Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakie dystanse do felg 7,5x17 ET 45 A4 B7 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Prośba o poradę.

Jaki dystans zastosować do felg 7,5 x 17 ET 45 w A4 B7 s-line z zawieszeniem 1BV ?

Felgi są takie jak w linku:

http://www.ebay.com/itm/AUDI-A4-B7-A-OEM-WHEEL-RIM-USED-8E0601025AS-10-SPOKE-7-5Jx17H2-ET45-17-INCH-/321496782075?pt=Motors_Car_Truck_Wheels&hash=item4adab394fb&autorefresh=true

Zależy mi na tym żeby felga była możliwie szeroko odsadzona na zewnątrz błotnika a nic nie obcierało o nadkola.

Kolejna sprawa dobrze by było aby dystanse były dobrej jakości, solidne i lekkie, niekoniecznie super marek typu np. H&R. Zdaje się, że te markowe są b.drogie.

Mam także pytanie jakie śruby zastosować?

Jeżeli macie doświadczenie ze sprawdzonymi sprzedawcami takich dystansów i śrub prośba o info,

Z góry dziękuję i pozdrawiam!

Edytowane przez black4

Opublikowano

Dystom - szukaj na portalu aukcyjnym. Użytkuję od niego przykręcane dystanse już drugi rok i jest ok.

Co do grubości to możesz spokojnie dać 15mm przy tej feldze. Śruba musi być dłuższa od standardowej o grubość dystansu.

Edytowane przez afroo.

Opublikowano

tak jak kolega wyzej wtedy twoje ET bedzie miało 30 czyli optimum :)

Opublikowano
  • Autor

tak jak kolega wyzej wtedy twoje ET bedzie miało 30 czyli optimum :)

Dzięki Panowie,

Pozdrawiam :D

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Hej. Jakie dystanse założyłeś? Masz foty?

Opublikowano
  • Autor

Witaj,

Fotek nie robiłem.

Wrzuciłem Dystom: przód 13 mm tył 17 mm i jest idealnie,

Pozdrawiam!

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Witaj,

Fotek nie robiłem.

Pozdrawiam!

Witam,

A nie ma problemu z tym że masz różnej grubości dystanse na przedniej i tylnej osi?

Ja sprowadziłem dokładnie taki model audi jak Ty tylko że ma chyba założone felgi od a3 bo rozmiar opony to 225/45/17 a standardowo w A4 powinno być 235/45/17 no i przy zmianie klocków okazało się że felga trze o jarzmo zacisku, zeszlifowałem po 2mm klocka po każdej stronie i niby jest ok, ale żeby unikną problemów na przyszłość pomyślałem o dystansach. A skoro już dystanse, to kupić o takiej szerokości żeby jak najlepiej to wyglądało, problem w tym że nie wiem jakie mam ET na tych felgach, a pogoda nie zachęca do zabawy w odkręcanie kół.

Opublikowano

Zrób zdjęcie, numer może być też zapisany pod dekielkiem. Dobrze widzieć jaka to felga, żebyś 2 razy nie musiał zamawiać. Nie ma problemu z różnymi dystansami na dwóch osiach. Oczywiście wszystko musi mieć swoje granice. Mam identyczne dystanse i samochód bardzo dobrze się prowadzi :)

Opublikowano
  • Autor

Witaj,

Fotek nie robiłem.

Pozdrawiam!

Witam,

A nie ma problemu z tym że masz różnej grubości dystanse na przedniej i tylnej osi?

Ja sprowadziłem dokładnie taki model audi jak Ty tylko że ma chyba założone felgi od a3 bo rozmiar opony to 225/45/17 a standardowo w A4 powinno być 235/45/17 no i przy zmianie klocków okazało się że felga trze o jarzmo zacisku, zeszlifowałem po 2mm klocka po każdej stronie i niby jest ok, ale żeby unikną problemów na przyszłość pomyślałem o dystansach. A skoro już dystanse, to kupić o takiej szerokości żeby jak najlepiej to wyglądało, problem w tym że nie wiem jakie mam ET na tych felgach, a pogoda nie zachęca do zabawy w odkręcanie kół.

Witaj,

Kolego na odwrocie felgi jeśli to oryginał masz podane rozmiary i ET.

Jeśli to oryginał z A3 to ET jest między 52 a 56.

Do A4 te koła włożysz jedynie z dystansami.

Jeśli masz felgę 7,5 cala szeroką i ET 52 to na przód możesz dać np. 20 mm a na tył 25 mm.

Pozdrawiam!

Opublikowano

Witaj,

Fotek nie robiłem.

Pozdrawiam!

Witam,

Witaj,

Jeśli masz felgę 7,5 cala szeroką i ET 52 to na przód możesz dać np. 20 mm a na tył 25 mm.

Pozdrawiam!

Dzięki za info,

Po weryfikacji oznaczeń na feldze: et 42, rozmiar 7Jx17H2, czyli teoretycznie standardowe do A4, zastanawia mnie więc czemu po założeniu nowych klocków felga się nie mieści, a po za tym wygląda to wszystko jak by koła były głęboko w nadkolach, jakie dystanse można w takiej sytuacji zastosować? Audi A4 b7 2.0 TFSI quattro.

Opublikowano

15mm przód i 20 mm tył.

Opublikowano

Podłącze się do tematu.

Witaj,

Pozdrawiam!

Czyli felgi z A3 z ET 56 (7,5 cala) bez dystansów nie wejdą w ogóle do A4 B7?

Chcę coś takiego kupić http://allegro.pl/felgi-audi-a3-s3-8p0601025bg-i5687945743.html

i teraz pytanie czy od razu szukać dystansów czy jednak idzie to zamontować?

Opublikowano
  • Autor

Podłącze się do tematu.

Witaj,

Pozdrawiam!

Czyli felgi z A3 z ET 56 (7,5 cala) bez dystansów nie wejdą w ogóle do A4 B7?

Chcę coś takiego kupić http://allegro.pl/felgi-audi-a3-s3-8p0601025bg-i5687945743.html

i teraz pytanie czy od razu szukać dystansów czy jednak idzie to zamontować?

Witaj,

Kolego do A4 B7 felgi o szer. 7,5 przy ET56 wejdą wyłącznie z dystansami !!!

Pisałem Ci wyraźnie.

Pozdrawiam!

Opublikowano

witam. wiecie moze czy podejdzie mi felga 7.0J17 et34 z oponami 215x55? teraz mam 7.0J 16 et35 opony 205na 55. Dodam ze prawdopodobnie mam fabrycznie niższe zawieszenie z czerwonymi amorami. prosze o pomoc

Opublikowano
  • Autor

witam. wiecie moze czy podejdzie mi felga 7.0J17 et34 z oponami 215x55? teraz mam 7.0J 16 et35 opony 205na 55. Dodam ze prawdopodobnie mam fabrycznie niższe zawieszenie z czerwonymi amorami. prosze o pomoc

Witaj,

Kolego Felgi spokojnie wejdą tylko opona odpowiednia to 215/50/17,

Przy 215/55/17 licznik będzie zakłamywał....

Pozdrawiam!

Opublikowano

Witaj,

Pozdrawiam!

sorry mi chodziło właśnie o 215/50/17 :) nie bedzie mi obcierało przy załadowanym samochodzie? jakie kolego opony polecasz? barum bravuris 3 mogą być ? zimowe mam barum polaris3 i całekiem dobrze sie jezdzi

Opublikowano
  • Autor

Witaj,

Pozdrawiam!

sorry mi chodziło właśnie o 215/50/17 :) nie bedzie mi obcierało przy załadowanym samochodzie? jakie kolego opony polecasz? barum bravuris 3 mogą być ? zimowe mam barum polaris3 i całekiem dobrze sie jezdzi

Witaj,

215/50/17 będą idealne, nic nie będzie przycierać ani wozić w koleinach!

PS. Odnośnie opon to zależy ile chcesz przeznaczyć na zakup?

Bravurisy cieszą się dobrą opinią (wolałbym zdecydowanie niż chińczyki)

Pozdrawiam!

Opublikowano

Witaj,

Pozdrawiam!

Witaj,

215/50/17 będą idealne, nic nie będzie przycierać ani wozić w koleinach!

PS. Odnośnie opon to zależy ile chcesz przeznaczyć na zakup?

Bravurisy cieszą się dobrą opinią (wolałbym zdecydowanie niż chińczyki)

Pozdrawiam!

witam. chce kupic opony tak na 2 sezony, ponieważ dłużej tym samochodem jezdził nie będę, wiec wybór padł na bravurisy. Nie ma sensu wydawać 1700 na np hankooki bo pokonuje 7km odcinki i dwa razy do roku 4000km na autostradzie. Obecnie mam trzyletnie brigstony na lato i polarisy3 barum na zime i zadnej róznicy nie widze ani e jezdzie miejskiej ani po autostradach. Pozdrawiam

Opublikowano

Możecie nie cytować całych postów ???

To bez sensu i staje się mało czytelne.

chce kupic opony tak na 2 sezony,

Szukaj używek skoro planujesz je tylko na 2 sezony.

A Hankooki polecam, mam takowe w rozmiarze 215/50/17

Opublikowano

obecnie jestem za granica i chyba lepiej nowe barumy niz jakies tam używki.