Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Koszt wymiany wahaczy...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
no i kolego szykuj się że niedlugo ci ten sąsiedni pójdzie bo robi sie je parami do tego nowa śruba przy sworzniach.

ehhh czemu dopiero teraz to czytam :rolleyes:

z miesiąc temu wymieniłem prawy dolny tylny. Można jakoś oszacować na oko ile pociągnie jeszcze km przedni?

Co do dolnych to w ostateczności można osobno bo mocowane są niezależne od siebie, byle tylko dolny przedni razem ze stablizatorem robić.

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam. Ja za wymianę wahaczy w sowim mieście muszę zapłacic 300 zł ale za wszystkie :) to chyba nie jest wygurowana cena?

Chcialem sam to zrobić ale nie mam dostepu do kanału narazie a samochod jest potrzebny. Niestety machanicy treż musza zarobić ale według mnie nawet te 300 zł to nie jest mało. Przecież zrobią tow kilka godzin a powoli na pewno w jeden dzionek no i maja na 2 osoby po 150 dniówkę ...

Opublikowano

wymiana dolnych bez kanału czy wysokiego podnośnika to czysta akrobacja :shocked:

Opublikowano

Wymiana to naprawde jest latwizna wszystko dla ludzi a zbieznosc to obowiazkowo

Opublikowano

Czy 150 pln za wymiane 3 wahaczy(2 dolne i gorny) i końcówki drążka kier. to dużo?

Dzisiaj wymieniałem i mechanior skasował mnie na tyle.Warto było czy nie?

Panowie w dzisiejszych czasach nic nie ma za darmo, kazdy chce zarobic tak jak kazdy z nas z osobna tak ze i mechanicy. Mi mechanik powiedzial nie liczy sie ile zejdzie czasu naprawa lub wymiana, liczy sie wiedza i za to placimy.

150 zl to cena srednia, wezmy z tej kwoty odliczmy kilka rodzaji podatkow, ubezpieczenie, amortyzacje narzedzi uzytych do wymiany, prad, wynajem pomieszczen pod warsztat. i co zostaje nam na reke okolo 40zl jak nie mniej.

Opublikowano

150 zl to cena srednia, wezmy z tej kwoty odliczmy kilka rodzaji podatkow, .

heh aleś mnie tymi podatkami rozbawil mechanicy akurat je płacą - poproś podrzędnego mechanika po robocie o rachunek :naughty:

Opublikowano

Ja za wymianę wahaczy w sowim mieście muszę zapłacic 300 zł ale za wszystkie[...]Przecież zrobią tow kilka godzin a powoli na pewno w jeden dzionek

Samemu to robiłem ok 10h i rozłożyłem na dwa dni, 300zł w kieszeni :wink4:

Opublikowano

heh aleś mnie tymi podatkami rozbawil mechanicy akurat je płacą - poproś podrzędnego mechanika po robocie o rachunek

No wiesz sa zakladziki w ktorych ciezko o fakture a sa tez zaklady w ktorych za wszystko dostajesz fakture. Ale mniejsza z tym.

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie ja płaciłem za wymiane w porządnym warsztacie za cały kpl. wahaczy,łączników,konćówek, ze zbieznością 300, chociaż chcieli 400 także trzeba się dogadać, osobiście uważam że 400 to już przesada. :disgust: