Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

4x4 - opóznienie napędu tylnego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 godzin temu, Dev napisał:

To nic nie da bo luz jest na zębach 

A gdyby wymienić te koła zebate?czy są nie dostępne?trochę to denerwujące pukanie przy szybszym puszczeniu sprzęgła

Opublikowano

A skąd je weźmiesz? 

nawet ich zrobienie to nie lada wyczyn bo co drugi ząb ma inny moduł 

Opublikowano
27 minut temu, Dev napisał:

A skąd je weźmiesz? 

nawet ich zrobienie to nie lada wyczyn bo co drugi ząb ma inny moduł 

To lepiej szukać torsenu i dyfra o takim samym oznaczeniu?

Opublikowano
42 minuty temu, kamiquattro napisał:

To lepiej szukać torsenu i dyfra o takim samym oznaczeniu?

jo

Opublikowano

Gdyby ktoś posiadał egzemplarz w dobrym stanie to chętnie bym zakupił. Temat się nie pali, a może akurat coś ci wpadnie w ręce. Sam również porozglądam się po okolicy może przed Bożym Narodzeniem coś się uda ogarnąć. Oznaczenie jakie posiadam to DAJ.

Edytowane przez Rumaq

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

mam podobny problem, ale jak upewnic sie na 100% ze to torsen? i czy warto kupowac inny uzywany i wymieniac? bo mam dawce, ale nie wiem w jakim on jest stanie no i czy u mnie na pewno to torsen tak lupie przy zmianach biegow.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja dzis zmieniłem poduszki skrzyni na Lemfordera i stuk przy zmianie biegów zniknął w 95%, wcześniej puszczałem sprzegło delikatnie i z czuciem, a i tak zwykle łupnęło, teraz puszczam normalnie i stuku brak. Nie mniej ogarne jeszcze poduszkę skrzyni w Olkuszu i problem stukania mam z bani. oraz nowa podpora przednia silnika.

Polatałem dziś dłużej i łagodnie oraz agresywnie i jest ok, myślałem że to może przypadek ale jednak pomogło.

Opublikowano
W dniu 12.02.2018 o 22:02, Magik123 napisał:

Ja dzis zmieniłem poduszki skrzyni na Lemfordera i stuk przy zmianie biegów zniknął w 95%, wcześniej puszczałem sprzegło delikatnie i z czuciem, a i tak zwykle łupnęło, teraz puszczam normalnie i stuku brak. Nie mniej ogarne jeszcze poduszkę skrzyni w Olkuszu i problem stukania mam z bani. oraz nowa podpora przednia silnika.

Polatałem dziś dłużej i łagodnie oraz agresywnie i jest ok, myślałem że to może przypadek ale jednak pomogło.

Ja wymieniłem dyfer ale stuknięcie przy zmianie biegów i tak mam dalej... może wymiana oleju w skrzyni? Przeguby, półosie, poduszka dyfra, wał napędowy? Nie pomyślałem o poduszkach skrzyni i silnika.. możesz mi napisać ile jest poduszek pod skrzynią i silnikiem, i jaka podpora silnika dokładnie?

• 2 lata później...
Opublikowano

Ja tylko dodam do tematu i odgrzeje że wymiana torsenu nie pomoże ,jak poczatek tematu już odpowiada na pytanie co jest zepsute. Dodam że to jest mechanizm różnicowy,wybija sworzeń na satelitkach

• 1 rok później...
Opublikowano
W dniu 3.01.2021 o 10:23, hunter91 napisał:

Ja tylko dodam do tematu i odgrzeje że wymiana torsenu nie pomoże ,jak poczatek tematu już odpowiada na pytanie co jest zepsute. Dodam że to jest mechanizm różnicowy,wybija sworzeń na satelitkach

@hunter91czyli luz na mechaniźmie różnicowym tylnego mostu jest przyczyną tych stuków podczas zwolnienia obciążenia na elementach napędu?