arrcio Opublikowano 8 Listopada 2014 Opublikowano 8 Listopada 2014 Witam szanowne grono. Od jakiegoś czas pojawił się mały problem z odpalaniem silnika 2.0TFSI nie wiem czym to jest spowodowane ale czasami jest tak że dopiero za 4 lub 5 razem silnik odpali.... przy pierwszym razie odpali i gaśnie momentalnie. Dzisiaj pojawił się taki błąd ale nic więcej nie ma. Nie dzieje się to codziennie i nie ma znaczenia czy silnik zimny czy ciepły...
konrad_A4 Opublikowano 29 Stycznia 2015 Opublikowano 29 Stycznia 2015 może już któryś wtrysk nie trzyma, można najprościej to sprawdzić monitorując ciśnienie na listwie po zgaszeniu - najlepiej na zimno
gregor10 Opublikowano 13 Lutego 2015 Opublikowano 13 Lutego 2015 Witam szanowne grono. Od jakiegoś czas pojawił się mały problem z odpalaniem silnika 2.0TFSI nie wiem czym to jest spowodowane ale czasami jest tak że dopiero za 4 lub 5 razem silnik odpali.... przy pierwszym razie odpali i gaśnie momentalnie. Dzisiaj pojawił się taki błąd ale nic więcej nie ma. Nie dzieje się to codziennie i nie ma znaczenia czy silnik zimny czy ciepły... problem z mieszanka paliwa , generalnie trzeba by zrobić diagnostyke konkretna
kosu Opublikowano 26 Marca 2015 Opublikowano 26 Marca 2015 Witam, i jak udało się rozwiązać usterkę ?? Ponieważ u mnie w b7 2.0tfsi jest taka sama przyczyna problemy z rozruchem i jak odpali to gaśnie potem długie kręcenie i odpala. I oczywiście zero błędów.
arrcio Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Koledzy a ja mam pytanie czy wyrzuca błąd jeżeli cewka jest padnięta/uszkodzona lub przegrzana? bo wpadłem może na pomysł że może cewki są przegrzane i pojawiają się problemy z odpalaniem na ciepłym /gorącym silniku...czy mimo tego że żadnego błędu z cewkami jeszcze nie było to czy nie mogą być przegrzane/../. co Wy na to?
Rekomendowane odpowiedzi