Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Czy silnik 2.0 tdi bmp dpf pracuje prawidlowo?film

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

witam koledzy mam pytanie czy po glosie pracy silnika silnik pracuje prawidłowo ? bo na mój słuch cos jak by ta praca silnika była za głośna. proszę o porady.

Edytowane przez arek182
Opublikowano

Film jest prywatny.

Opublikowano

Popraw bo nic nie usłyszymy ani nie zobaczymy ;)

Opublikowano

hmm, też mam silnik BMP w passacie, i ciężo coś z tego filmiku wywnioskować, na żywo pewnie trochę więcej by się usłyszało. Zaobserwowałes jakąś zmiane w pracy? ? Ile ma przelotu?

Opublikowano

czy teraz filmik jest widoczny?

szczerze kupiłem passata 2 tyg temu a wcześniej jezdzilem autami z grupy vw tylko ze 1.9 130ps i praca silnika jest troszkę inna niż w silniku 1.9 auto ma dlatego zwróciłem się z prośbą na forum
Opublikowano

No rzeczywiście jakoś dziwnie chodzi

Opublikowano

i teraz pytanie co jest przyczyna takiej pracy silnika dodam ze napęd pompy olejowej jest na trybach a może to rozrząd tak hałasuje?

Opublikowano

No niezły grzechotnik :naughty:

Jak zachowuje się napinacz paska PK?

Może klęka sprzęgiełko jednokierunkowe altka ?

Opublikowano

witam nagrałem filmik bez paska pk ale nadal ten hałas występuje.

Opublikowano (edytowane)

Sprawdzałeś auto po VIN-ie w ASO, na pewno nie ma w nim łańcuszkowego napędu wałków ?

A może ktoś wymieniał motorówkę.

Ten odgłos najbardziej mi pasuje do obcierania rozciągniętego lub nie napiętego łańcucha o obudowę :naughty:

Spróbuj go dokładniej zlokalizować.

Edytowane przez piotrsob1
Opublikowano

vin był sprawdzany w aso bo początkowo myślałem ze ten silnik ma napęd pompy oleju na łańcuszku, ale gościu z serwisu powiedział mi ze po win pompa olejowa jest na trybach ale co jest w rzeczywistości i aby przekonać się jestem zmuszony zdjąć miskę olejowa i zobaczyć co i jak.

Opublikowano

To że aso to nie znaczy że sprawdzala to kompetętna osoba(co jest nagminne już w firmach)

Widze że to pastuch... Pojedź na warnksztat niech osłuchają dół-bo tak to można.... Jak dla mnie dźwięk dołu-łańcuch- w pasztecie miche zdjąć to 30min.i okaże sie lub nie...