michalwicha Opublikowano 2 Listopada 2014 Opublikowano 2 Listopada 2014 Witam Mam problem z swoim wskaźnikiem paliwa, mianowicie pokazuje ful, albo rezerwę. Zmieniłem pływak, nic nie pomogło. Vag pokazuje zwarcie do masy czujnika poziomu paliwa. Wiec zacząłem szukać w liczniku, wyjąłem go rozebrałem, przejrzałem nie widać nigdzie przepalonych styków na płytce itd;Wpiąłem kostki i wskaźnik pokazał ilość paliwa, wiec ucieszony, ze może jakiś pin się podgiął czy coś, składam wszystko. Złożyłem, włączam zapłon i d*pa, znów pokazuje full. Ale wcześniej gdy wpinałem kostkę, tą lewą, jeśli dobrze pamiętam to ona jest niebieska zauważyłem, ze gdy poruszyłem przewodami to włączył się zegarek i przebiega na liczniku, przy wyjętym kluczyku ze stacyjki. I do tego na chwilkę zaświeciło się podświetlenie nawiewów. Gdy poruszałem ponownie kostką, powtórzyło się to.. Miał może ktoś taki przypadek?
marcin_franz Opublikowano 2 Listopada 2014 Opublikowano 2 Listopada 2014 Uzupełnij profil. Który rok, licznik jakiej firmy? Wysłane z terenu
jacek70 Opublikowano 2 Listopada 2014 Opublikowano 2 Listopada 2014 Jeśli to Jager to może to oznaczać początek końca licznika. Często pada w nich elektronika.
marcin_franz Opublikowano 2 Listopada 2014 Opublikowano 2 Listopada 2014 To najłatwiejsza i najlepsza będzie wymiana na vdo. Wysłane z terenu
michalwicha Opublikowano 2 Listopada 2014 Autor Opublikowano 2 Listopada 2014 No tak, tylko, że taki licznik kosztuje kilka stowek a może gdzieś jest przerwą w obwodzie, styka do masy i rb zwarcie. Tak jak vag pokazał.
marcin_franz Opublikowano 3 Listopada 2014 Opublikowano 3 Listopada 2014 W takim razie musisz szukać. Nikt za Ciebie nie znajdzie. Może jeszcze znajdź inny licznik na podmiane i sprawdź czy też tak będzie się działo. Wysłane z terenu
michalwicha Opublikowano 3 Listopada 2014 Autor Opublikowano 3 Listopada 2014 Będę szukał w wiązce, jak znajdę coś to dam znać
Rekomendowane odpowiedzi