Langista Opublikowano 24 Września Opublikowano 24 Września Są kangurki bo dzisiaj sprzęgła robią na odwal się. Często sprzęgła wracają na reklamacje po miesiącu, także ten rok co mu wytrzymało to i tak dobry wynik 😅
ozi58 Opublikowano 24 Września Opublikowano 24 Września 1 minutę temu, Langista napisał(a): Są kangurki bo dzisiaj sprzęgła robią na odwal się. Często sprzęgła wracają na reklamacje po miesiącu, także ten rok co mu wytrzymało to i tak dobry wynik 😅 Zgadza się😅
nethome1 Opublikowano 24 Września Opublikowano 24 Września Gdybym wiedział że sa takie problemy to bym dołożył trochę kasy i oddał do ASO albo kupił zestaw z ASO ale zaufałem warsztatowi a na końcu dostałem info że ten typ tak ma i oni zrobili wszystko co w ich mocy bo to silnik montowany poprzecznie czy tam wzdłużnie itd 🫣 i kasa poszła chyba z 7000 zł . A jak reklamować to trzeba kupić drugi zestaw i czekać az możne uznają reklamację już wkur..... jestem na maksa na te sprzęgło 🤬
Langista Opublikowano 24 Września Opublikowano 24 Września Czekaj, co? 7000 na wymianę sprzęgła? I chcesz sobie dać wmówić że ten typ tak ma? Jak odpuścisz to osobiście Ci pogratuluję i dam tytuł jelenia roku.
nethome1 Opublikowano 25 Września Opublikowano 25 Września 8 godzin temu, Langista napisał(a): Czekaj, co? 7000 na wymianę sprzęgła? I chcesz sobie dać wmówić że ten typ tak ma? Jak odpuścisz to osobiście Ci pogratuluję i dam tytuł jelenia roku. 😀 to nie tylko sprzęgło ( komplet + wysprzęglik ) ale 2 poduszki pod silnikiem + 1 pod skrzynią, olej w skrzyni biegów za darmo nikt nie robi. Kombinował warsztat na wszystkie sposoby. Prawdopodobnie zdecyduje się na reklamacje sprzęgła zobaczymy co z tego wyjdzie.
Langista Opublikowano 25 Września Opublikowano 25 Września Nie prawdopodobnie, płacisz za sprawne podzespoły z gwarancją, masz gwarancję to wracasz na naprawę i nie interesuje Cię to co powiedzą, ma być sprawne.
ozi58 Opublikowano 25 Września Opublikowano 25 Września (edytowane) Widzę że jesteś z Trójmiasta gdzie robiłeś to wszystko? Jeżeli masz przedlifta to zostaje ci założenie kompletu od cglc, ten co na grupie Fb to już tak jeździ 6 lat i zero szarpania i chyba ma taki sam silnik co ty. Edytowane 25 Września przez ozi58
loocash Opublikowano 16 Października Opublikowano 16 Października Cześć. Mam to samo. Kiedyś miałem jak się rozgrzał. Rok temu wymieniłem sprzęgło i dwumase. Nie pomogło. Teraz szarpie jak jest zimny raczej. W podobnym czasie wymieniłem dwa wtryski bo padły - szarpało przy przyspieszaniu. Nie wiem czy wymienić dwa wtryski stare - nikt tu o takim rozwiązaniu nie mówi... Mam jeszcze teorie, że może coś tam ciebie z góry na tarcze i się przyslizguje? Pod autem jest sucho. No sam tak jak i Wy już nie wiem... Tak jak mówiłem u mnie wymiana sprzegla nie pomogła.
nethome1 Opublikowano 16 Października Opublikowano 16 Października 16 minut temu, loocash napisał(a): Cześć. Mam to samo. Kiedyś miałem jak się rozgrzał. Rok temu wymieniłem sprzęgło i dwumase. Nie pomogło. Teraz szarpie jak jest zimny raczej. W podobnym czasie wymieniłem dwa wtryski bo padły - szarpało przy przyspieszaniu. Nie wiem czy wymienić dwa wtryski stare - nikt tu o takim rozwiązaniu nie mówi... Mam jeszcze teorie, że może coś tam ciebie z góry na tarcze i się przyslizguje? Pod autem jest sucho. No sam tak jak i Wy już nie wiem... Tak jak mówiłem u mnie wymiana sprzegla nie pomogła. Cześć, U mnie efekt szarpania jest przy ruszaniu w etapie końcowym jak łapie sprzęgło czy na zimnym czy na rozgrzanym silniku a jak już się jedzie w korkach to efekt nasila się. Wymieniłem tak ja wyżej w poście.
Rekomendowane odpowiedzi