83piotrek Opublikowano 4 Listopada 2014 Opublikowano 4 Listopada 2014 Witam, w sierpniu tego roku kupilem opony zimowe dunlop wintersport 3d. Produkcja opon marzec 2013. Kupione w polskiej hurtowni w sierpniu 2014. I teraz jest problem: oponiarz ktory je zakladal powiedzial ze opony byly zle skladowane, ze sa wypalone przez slonce i guma jest juz za twarda i ze odradza ich uzytkowanie. Co o tym sadzicie ? Bo ja zglupialem i sie troche wkurzylem....
83piotrek Opublikowano 4 Listopada 2014 Autor Opublikowano 4 Listopada 2014 Napisalem juz do opony lux. Pytanie tylko czy faktycznie moglo sie to stac przez tak krotki okres czy oponiarz wymysla bajki.
Fido Opublikowano 4 Listopada 2014 Opublikowano 4 Listopada 2014 Może wymyśla bajki byś u niego wziął komplecik nowych. Zmień oponiarza jeśli mu nie ufasz. Hieny tylko żerują by naciągnąć.
ayew Opublikowano 4 Listopada 2014 Opublikowano 4 Listopada 2014 To gdzie oni je przechowywali w Afryce? Niektórzy na zimówkach jeżdzą cały rok i jakoś nie narzekają.
Robero321 Opublikowano 4 Listopada 2014 Opublikowano 4 Listopada 2014 Skonsultuj tą opinie z innym serwisem oponiarskim a najlepiej z dwoma. Różnie to bywa
Andrzej07 Opublikowano 4 Listopada 2014 Opublikowano 4 Listopada 2014 Jak kolega wyżej pisze podjedź do innej wulkanizacji;) pracowałem przez rok w Wawie w dość dużej firmie i odgórnie był nakaz aby mowić że opony buble ( a było z 5 nawet do 7 mn bieżnika) i nawet ich nie będziemy zakładać nawet na własną odpowiedzialność klienta ale za to mamy duży wybór nowych i zazwyczaj brali bez szemrania a "stare" lądowały u nas na magazynie dla następnego klienta jako używane oczywiście Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Robero321 Opublikowano 4 Listopada 2014 Opublikowano 4 Listopada 2014 (edytowane) Polska przedsiębiorczość Edytowane 4 Listopada 2014 przez Robero321
Andrzej07 Opublikowano 4 Listopada 2014 Opublikowano 4 Listopada 2014 Polska przedsiębiorczośćA ile klientów miało "prostowane" proste felgi:)Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
83piotrek Opublikowano 5 Listopada 2014 Autor Opublikowano 5 Listopada 2014 Dzis podjade do innych gumiarzy, ten co tak mowil to byl akurat znajomy, nie namawial na inne-mowil zebym uwazal. Ale tak naprawde jak ocenic stan takiej opony, jak ocenic twardosc tego chyba sie nie da zrobic? Ja caly czas watpie, ze nawet jakby przez ten rok byla na dworzu(faktycznie naklejki byly wyblakle) zeby stracila wlasciwosci,bardziej podejrzewam ze np dunlop moze poprostu robic twarda gume,,,,
Robero321 Opublikowano 8 Listopada 2014 Opublikowano 8 Listopada 2014 Daj znać jak już sprawdzisz czy opony były ok i warsztat wciskał lipę czy nie
Rekomendowane odpowiedzi