PiterA4 Opublikowano 15 Grudnia 2016 Opublikowano 15 Grudnia 2016 Dobry sztrucel, powiedz czy duża różnica po zaślepieniu EGRa? ten zabieg mocy nie generuje Wiem wiem, chodziło mi o nagrzewanie silnika. Słyszałem że się wolniej dogrzewa. brednie i mity ja tez sie tego bałem zero odczuc negatywnych tak samo jak telepanie silnikiem przy gaszeniu
Kowi87 Opublikowano 15 Grudnia 2016 Opublikowano 15 Grudnia 2016 To że wolniej sie nagrzewa to oczywiste z zasady działania EGR. jak auto w zime łapało temperature po 6km tak teraz łapie ci po 10km, no chyba że piłujesz bardziej silnik na zimnym to bez różnicy po 6km sie zagrzeje.
Brzeziak Opublikowano 15 Grudnia 2016 Opublikowano 15 Grudnia 2016 (edytowane) To że wolniej sie nagrzewa to oczywiste z zasady działania EGR. jak auto w zime łapało temperature po 6km tak teraz łapie ci po 10km, no chyba że piłujesz bardziej silnik na zimnym to bez różnicy po 6km sie zagrzeje. Obalałem tylko mity i chciałem się dwiedzieć od kogoś kto wykonał taki zabieg. Dobry sztrucel, powiedz czy duża różnica po zaślepieniu EGRa? ten zabieg mocy nie generuje Wiem wiem, chodziło mi o nagrzewanie silnika. Słyszałem że się wolniej dogrzewa. brednie i mity ja tez sie tego bałem zero odczuc negatywnych tak samo jak telepanie silnikiem przy gaszeniu A o tym nie słyszałem, po zaślepieniu EGR nie będzie się ssacy zasyfiał i tyle. Ale nie zaśmiecajmy już tematu koledze Edytowane 15 Grudnia 2016 przez Brzeziak
sebidi Opublikowano 15 Grudnia 2016 Opublikowano 15 Grudnia 2016 telepanie przy gaszeniu tylko w pdkach po całkowitym usunięciu egr który ma klape gasząca ...aczkolwiek klapa bardziej służy jako dlawik w razie rozbiegania silnika
andrzej3451 Opublikowano 15 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 15 Grudnia 2016 Ja nie odczułem zmiany w czasie nagrzewania po zaślepieniu
Kowi87 Opublikowano 16 Grudnia 2016 Opublikowano 16 Grudnia 2016 Ja nie odczułem zmiany w czasie nagrzewania po zaślepieniu to musiałeś mieć niesprawny termostat zanim zaślepiłes EGR albo nie zwracasz uwagi na zimny silnik
andrzej3451 Opublikowano 16 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 16 Grudnia 2016 Ja nie odczułem zmiany w czasie nagrzewania po zaślepieniuto musiałeś mieć niesprawny termostat zanim zaślepiłes EGR albo nie zwracasz uwagi na zimny silnik Możliwe że wona termostatu bo staram sie oszczędzać go na zimnym
Rekomendowane odpowiedzi