Tikas Opublikowano 18 Kwietnia 2022 Opublikowano 18 Kwietnia 2022 B6 » A4 » Dane techniczne » Audi Klub Polska WWW.AUDIKLUB.ORG Audi Klub Polska. Dane techniczne, kody wyposażenia, kody silników, zestawienia, aktualności itp
Miłośnik Opublikowano 17 Lutego 2023 Opublikowano 17 Lutego 2023 Witam , szukam informacji mianowićie koloru podsufitówki oraz jej elementów , szukam już kilka dni w internecie i d*pa wkońcu zadzwoniłem do aso i podali mi oznaczenie 2BH , i d*pa bo nadal nie wiem co to za odcień kolor itp proszę o pomoc bo mam już dość tego szukania
Langista Opublikowano 17 Lutego 2023 Opublikowano 17 Lutego 2023 (edytowane) Nie masz we wnęce koła zapasowego lub pod tylną kanapą naklejki? Edytowane 17 Lutego 2023 przez Langista
Miłośnik Opublikowano 17 Lutego 2023 Opublikowano 17 Lutego 2023 1 minutę temu, Langista napisał(a): Nie masz we wnęce koła zapasowego lub pod tylną kanapą naklejki? Mam lecz według mnie jest tam oznaczenie koloru tapicerki a nie koloru podsufitówki lecz jeśli się mylę proszę mnie poprawic
Muskel1 Opublikowano 17 Lutego 2023 Opublikowano 17 Lutego 2023 (edytowane) Godzinę temu, Miłośnik napisał(a): Witam , szukam informacji mianowićie koloru podsufitówki oraz jej elementów , szukam już kilka dni w internecie i d*pa wkońcu zadzwoniłem do aso i podali mi oznaczenie 2BH , i d*pa bo nadal nie wiem co to za odcień kolor itp proszę o pomoc bo mam już dość tego szukania Przecież Ci podał 2BH czyli platin-hell (grau) oznacza jasny platynowy (szary). Musisz szukać części mające po numerze części dopisek 2BH, czyli oznaczenie koloru 2BH. Tak na przykład podsufitka 8E9867505H 2BH. Przy czy numer podsufitki podałem przykładowy a nie do Twojego modelu. Edytowane 17 Lutego 2023 przez Muskel1
Miłośnik Opublikowano 17 Lutego 2023 Opublikowano 17 Lutego 2023 (edytowane) 40 minut temu, Muskel1 napisał(a): Przecież Ci podał 2BH czyli platin-hell (grau) oznacza jasny platynowy (szary). Musisz szukać części mające po numerze części dopisek 2BH, czyli oznaczenie koloru 2BH. Tak na przykład podsufitka 8E9867505H 2BH. Przy czy numer podsufitki podałem przykładowy a nie do Twojego modelu. No własnie rzecz w tym że ja nie mogłem nigdzie się doszukać informacji mianowićie ze 2BH to inaczej Platin- hell tak czy inaczej wielkie dzięki , mam jeszcze jedno pytanie tzn szukam osłony słupka strona kierowcy w aso podali mi numer 8E0 867 243 C 2BH lecz mam z tym zakupem problem bo wszystkie te osłony nie mają dopisku ... C 2BH nawet ta moja którą zdemontowałem z auta więc jak to rozumieć ? Mało tego różnią się troszkę górnym mocowaniem , na 1 zdjęciu moja z auta a na 2 zdjęcie wszystkie inne od a4 b6 Edytowane 17 Lutego 2023 przez Miłośnik
Muskel1 Opublikowano 17 Lutego 2023 Opublikowano 17 Lutego 2023 Końcowa literka w numerze części to tzw. index. Zmienia się on gdy dana część zostanie zastępiona nową (czasem ulepszoną) lub gdy dana część przeznaczona jest do innego modelu/wyposażenia. W tym przypadku przypuszczam, że ta część została zastąpiona nowszą dlatego zmienił się jej index. Na początku produkcji część miała numer 8E0 867 243, zastąpiono ją pewnie częścią 8E0 867 243 A, później B a najaktualniejsza jest teraz 8E0 867 243 C. Więc albo kup z początku produkcji bez indexu albo aktualną z indexem C.
Miłośnik Opublikowano 17 Lutego 2023 Opublikowano 17 Lutego 2023 18 minut temu, Muskel1 napisał(a): Końcowa literka w numerze części to tzw. index. Zmienia się on gdy dana część zostanie zastępiona nową (czasem ulepszoną) lub gdy dana część przeznaczona jest do innego modelu/wyposażenia. W tym przypadku przypuszczam, że ta część została zastąpiona nowszą dlatego zmienił się jej index. Na początku produkcji część miała numer 8E0 867 243, zastąpiono ją pewnie częścią 8E0 867 243 A, później B a najaktualniejsza jest teraz 8E0 867 243 C. Więc albo kup z początku produkcji bez indexu albo aktualną z indexem C. Rozumiem , a co myślisz o tym górnym mocowaniu ? Jest troszkę inaczej niż przy wszystkich a4 b6 ? Wklejam fotki na których zaznaczyłem na żółto , 1 fofo to cześć moja z a4 b6 , 2 foto to cześć z ogłoszeń również niby z a4 b6
Miłośnik Opublikowano 17 Lutego 2023 Opublikowano 17 Lutego 2023 Z tego co zauważyłem to w a4 b7 jest stosowane takie mocowanie a nie w a4 b6 , kupiłbym to osłone z a4 b7 lecz tam odcień jest podobno troszkę inny niż u mnie
Miłośnik Opublikowano 17 Lutego 2023 Opublikowano 17 Lutego 2023 8 minut temu, Muskel1 napisał(a): Nie wiem skąd ta różnica. Takie mocowanie jest ale w a4 b7 , ja na 100% mam tą osłonę z a4 b6, tak wychodzi po numerze części i po vinie mojego auta , w a4 b7 Platin hel podobno ma trochę inny odcień lecz czy to prawda tego nie wiem , jeśli się myle to prosze mnie poprawić
Muskel1 Opublikowano 17 Lutego 2023 Opublikowano 17 Lutego 2023 15 minut temu, Miłośnik napisał(a): w a4 b7 Platin hel podobno ma trochę inny odcień lecz czy to prawda tego nie wiem Tego też nie wiem. Nie porównywałem ze sobą elementów.
Miłośnik Opublikowano 17 Lutego 2023 Opublikowano 17 Lutego 2023 Godzinę temu, Muskel1 napisał(a): Tego też nie wiem. Nie porównywałem ze sobą elementów. Rozumiem, wielkie dzięki za pomoc
Rekomendowane odpowiedzi