eXik Opublikowano 29 Listopada 2014 Opublikowano 29 Listopada 2014 Witam, Mam pytanie, ostatnio mało jeździłem autem a samochód trzymam pod chmurką. Były lekkie mrozy i po 4 dniach wsiadłem w auto i z przodu zaczęło mi coś skrzypieć jak stare łóżko. Niedawno byłem też na przeglądzie i facet od razu mi powiedział że kilka wahaczy mam do wymiany chyba górny z tego co pamiętam. I teraz moje pytanie, czy to właśnie zużyte wahacze tak dają o sobie znać?
Grabek94 Opublikowano 29 Listopada 2014 Opublikowano 29 Listopada 2014 Tak, czasem mogą skrzypieć nawet wahacze nie mające specjalnych luzów. Musisz tylko być pewny, które to, żeby nie wywalić kasy w błoto.
eXik Opublikowano 29 Listopada 2014 Autor Opublikowano 29 Listopada 2014 Postanowiłem po nowym roku wymienić cale zawieszenie z przodu, czy te zużyte wahacze nie wpływają jakoś bardzo na moje bezpieczeństwo? Czy po prostu teraz znalesc winowajce i go wymienc?
TyBucu Opublikowano 29 Listopada 2014 Opublikowano 29 Listopada 2014 Zuzyte wahacze nie trzymaja poprawnie kola, moga wystapic drgania na kierownicy, zciaganie przy hamowaniu oraz przyspieszaniu, nadmierne zuzywanie sie bieznika. Wymien jak najszybciej. Rzuc tez okiem na laczniki drazka stabilizatora oraz gumy jego mocowania. Tam bardzo lubi skrzypiec.
eXik Opublikowano 29 Listopada 2014 Autor Opublikowano 29 Listopada 2014 TyBucu własnie przypomniało mi sie ze na przegladzie powiedział mi ze lacznik drazka tez do wymiany, wiec czuje ze to jest winowajca.
jacek70 Opublikowano 29 Listopada 2014 Opublikowano 29 Listopada 2014 Pamiętam jak kiedyś w b5 też mi skrzypiało. Nie mogłem zlokalizować co. Okazało się ze to wina wahacza dolny od przodu.
krzysiekml Opublikowano 29 Listopada 2014 Opublikowano 29 Listopada 2014 sworznie dolnych wahaczy na 100% skrzypią
eXik Opublikowano 29 Listopada 2014 Autor Opublikowano 29 Listopada 2014 Dzieki za wszystkie rady no to zaczynamy wymiane
Rekomendowane odpowiedzi