darkb Opublikowano 11 Października 2014 Opublikowano 11 Października 2014 Potrzebuję waszej pomocy. Nadszedł czas na wymianę w mojej audi napinacza łańcucha rozrządu lecz powiem szczerze nie wiem jaki kupić. W internecie szukałem napinaczy i jest ich multum lecz różnią się one końcówkami tylko ( ostatnią literką). W mojej audi jest silnik 1,8 ARG z napinaczem z elektronicznym regulatorem faz rozrządu. Czy te litery to jakieś nowsze wersje napinacza. I jeszcze jedno pytanie jakie jest wasze zdanie na temat napinaczy chińskich z allegro , warto coś takiego kupić i ilemoże coś takiego pochodzić .
Mesiah Opublikowano 11 Października 2014 Opublikowano 11 Października 2014 Nie kupuj chińskich. Są jeszcze gorsze niż Swag (wada fabryczna pada po kliku dniach przeważnie). Według niektórych Febi trzyma się lepiej ale nie ręczę. Ogólnie do naszych 1.8 jest problem z napinaczami. O ile do mojego bez zmiennych faz rozrządu w ASO cena jest do przełknięcia to Twoja wersja jest cholernie droga. Chyba , że coś się zmieniło przez miesiąc lub dwa. Oryginalna używka to też loteria. Ślizgi są już wymęczone i jest ryzyko ich pęknięcia. Widziałem już dwa takie przypadki.
sasna Opublikowano 11 Października 2014 Opublikowano 11 Października 2014 Nie kupuj chińskich. Są jeszcze gorsze niż Swag (wada fabryczna pada po kliku dniach przeważnie). Według niektórych Febi trzyma się lepiej ale nie ręczę. Ogólnie do naszych 1.8 jest problem z napinaczami. O ile do mojego bez zmiennych faz rozrządu w ASO cena jest do przełknięcia to Twoja wersja jest cholernie droga. Chyba , że coś się zmieniło przez miesiąc lub dwa. Oryginalna używka to też loteria. Ślizgi są już wymęczone i jest ryzyko ich pęknięcia. Widziałem już dwa takie przypadki. tylko oryginał ja już wydałem na 2 napinacze chińskie obydwa do wywalenia. aktualnie zamierzam kupić oryginał
Mesiah Opublikowano 11 Października 2014 Opublikowano 11 Października 2014 Jak cenowo? Robiłeś rozeznanie? 1
karol2984 Opublikowano 12 Października 2014 Opublikowano 12 Października 2014 http://sklep.benepol.pl/sklep/ tu po numerze części pokaże cenę w aso
imbusek Opublikowano 12 Października 2014 Opublikowano 12 Października 2014 Ostatnio pisałem do serwisu do Gdańska aby podali mi cene napinacza do mojego silnika a mam taki sam jak ty to prawie z fotela spadłem koszt tego napinacza to ponad 2400 zł
Mesiah Opublikowano 12 Października 2014 Opublikowano 12 Października 2014 Więc cena trzyma się cały czas tak samo. Porąbało ich. Do mojego bez faz rozrządu kosztuje 700 czy 800zł aso.
imbusek Opublikowano 12 Października 2014 Opublikowano 12 Października 2014 no oni sa powaleni doszczętnie a te niby orginaly z allegro za 500 zl ktoś montował?
sasna Opublikowano 12 Października 2014 Opublikowano 12 Października 2014 tak ja montowałem aż 2 i o kant d*py rozbić.
Rabbi Opublikowano 12 Października 2014 Opublikowano 12 Października 2014 tylko oryginał ja już wydałem na 2 napinacze chińskie obydwa do wywalenia. aktualnie zamierzam kupić oryginał jaki masz przebieg i co się działo że wymieniałeś?
karol2984 Opublikowano 13 Października 2014 Opublikowano 13 Października 2014 Ja kupiłem za 400 z allegro, bez faz rozrządu ale jeszcze nie montowałem
Mesiah Opublikowano 13 Października 2014 Opublikowano 13 Października 2014 Właśnie byłem ciekaw i miałem pisać co z Twoim. Niby się zarzekali , że oryginał. Ciekawe ile pociągnie.
imbusek Opublikowano 13 Października 2014 Opublikowano 13 Października 2014 No tez jestem ciekaw daj koniecznie znac jak go zamontujesz mnie tez czeka wymiana i sie zaStanawiam wlasnie nad takim
karol2984 Opublikowano 13 Października 2014 Opublikowano 13 Października 2014 (edytowane) po wymianie tej przedniej poduszki (odbijaka) auto już dobrze jeździ i ciężko się zebrać do wymiany tego napinacza z łańcuchem , ostatnio roboty dużo a spieprzyć coś też nie trudno, może nie długo się zbiorę i wymienię. Oczywiście dam znać co i jak. ps. nie po wymianie a po założeniu jej tak gdzie powinna być Edytowane 13 Października 2014 przez karol2984
Mesiah Opublikowano 13 Października 2014 Opublikowano 13 Października 2014 W końcu trafiłem z jej kształtem czy jednak masz inną?
karol2984 Opublikowano 13 Października 2014 Opublikowano 13 Października 2014 ja kupiłem taką http://allegro.pl/poduszka-silnika-passat-audi-80-90-100-a4-a6-dir-i4642233562.html ale nie wiem czy taka jak org.
Mesiah Opublikowano 13 Października 2014 Opublikowano 13 Października 2014 To będzie taka. Tylko czemu Topran? Wiem , że to mało istotna poduszka aby była ale nie Topran Jak widzę coś tej firmy to zaczynam głośno komentować. Taki syf powinien być zabroniony.
karol2984 Opublikowano 13 Października 2014 Opublikowano 13 Października 2014 kupiłem najtańszą bo nie byłem pewien jaka powinna być i czy na pewno pomoże, pomogła:) jak sią rozwali to 15 zł nie szkoda, gorzej jak bym wydał z 50 na darmo
Rabbi Opublikowano 13 Października 2014 Opublikowano 13 Października 2014 To będzie taka. Tylko czemu Topran? Wiem , że to mało istotna poduszka aby była ale nie Topran Jak widzę coś tej firmy to zaczynam głośno komentować. Taki syf powinien być zabroniony. Niestety coraz więcej części ze średniej półki cenowej jest jakościowo na poziomie najtańszego badziewia
Mesiah Opublikowano 14 Października 2014 Opublikowano 14 Października 2014 (edytowane) Dlatego ze średniej też się nie kupuje Jak gumy to tylko LEM. Sprawdzone. On też pewnie trochę spuścił z tonu ale i tak jest lepszy niż reszta. W przyszłym miesiącu ładuję komplet pod silnik i skrzynie żeby wykluczyć niektóre objawy. Edytowane 14 Października 2014 przez Mesiah
Rekomendowane odpowiedzi