Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż CB RADIO w budzie B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

zastanawiałem sie właśnie gdzie można walkera upchać :D nie zawadzasz nogą ani nic?

Opublikowano

Ja u siebie w B7 mam w półce pod kierownicą, president johnny II asc, pasuje idealnie, zasilanie zrobione po zapłonie, mikrofon wsunięty obok radia, nikt nie widzi radia, ja go dobrze słyszę, pokrętła mam pod ręką - nie muszę ich widzieć bo 3 pokrętła idzie na pamięć ogarnąć :) Tylko muszę ogarnąć jakiś lepszy zasilacz na usb do rejestratora bo robi mi zakłócenia w radiu :/

Opublikowano
  • Autor

No proszę

A myślał ktoś by wykorzystać oryginalny mikrofon od telefonu fabrycznie w lampce podsufitki? ;) da się? Wtedy nie widać nic ;)

Opublikowano

Widziałem kiedyś świetny tutorial odnośnie montażu CB radia właśnie z wykorzystaniem oryginalnego mikrofonu, ale coś nie moge go odszukać . Lepszej opcji montażu jak w tamtym opisie nie sposób znaleźć.

Opublikowano
  • Autor

mikrofon jest w lampce podsufitki :) rozmawiałem dzis ze znajomym która bawi sie głownie z cb i elektronikę ;d mówi że jest to do ogarnięcia :)

aa co do samego montazu CB postanowiłem :

radio umiesci w schowku pod fotelem

głosniczek cb radia w boczku koło pasa bym dobrze słyszał :

a mikrofon jakos ogarnac własnie z tym od oryginalnego telefonu

Zapewne nie bedzie to proste aczkolwiek powiadam Wam ;d Damy radę ;d

Opublikowano

No właśnie coś w tym stylu kolega z forum działął ze swoim cb, zamieścił nawet fotki , ale jakoś nie moge odszukać tego tematu

Opublikowano
  • Autor

czesto tak własnie bywa ze cos znajdziemy aa gdy potrzebne nie ma sie odnaleść :)

Opublikowano

http://pokazywarka.pl/uzmdbr/#zdjecie13249412

gruszka wisi na uchwycie po telefonie i gra:))

tylko muszę trochę posprzątać....

Edytowane przez arkady1321

Opublikowano

http://pokazywarka.pl/uzmdbr/#zdjecie13249412

gruszka wisi na uchwycie po telefonie i gra:))

tylko muszę trochę posprzątać....

Chyba jeszcze naprawić uchwyt od otwierania podłokietnika bo lekko zwisa :)

Opublikowano
  • Autor

Heh xd na forum aluminiowe sprzedają ;)

Opublikowano

już kupiłem tylko brak czasu:)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Arkady dasz namiar na kogos kto spedaje te zatrzaski?. Moje pytanie jeszcze gdzie umiescic presidenta johnny 3 ? Ktos cos ?

Opublikowano

pytaj kolegi snajper007

u niego się zaopatrzylem

Opublikowano

Witam. podepnę się pod temat i mam pytanie: jaką ścieżką puściliście kabel do anteny?

Mam tti 550, (schowany na półce pod kierownicą, zasilanie po stacyjce) połączony z President ML145. Antena ma zbyt krótki kabel, więc albo będę zmieniał kabel albo całą antenę. Najpewniej antenę, bo komicznie wygląda na Avancie. a poza tym bez wyginania bata nie mieści się w bagażniku.

Chcę ją wyrzucić przez klapę bagażnika.

Kabel upychać górą w listwy mocujące podsufitkę i osłoną słupka A czy dołem listwami pod drzwiami i pod kanapą do bagażnika?

Opublikowano

Od radia do bagażnika pod listwa progowa, potem pod podłogę bagażnika i w górę przy schowkach lub pod jego klapa. Kup beczkę i zamontuj na końcu kabla wtyczkę antenowa. Dzięki temu podlaczysz antenę jak do radia bez cięcia kabla, i będziesz mógł zmieniać lub wyjmowac anteny kiedy i jak chcesz.

4700c581b6890f66aaf4f81d92296b8b.jpg

Często klapa uwala mi żona przewód, dzięki temu że w bagażniku mam łączenie beczka wymieniam tylko kabel od anteny do niej na nowy i git.

Opublikowano

A mi president wszedl idealnie pod kiere w ta waska luke sziedzi jak fabrycznie Jak kogos interesuje jak to wyglada to moge fotki wrzucic jutro

Opublikowano

Ta, spróbuj tam Walkera wsadzić. [emoji12]

Zasilanie po stacyjce? Akurat do Cb to nie wskazane, lepiej bezpośrednio z aku.