Magicbattle Opublikowano 25 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2014 Siemanko. Zabieram się do wymiany oleju w skrzyni biegów i mam pare pytań, 1.czy wogóle zmieniać olej czy nie? 2.jak sprawdzić stan oleju, ilość czy nie jest za mało? 3.jaki olej kupić i ile tam wchodzi?? 4.gdzie jest korek spustowy?? 5.i gdzie jest korek wlewu?? 6.jakie są zasady wymiany, co po kolei robić o czym powinienem wiedzieć? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 25 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2014 1. Jak najbardziej 2. Z boku skrzyni przy polosi masz korek na imbus nr10, odkrecasz i dolewasz az sie przeleje. 3. Ori, ja leje Ravenol, 2.75l 4. Na dole skrzyni, 12katny Splin 5. Patrz pkt2 6. Zlewasz na goracy silnik 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magicbattle Opublikowano 25 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2014 Dev jestes nie zastąpiony. rozumiem ze olej Ravenol VSG 75W-90 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 26 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 Mam pare butelek na warsztacie, Jutro Ci napisze jaki bo nie pamietam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesz82 Opublikowano 26 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 Tomek podaj dokładnie nazwe. Warto robić płukankę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 27 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Plukanki nigdy nie robilem i przyznam Ci sie ze nawet nie zastanawiałem się nad tym. Jutro wrzuce foto butelki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hosearkadio Opublikowano 30 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 Plukanki nigdy nie robilem i przyznam Ci sie ze nawet nie zastanawiałem się nad tym. Jutro wrzuce foto butelki. a co na tył zalewasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 30 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 a co sie da ten z foto też bedzie dobry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hosearkadio Opublikowano 31 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 a co sie da ten z foto też bedzie dobry acha.ok . napisz mi jeszcze DEV ile bym potrzebował tego oleju do swojego q?bo znalazłem na necie litrowe i czterolitrowe butle. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 31 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 Skrzynia 3 Dyfer 1.5 To sa wartosci maxymalne moze byc mniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilszymczak Opublikowano 31 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 (edytowane) Panowie mam do wymiany sprzęgło czy wymienić przy okazji olej bo chyba i tak wyleci trochę ze skrzyni czy się mylę. I jaki olej czy taki sam jak wy lejecie ? No i jak dużo kupić audi a4 b5 1.8 adr Zapomniałem dodać mam lpg nie wiem czy to robi różnicę. Edytowane 31 Października 2014 przez kamilszymczak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartollo Opublikowano 31 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 Przy wymianie sprzęgła olej nie wyleci Wysłane przy użyciu telefonu stacjonarnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hosearkadio Opublikowano 31 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 Skrzynia 3 Dyfer 1.5 To sa wartosci maxymalne moze byc mniej masz jakieś dobre źródło gdzie mogę nabyć pięć literków? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilszymczak Opublikowano 1 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 A co z wymianą oleju w skrzyni jaki kupić i ile? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fenrir Opublikowano 1 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 A co z wymianą oleju w skrzyni jaki kupić i ile? A o czym niby jest ten temat? Koledzy wyżej napisali że wchodzi ok 3l, 75W90. http://allegro.pl/oryginalny-olej-do-man-skrzyni-skoda-vw-audi-seat-i4668726686.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilszymczak Opublikowano 1 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 Ok tyle że oni tam piszą o quattro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magicbattle Opublikowano 1 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 drugi post Dev napisala przeczytaj jeszcze raz chodzi o oske nie q Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fenrir Opublikowano 2 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2014 Skrzynie manualne nie różnią się jakoś bardzo, na pewno ten sam olej podejdzie do quattro i do fwd. Tylko automaty to już kompletnie inna historia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
płotek85 Opublikowano 16 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 Koledzy, proszę o pomoc Mam problem ze zmianą biegów w mojej A4 objawy są takie: na zgaszonym silniki biegi wchodzą bez problemu, na odpalonym już tak nie ma. Podczas jazdy na zimnej skrzyni mam problem z wożeniem prawie wszystkich biegów, gdy się rozgrzeje to problem jest z 1 i wstecznym. Gdy dojeżdżam do świateł i redukuję bieg na 1, to robię to gdy auto się jeszcze toczy ( lżej wchodzi ) i czuć wtedy takie lekkie szarpnięcie, jak by do końca nie wysprzęglał, bo jak się zatrzymam, to potem muszę wajchować i przelecieć wszystkie biegi i dopiero wejdzie 1. Nic nie zgrzyta podczas zmiany biegów. Poziom olej w normie, nie był wymieniany. Siłownik skrzyni biegów był regenerowany i dobrze odpowietrzony. Nie wiem co robić, wymiana skrzyni, oleju czy sprzęgła??? Proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 16 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 Sprzeglo do wymiany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi