Skocz do zawartości
IGNOROWANY

auto zgasło podczas jazdy i nie chce odpalic!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam mam następujący problem uszkodzil mi sie elektrozawór odpowietrzania zbiornika paliwa i wtedy podczas jazdy zgasl mi samochod i nie chciał już odpalic Zawór wymieniłem. Samochód dalej nie pali. Sprawdzone wszystkie bezpieczniki i przekaźniki z vaga 2 błędy, które cały czas wracają po skasowaniu.

17966 Napęd G186 klapy przepustnicy, usterka elektryczna w instalacji elektrycznej.

17953 Sterowanie klapą przepustnicy, brak działania.

czy to wskazuje na awarie sterownika przepustnicy?

Czy możliwa jest awaria przez ten elektrozawór?

Elektrozawór mam od passata ale numer seryjny sie zgadzal z moim starym.

Edytowane przez wachu85
Opublikowano

Na to wygląda że coś jest nie tak z przepustnicą.Posprawdzaj bezpieczniki,kostkę przepustnicy.Możliwe że padł potencjometr.Odnośnie zaworka to nie powinno mieć wpływu na usterkę.Jeśki cyka to jest sprawny.

Opublikowano

Czy przy wlaczonym zaplonie i wciskaniu pedalu gazu przepustnica ma pracowac powinno być ją słychać?

Opublikowano

Zależy jaka przepustnica i w jakim silniku.Jak włączysz zapłon to powinno być słychać nastawnik przepustnicy przez ok.30 sekund ,do charakterystycznego kliknięcia.

Opublikowano

a4 b5, 1999 rok, 1.8 benzyna + gaz

Nie słychać jej wcale jak włącze zapłon.

Opublikowano

To przepustnica do wymiany :)

jeżeli już to sam sterownik

Opublikowano

W Audi nie masz osobnego sterownika do przepustnicy tylko jest on razem z przepustnicą. Więc sterownika samego nie wymienisz.

Opublikowano

przepustnice jak trafisz kupisz za 80 zl. napisz w dziale kupie napewno ktos sie odezwie. sproboj jeszcze na tej swojej zrobic adaptacje ale watpie zeby ruszyla

Opublikowano

przepustnice jak trafisz kupisz za 80 zl. napisz w dziale kupie napewno ktos sie odezwie. sproboj jeszcze na tej swojej zrobic adaptacje ale watpie zeby ruszyla

dzieki okazalo sie ze jest padnieta na dobre temat zamykam pzdr