 Opublikowano 6 Października 2014 Opublikowano 6 Października 2014 Z zewnątrz drzwi równo się zgrywają ? Może nie załozyłeś takich pianek na ramki i boczek niżej siada
eXik Opublikowano 6 Października 2014 Autor Opublikowano 6 Października 2014 Tak wygląda to naprawde ładnie z zewnatrz :/, dziwne bo po zdjeciu boczka ładnie wchodzi na wszystkie zaczepy itp
SMS Opublikowano 7 Października 2014 Opublikowano 7 Października 2014 Ta ramka na ktorej sa uszczelki nie jest na stale z drzwiami i mozesz sprobowac nia cos wyregulowac. Tym bardziej ze nie wiesz co poprzedni wlasciciel z nimi robil.
eXik Opublikowano 7 Października 2014 Autor Opublikowano 7 Października 2014 Chodzi Ci o ta ramke na drzwich co u gory widac srubki ??
OLI_B5 Opublikowano 7 Października 2014 Opublikowano 7 Października 2014 Ramke drzwi masz na 4 srubkach na torx , poluzuj je lekko i założ boczek i podomykaj drzwi kilka razy powinno sie ułozyć
SMS Opublikowano 7 Października 2014 Opublikowano 7 Października 2014 Dokladnie o ta mi chodzi co kolega na zdjeciach przedstawil powyzej.
eXik Opublikowano 9 Października 2014 Autor Opublikowano 9 Października 2014 Niestety ale to nic nie pomogło :/ już sam nie wiem co może być nie tak. A jak sprawdzić czy uszczelka jest już zużyta ?
grudzina4 Opublikowano 9 Marca 2015 Opublikowano 9 Marca 2015 Panowie powiedzcie co jestem w stanie zrobić bardzo uciążliwym szumem w drzwiach kierowcy oraz od pasażera trochę mniej szumi problem zaczyna się tak od 120kmh w górę mechanik mówił ze raczej nic z tym nie zrobię bo z używanymi uszczelkami będzie jeszcze gorzej macie może pomysł gdzie mogę kupić jakieś uszczelki na zamówienie lub czy pasuje od b6 albo jakiegoś innego samochodu ? Bo nie da się tak jeździć ;/
Rekomendowane odpowiedzi