arek182 Opublikowano 28 Października 2014 Opublikowano 28 Października 2014 (edytowane) witam koledzy mam pytanie czy po glosie pracy silnika silnik pracuje prawidłowo ? bo na mój słuch cos jak by ta praca silnika była za głośna. proszę o porady. Edytowane 28 Października 2014 przez arek182
Abmcars1 Opublikowano 28 Października 2014 Opublikowano 28 Października 2014 Popraw bo nic nie usłyszymy ani nie zobaczymy
Weso Opublikowano 28 Października 2014 Opublikowano 28 Października 2014 hmm, też mam silnik BMP w passacie, i ciężo coś z tego filmiku wywnioskować, na żywo pewnie trochę więcej by się usłyszało. Zaobserwowałes jakąś zmiane w pracy? ? Ile ma przelotu?
arek182 Opublikowano 28 Października 2014 Autor Opublikowano 28 Października 2014 czy teraz filmik jest widoczny? szczerze kupiłem passata 2 tyg temu a wcześniej jezdzilem autami z grupy vw tylko ze 1.9 130ps i praca silnika jest troszkę inna niż w silniku 1.9 auto ma dlatego zwróciłem się z prośbą na forum
Abmcars1 Opublikowano 28 Października 2014 Opublikowano 28 Października 2014 No rzeczywiście jakoś dziwnie chodzi
arek182 Opublikowano 29 Października 2014 Autor Opublikowano 29 Października 2014 i teraz pytanie co jest przyczyna takiej pracy silnika dodam ze napęd pompy olejowej jest na trybach a może to rozrząd tak hałasuje?
piotrsob1 Opublikowano 31 Października 2014 Opublikowano 31 Października 2014 No niezły grzechotnik Jak zachowuje się napinacz paska PK? Może klęka sprzęgiełko jednokierunkowe altka ?
arek182 Opublikowano 31 Października 2014 Autor Opublikowano 31 Października 2014 witam nagrałem filmik bez paska pk ale nadal ten hałas występuje.
piotrsob1 Opublikowano 31 Października 2014 Opublikowano 31 Października 2014 (edytowane) Sprawdzałeś auto po VIN-ie w ASO, na pewno nie ma w nim łańcuszkowego napędu wałków ? A może ktoś wymieniał motorówkę. Ten odgłos najbardziej mi pasuje do obcierania rozciągniętego lub nie napiętego łańcucha o obudowę Spróbuj go dokładniej zlokalizować. Edytowane 1 Listopada 2014 przez piotrsob1
arek182 Opublikowano 1 Listopada 2014 Autor Opublikowano 1 Listopada 2014 vin był sprawdzany w aso bo początkowo myślałem ze ten silnik ma napęd pompy oleju na łańcuszku, ale gościu z serwisu powiedział mi ze po win pompa olejowa jest na trybach ale co jest w rzeczywistości i aby przekonać się jestem zmuszony zdjąć miskę olejowa i zobaczyć co i jak.
SotoM Opublikowano 1 Listopada 2014 Opublikowano 1 Listopada 2014 To że aso to nie znaczy że sprawdzala to kompetętna osoba(co jest nagminne już w firmach) Widze że to pastuch... Pojedź na warnksztat niech osłuchają dół-bo tak to można.... Jak dla mnie dźwięk dołu-łańcuch- w pasztecie miche zdjąć to 30min.i okaże sie lub nie...
Rekomendowane odpowiedzi