TOOL Opublikowano 25 Września 2008 Opublikowano 25 Września 2008 Witam, czy ktoś może zajrzec do swojego ADRa i popatrzec na króciec z czujnikami temperatury wody? Ile macie tam czujników? Ja jeźdże z jednym i zaślepką, ale nie jestem przekonany czy to tak ma wyglądac. Dzięki za pomoc
TOOL Opublikowano 26 Września 2008 Autor Opublikowano 26 Września 2008 Witam też mi sie wydaje, że dwa, ale: jeden czteropinowy i jeden dwupinowy, oba "niebieskie" - sprawdziłem w ETCE jeśli chodzi o kabelek to w tym problem bo go nie ma. Moższ mi powiedziec skad on wychodzi, z którego miejsca, gdzie mam szukac poczatek wiązki? Może mi go ktoś uciął na warsztacie. Jeśli chodzi o błędy to wskazuje mi na 16500 - czyli czujnik G62 a ten jest 4-pinowy - i tylko ten mam zapięty. Pozdrawiam
Dev Opublikowano 27 Września 2008 Opublikowano 27 Września 2008 albo sa dwa czujniki 2-pinowe albo jeden 4-pinowy to sprawdzisz po nr VIN w ASO
Dev Opublikowano 29 Września 2008 Opublikowano 29 Września 2008 ADR i AEB mają rózne rodzaje czujników często AEB ma jeden 4-pinowy
TOOL Opublikowano 30 Września 2008 Autor Opublikowano 30 Września 2008 mstan: wskazania są takie: po 5 min jazdy temp wody na kanale 51 osiąga 90 st i trzyma się. W tym samym czasie temperatura oleju jest 50 st. (na kanale 49). Temperatura na kanale 49 jest zgodna z temp na desce (na desce jest od 60). Jeśli stoję w korkach to temperatura rośnie, nawet do 85 st. Więcej nie miałem okazji stać w korkach -> patrz temperatura maleje jak ruszę z miejsca. Jak pisałem wcześniej na VAGu mam błąd 16500 który mogę wykasować, ale pojawia się zawsze przy kolejnym podłaczeniu komputera. Pozdrawiam
piotrek22 Opublikowano 30 Września 2008 Opublikowano 30 Września 2008 dozucajac sie do tematu dodam ze mam jeden czujnik 4 pinowy w adr ale druga wtyczka tez jest oczywiscie wolna
TOOL Opublikowano 30 Września 2008 Autor Opublikowano 30 Września 2008 piotrek: 1. nie masz czujnika i masz luźny nie podłączony kabel czy 2. nie masz czujnika i nie masz kabla do zapięcia?
piotrek22 Opublikowano 30 Września 2008 Opublikowano 30 Września 2008 TOOL mam jeden czujnik i jest podlaczony ale jest tez druga wtyczka nie podlaczona w krujcu jest zaslepka na ten drugi czujnik
magas Opublikowano 16 Stycznia 2009 Opublikowano 16 Stycznia 2009 witam!! a gdzie znajduje sie czujnik temp.wody w silniku 2,4 i gdzie go szukac??
Rekomendowane odpowiedzi