eRniś Opublikowano 7 Listopada 2014 Opublikowano 7 Listopada 2014 (edytowane) Witam, mam problem z 3 zapieczonymi nakrętkami przy gwincie...Macie jakieś doświadczenie w tego typu sprawach? Jest to mój pierwszy gwint, i nie za bardzo wiem jak to ugryźćDodam że 2 nakrętki są aluminiowe, 1 nakrętka z tworzywa, gwint jest aktualnie sciągnięty Gwint to KW Inox V1PS. wiem że na ten temat jest multum wątków, ale pewnie starych i został bym pewnie zbluzgany za odgrzewanie kotleta przez to wole założyć nowy by móc ewentualnie podyskutować i dać znać czy dana metoda zadziałała czy też nie Pozdrawiam Edytowane 21 Marca 2015 przez eRniś
jacek70 Opublikowano 7 Listopada 2014 Opublikowano 7 Listopada 2014 Użyj płynu hamulcowego. Bardzo dobrze penetrację, powinno puścić.
eRniś Opublikowano 7 Listopada 2014 Autor Opublikowano 7 Listopada 2014 (edytowane) Powiem może tak, zalewałem płynem hamulcowym (w sumie prawie przez tydzień czasu co 2 dzień), podgrzewałem palnikiem gazowym (hmm może za krótko?) Nakrętek nie udało się odkręcić... A chciał bym jeszcze ich użyć bo nie ukrywam rozciąć było by najprościej... 200zł za nowe nakrętki troszkę po kieszeni pociągnie.. Edit - problem rozwiązany Udało się uratować 2 szt. Jedną aluminiową niestety trzeba było ciąć, ząbki nakrętki się uszczerbiły i nie było już jak kręcić Pozostałe 2 uratowały się dzięki bardzo długiemu "moczeniu" w płynie hamulcowym, nakrętka z tworzywa nie stwarzała problemu, zaś alu trzeba było grzać... Edytowane 13 Listopada 2014 przez eRniś
Rekomendowane odpowiedzi