Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4B6 1.8T AVJ SWAP skrzyni 5-->6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

no taki jest plan a wiesz jakie oznaczenie jest tej skrzyni i w jakim oznaczeniu silnika występowała i czy ona bedzie miała ten impulsator ?

Opublikowano

no niestety oznaczeń nie wiem,ale biegi podobno od .uja dłuższe

Opublikowano
  • Autor

a skrzynia 5 czy 6 ? a moze wiesz jak ten kolega z forum sie nazywał ? co miał tego swapa, bo szukałem w sieci i ogólnie czarna dziura na ten temat zero konkretów .

Opublikowano
Opublikowano

Tutaj masz szóstkę do 1.8T BEX-a:

http://allegro.pl/skrzynia-biegow-audi-a4-bex-190-km-kod-hes-gea-i4886528379.html

Założenie takiej skrzyni wiąże się też z wymianą wybieraka, bo jest inny. Co do impulsatora, z tego co się orientuję to każda skrzynia ma na niego otwór. Sam impulsator jest taki sam dla wszystkich Audi i chyba Vw.

Edytowane przez Bromchit

Opublikowano
  • Autor

czyli bede mógł założyć swój impulsator i dotyczy sie to każdej skrzyni ? a odnośnie wybieraka od 1.9 bedzie taki sam ? i czy do tej skrzyni podjedzie mi caly zestaw : tarcza docisk dwumas z avf

w sumie jak można impulsator załozyć do kazdej skrzyni to mozna by sie pokusić o skrzynie szóstke z diezla bądz z jakiejś wiekszej benzy jest o wiele tańsza w granicach 500zł mozna spokojnie kupić .

Może ktoś potwierdzić w 100% ze impulsator można zaadoptować do każdej skrzyni ?

Edytowane przez witek1234

Opublikowano

Tak impulsator będziesz mógł przełożyć. Co do wybieraków i sprzęgła nie będę się wypowiadał.

A tu masz przełożenia różnych skrzyń w ośce:

Page_1_Kod_literowy_przyporz_dkowanie_po Page_2_Kod_literowy_przyporz_dkowanie_po
Opublikowano

Jeśli chodzi o skrzynie diesla ,po 2003 roku nie mają otworu na impulsator,nie wiem jak z benzyną

Opublikowano

Jeśli chodzi o skrzynie diesla ,po 2003 roku nie mają otworu na impulsator,nie wiem jak z benzyną

Ups no to byłem w błędzie, sorry za zamieszanie :wink:

Opublikowano
  • Autor

to trzeba szukać coś do 2003r w 1.9 jakie skrzynie z 6 występowały ?

Opublikowano

to trzeba szukać coś do 2003r w 1.9 jakie skrzynie z 6 występowały ?

sprawdzałeś czy masz impulsator ,ja mam 2002 rok auta ,ale vin 2003 i impulsatora nie ma,skrzynie z impulsatorem ciężko trafić w dobrym stanie ,

Opublikowano
  • Autor

no ja raczej mam impulsator bo vin 2002r ale niech ktoś potwierdzi.

impulsator.jpg

Opublikowano

Tak to jest impulsator

Opublikowano
  • Autor

czyli z tym impulsatorem musze szukac skrzyni 6-tki ? a w tych bexach pewnie juz nie było ?

juz wszystko wiem odnośnie impulsatora jest kolega na forum co robi taką modyfikacje (z ominięciem tego ) zostaje szukać skrzyni z avf-a i reszty gratów ... mam nadzieje ze motorownia da rade tej skrzyni ...

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Witajcie,

nie zakładałem nowego tematu i nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi więc pisze tutaj. Mam skrzynie 5b + bfb i podczas jazdy na 1,2,3 dodając i puszczając gaz "przesuwa" mi się lewarek do tyłu i do przodu. Ktoś wie czym to może być spowodowane? Ja już nie mam pomysłu a jest to uciążliwe, więc chce zmienić skrzynie na 6b. wiem że pasuje od bex-a ale pytanie, co jeszcze muszę wymienić żeby pasowała w 100% oprócz sprzęgła bo to jasne. ktoś to przerabiał?

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

z tdi 6b to JJE , GBC

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Moja skrzynia jest multitronic rok produkcji auta 10.2002 Modelowo auto z 2003 roku więc rozumiem że impulsatora w skrzyni nie posiadam? Gdzieś wyczytałem że impulsatory przestali montować od 07.2002 roku.