Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Czarny Sline 3.0 śmierdziuch

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak mówiłem tak robie. Rozrząd się właśnie zmienia. Przy okazji wymiana drugiej poduszki silnika (prawa wymieniona miesiąc temu), Wymiana paska klinowego, rolek i napinacza. Zdecydowałem też o wymianie rozrządu pompy paliwowej. Planów co do auta dalej nie mam w sumie a raczej niewiem co robić. Mam dwóch zdecydowanych kupców, ale auto już fajnie ogarnięte i szkoda. Muszę przemyśleć.

7706c8a7bb87363amed.jpg

e091047d56175107med.jpg

31129373319a3868med.jpg

94d9904b6806a0c3med.jpg

Opublikowano (edytowane)

grubsza robótka widzę

Edytowane przez Rabbi
Opublikowano (edytowane)

Dzisiaj zrzucony stary rozrząd. Łańcuchy wyciągnięte już były także decyzja o wymianie była słuszna.

48a9619ed2ce0b96med.jpg

7a26ae1ace133cd3med.jpg

4dc2cd3a6fb23760med.jpg

Edytowane przez Stano
Opublikowano

Oj jest z tym roboty i to nie mało widze:-)

Opublikowano

Oj jest z tym roboty i to nie mało widze:-)

Stąd ta cena się robi :-/

Opublikowano

Po takiej operacji to aż się chyba chce jezdzić autem jak wszystko co potrzebne zostaje wymienone ;)

Opublikowano

A wtryski? Sprawdzasz od razu czy nie leją?

Opublikowano

Stano jak auto? poskładane już?

Opublikowano

Stano jak auto? poskładane już?

No. Poskładane i jeździ. Turbo słabo wstaje. Dzisiaj wymieniony sterownik i skalibrowany z turbiną. Nadal nie wstaje tak jak trzeba i już przyczyna znana. Niestety wtryski, a dokładnie 1,2,3. Być może tylko 1 a 2 i 3 pokazują źle przez ten pierwszy. Zaprowadzę auto do mechaniora bo mówi, że założy mi wszystkie te poprawione po 2010 roku.

Wczoraj wywaliliśmy też kata i urzeźbiliśmy downpipe

08e066709d7151cbmed.jpg

Opublikowano

Daj koło turbo osłonę termiczną bo Ci się zajara coś .

Opublikowano

Daj koło turbo osłonę termiczną bo Ci się zajara coś .

Ale są osłony te co w oryginale.

Opublikowano

Stano,ale jak to....turbo dobrze wstawało a teraz po tych naprawach nie wstaje? :shock3:

Czy turbo inne wrzuciłeś?

Opublikowano

Stano,ale jak to....turbo dobrze wstawało a teraz po tych naprawach nie wstaje? :shock3:

Czy turbo inne wrzuciłeś?

Nigdy do 2tys dobrze nie jechał.

Opublikowano

rozumiem.

myślałem że coś nie halo w trakcie roboty

Opublikowano

Na tych fotkach wydaje się jak by tej osłony termicznej trochę brakowało ale moze takie zdjęcie .

Opublikowano

Na tych fotkach wydaje się jak by tej osłony termicznej trochę brakowało ale moze takie zdjęcie .

Tak było

bdd42f3f453ca495med.jpg

Opublikowano

Myślałem ze ta osłona na turbo też powinna zachodzić widocznie nie .Teraz jak wywaliłeś kata będzie miała o wiele lżej

Opublikowano

Myślałem ze ta osłona na turbo też powinna zachodzić widocznie nie .Teraz jak wywaliłeś kata będzie miała o wiele lżej

tu nie ma tak jak np przy 1.8t ze po garowaniu turbina świeci także spokojnie nic sie nie zjara :wink:

Opublikowano

a jakie masz turbo , kkk czy garet, jeśli KKK to ma słabszy dół . Turbiny w same w sobie sa pancerne , padają tylko ich sterowania może u ciebie też coś zaczyna szwankować w sterowaniu .

A Q5 ojca odebrana od Zapały . Super podejście i profesjonalizm . dzięki za namiary . Teraz będę prowadził mamy Leona DSG bo poszarpuje . Obstawiają na dwumas ale lepiej niech oni robia bo jak się okaże że coś jeszcze wyjdzie w praniu, to będę spokojny że oni to robia /