100adasko Opublikowano 24 Października 2014 Opublikowano 24 Października 2014 Witam dzis zauwazylem takie objawy silnik po odpaleniu glosno pracuje... ruszam z pod pracy silnik zimny jade spokojnie trzeci bieg moze z 1500 obrotow i nagle halas jakby tuba glosny basowy glos albo wycie po wcisnieciu gazu halas znika powtarza sie to czesto przy malych obrotach na 3 biegu.Co to moze byc dodam ze podczas gaszenia silnika wydaje mi sie ze za mocno nim żuca . Pojechalem na autostrade predkosc 130-140 km sekundowe odciecie na 5 biegu podczas przyspiesznia potem wszysko w normie... Dodam ze to moj pierwszy tdi Dziekuje Adam
piotrsob1 Opublikowano 27 Października 2014 Opublikowano 27 Października 2014 (edytowane) Bez jakiegoś filmiku z dobrym dźwiękiem, posiłkując się tylko Twoim enigmatycznym opisem, nawet nie spróbuję rzucać przypuszczeniami Edytowane 27 Października 2014 przez piotrsob1
100adasko Opublikowano 27 Października 2014 Autor Opublikowano 27 Października 2014 (edytowane) Witam dzis zauwazylem takie objawy silnik po odpaleniu glosno pracuje... ruszam z pod pracy silnik zimny jade spokojnie trzeci bieg moze z 1500 obrotow i nagle halas jakby tuba glosny basowy glos albo wycie po wcisnieciu gazu halas znika powtarza sie to czesto przy malych obrotach na 3 biegu.Co to moze byc dodam ze podczas gaszenia silnika wydaje mi sie ze za mocno nim żuca . Pojechalem na autostrade predkosc 130-140 km sekundowe odciecie na 5 biegu podczas przyspiesznia potem wszysko w normie... Dodam ze to moj pierwszy tdi Dziekuje Adam zaraz przesle link na you tube Witam dzis zauwazylem takie objawy silnik po odpaleniu glosno pracuje... ruszam z pod pracy silnik zimny jade spokojnie trzeci bieg moze z 1500 obrotow i nagle halas jakby tuba glosny basowy glos albo wycie po wcisnieciu gazu halas znika powtarza sie to czesto przy malych obrotach na 3 biegu.Co to moze byc dodam ze podczas gaszenia silnika wydaje mi sie ze za mocno nim żuca . Pojechalem na autostrade predkosc 130-140 km sekundowe odciecie na 5 biegu podczas przyspiesznia potem wszysko w normie... Dodam ze to moj pierwszy tdi Dziekuje Adam zaraz przesle link na you tube na zimnym silniku tak to wyglada tylko jakos slabo slychac ;( www.youtube.com/watch?v=98okUc-f-9s&feature=youtu.be www.youtube.com/watch?v=98okUc-f-9s&feature=youtu.be po przejechaniu 50 km www.youtube.com/watch?v=LNXIIZkJepk&feature=youtu.be A tu slychac najwyrazniej miedzy 10 a 17 sekunda filmu www.youtube.com/watch?v=LNXIIZkJepk&feature=youtu.be Edytowane 27 Października 2014 przez 100adasko
piotrsob1 Opublikowano 28 Października 2014 Opublikowano 28 Października 2014 (edytowane) Patrząc na rocznik auta i słuchając, obstawiam łańcuszkowy napęd wałków wyrównoważających i pompy olejowej Więcej info o problemie masz tutaj: http://a4-klub.pl/index.php?/topic/46803-b7-blb-swap-uszkodzonego-silnika-blb-na-bkd/ i tutaj: http://a4-klub.pl/index.php?/topic/78562-all-b7-likwidacja-walkow-wyrownowazajacych-z-silnika-20-tdi-czyli-swap-pompy-oleju/ A tutaj masz zdjęcia , jak wygląda zużyty napęd : http://vwszrot.pl/index.php/archives/53 Edytowane 28 Października 2014 przez piotrsob1
Wihajster Opublikowano 28 Października 2014 Opublikowano 28 Października 2014 A tutaj masz zdjęcia , jak wygląda zużyty napęd :Niemiecka precyzja - Volkswagen Passat żeby tak zęby zmieliło to napinacz musial pęknąć nie ma innej mozliwosci obstawiam łańcuszkowy napęd wałków wyrównoważających i pompy olejowej jest to prawdopodobne i ostatni dzwonek przed oil pressure
100adasko Opublikowano 28 Października 2014 Autor Opublikowano 28 Października 2014 Rozumiem ze to pilne.... Jadę do mechanika dam znać co zdjagnozowal. No i jestem pojechałem do mechanika szkota znawcy tdi Do przejechania do niego mialem 40 km i po dojechaniu silnik ciuchutko pomrukuje obejrzal Go dokladnie przejechal się sprawdzil jak odpala jak drga podczas luzu i podczas gaszenia i stwierdził ze nie widzi nieprawidlowosci powiedzial ze 2.0 tdi tak ma ze jestem przewrazliwiony ze nie powinienem jezdzic na 3 biegu poniżej 1500 obrotów i ze jadąc tylko do pracy okolo 10 km silnik ciagle jest nie wpelni dogrzany że nic się nie dzieje. Sam nie wiem co o tym myslec
piotrsob1 Opublikowano 28 Października 2014 Opublikowano 28 Października 2014 (edytowane) Czyli co, przejechałeś 40 km i się samo naprawiło ? Jak dobrze pamiętam, to napinacz tego łańcuszka jest hydrauliczny, sterowany ciśnieniem oleju, może coś szwankuje i nie zawsze napina ? Znalazłem takie zdjęcie w necie, to chyba to ustrojstwo : http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9e8098ff5c5c272a.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/9e8098ff5c5c272a.html Edytowane 28 Października 2014 przez piotrsob1
100adasko Opublikowano 28 Października 2014 Autor Opublikowano 28 Października 2014 Ja nie wiem dlatego radzę sie mądrzejszych i obeznanych z tematem. Jak mówiłem to moj pierwszy diesel.
piotrsob1 Opublikowano 28 Października 2014 Opublikowano 28 Października 2014 Jak ten hałas się będzie co jakiś czas pojawiał , to według mnie na bank jest problem z napinaczem łańcuszka napędu wałków wyrównoważających
100adasko Opublikowano 29 Października 2014 Autor Opublikowano 29 Października 2014 Czy taki zestaw zalatwi sprawę??? http://www.amazon.co.uk/gp/aw/d/B00M496E3C?pc_redir=1414051070&robot_redir=1
piotrsob1 Opublikowano 29 Października 2014 Opublikowano 29 Października 2014 Jeżeli opis przedmiotu jest precyzyjny i zgodny z prawdą to tak, powinien załatwić sprawę napędu wałków wyrównoważających. Jest to produkt ori VW, czy nie ?
100adasko Opublikowano 29 Października 2014 Autor Opublikowano 29 Października 2014 Nie jestem pewien ale jest dostepny tutaj w UK i montowany z roczna gwarancją bez limitu km. Myślisz ze powinienem wymienić juz teraz??? Trochę ciezko z kasa wolalbym po świętach...
Wihajster Opublikowano 29 Października 2014 Opublikowano 29 Października 2014 ale nie wiadomo w jakim stanie jest gniazdo wałka...
100adasko Opublikowano 30 Października 2014 Autor Opublikowano 30 Października 2014 Wiem też o tym myślałem wymiana imbusu bez wymiany gniazda zda egzamin tylko na krótką mete :-S Czy myślicie ze muszę działać natychmiast czy mogę jeszcze z miesiąc poczekać?
LAKI_73 Opublikowano 30 Października 2014 Opublikowano 30 Października 2014 Jaki przebieg ma motorek? Z ktorej czesci uk jestes?
100adasko Opublikowano 30 Października 2014 Autor Opublikowano 30 Października 2014 89000 tys mil to jest 145000 km jestem z glasgow znasz kogos kto moze to tutaj zrobic? 89000 tys mil to jest 145000 km jestem z glasgow znasz kogos kto moze to tutaj zrobic? wlasnie przyszla mi gwarancja od dilera ciekawe czy mogli by wymienic pompe na gwarancj???
LAKI_73 Opublikowano 31 Października 2014 Opublikowano 31 Października 2014 Wymieniaja bez problemu jak masz grwarancje dealera, troche za wczesnie przy takim przebiegu na pompe,niestety z twoich rejonow nie znam nikogo
100adasko Opublikowano 31 Października 2014 Autor Opublikowano 31 Października 2014 Wymieniaja bez problemu jak masz grwarancje dealera, troche za wczesnie przy takim przebiegu na pompe,niestety z twoich rejonow nie znam nikogo Korzystales z gwarancj Warrantywise level gold? Taką mam na moje audi na okres jeszcze dwóch miesięcy.Mam jeszcze jedno pytanie jakie stację paliw polecasz w UK?
LAKI_73 Opublikowano 31 Października 2014 Opublikowano 31 Października 2014 Korzystalem z MVM mialem na 6 miesiecy przy zakupie auta bez problemu placili , paliwko tylko BP ultimate Napisz na priv tel to pogadamy
100adasko Opublikowano 15 Listopada 2014 Autor Opublikowano 15 Listopada 2014 Witam korzystajac z gwarancji wstawilem samochod do serwisu Audi diagnoza: USZKODZONY KOMPRESOR KLIMATYZACJI korzystajac ze to gwarancja wymienilem na nowy orginalny oczywiscie czyszczenie i odgrzybianie wliczone w koszty .Koszt przerazajacy rachunek opiewa na 1084 pounds. Moja wplata 446 pounds z tego 351 zostanie mi zwrócone w postaci czeku .A teraz najwazniejsze HALAS USTAL JEST CICHUTKO Zatem jesli uslyszysz podejrzane halasy wlacz klimatyzacje jesli ustepuja po wlaczeniu wiesz gdzie szukac Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi