Voucher Opublikowano 7 Grudnia 2014 Opublikowano 7 Grudnia 2014 Witam, Jak w temacie, brakuje mi końcówki dyszy spryskiwacza reflektora przez co spryskiwacz nie spryskuje mi lampy pod wysokim ciśnieniem. Czy istnieje możliwość zakupu i montażu samej tej końcówki czy trzeba wymieniać cały spryskiwacz? Poniżej zdjęcie poglądowe pokazujące 2 sprawne dysze spryskiwacza: http://img10.allegroimg.pl/photos/oryginal/48/67/72/52/4867725220
Voucher Opublikowano 7 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 7 Grudnia 2014 (edytowane) Dokładnie to coś takiego byloby potrzebne.. Widzę, że jest pełno uszkodzonych sprysków na allegro z połamanymi króćcami, więc wydaje mi się że coś się dobierze . Pytanie tylko czy jest możliwość zdjęcia samych dysz ze spryskiwacza? P.S. Jeśli możecie, to podajcie mi nr katalogowy sprysku reflektora od strony kierowcy. Dzięki. Edytowane 7 Grudnia 2014 przez Voucher
Fido Opublikowano 8 Grudnia 2014 Opublikowano 8 Grudnia 2014 Dysze są wciskane,myślę że się da je zdemontować bez uszkodzenia.
Maestro_86 Opublikowano 8 Grudnia 2014 Opublikowano 8 Grudnia 2014 (edytowane) Siema. Panowie zaczęły mi ciec spryski, i płyn leje się po całym zderzaku. Czytałem na forum problem po płynie Aura z biedronki i to chyba przez to. Cieknie mi dokładnie w tym miejscu: Rozbiera się to jakość? Ktoś z tym działał? Ktoś pisał na forum że jest to nierozbieralne, jednak na jednej aukcji znalazłem dziś porozbierany i jest tam taki dziwny oring. http://allegro.pl/spryskiwacz-reflektora-a4-b6-na-czesci-i4867725220.html Czyli może jednak się go rozbiera Szkoda kupować zamiennik chiński jeśli może ktoś z forum to uszczelniał. Pozdrawiam Edytowane 8 Grudnia 2014 przez Maestro_86 1
Fido Opublikowano 8 Grudnia 2014 Opublikowano 8 Grudnia 2014 Rozebrać się da ale czy idealnie dobierzesz ten simmering ? Potem może się okazać że będzie za ciasno i wogóle sprysk się nie będzie wysuwał.
karolas123321 Opublikowano 8 Grudnia 2014 Opublikowano 8 Grudnia 2014 Oringi są znormalizowane, wiec na 100% jestes w stanie dobrac taki sam po zmierzeniu, i również uszczelnia on korpus nie ma znaczenia przy wysuwaniu spryskiwacza.
Voucher Opublikowano 10 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 10 Grudnia 2014 Mam możliwość kupienia samej dyszy. Pytanie tylko czy dysza z prawej strony podejdzie na lewą? Jest jakaś różnica?
Fido Opublikowano 11 Grudnia 2014 Opublikowano 11 Grudnia 2014 Nie ma różnicy żadnej. Kwestia tylko ustawienia kierunku sprysku.
Marcin850527 Opublikowano 15 Grudnia 2014 Opublikowano 15 Grudnia 2014 Koledzy ja u siebie wymieniłem samą tą kuleczke, dysze. Ona jest ruchoma.. I da sie ją wyciągnąć. I co ważne trzeba ją na czymś osadzić (klej silikon?) bo ja tego nie zrobiłem i za któryms razem ja wydmuchało:/ I jest lipa znowu
Voucher Opublikowano 20 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 20 Grudnia 2014 (edytowane) A nie lepiej kupić uszkodzony spryskiwacz i wymienić samą końcówkę dyszy niż bawić się w klejenie? Ja tak właśnie zrobiłem, wymiana 10 min i ładnie pryska. Edytowane 20 Grudnia 2014 przez Voucher
marhew Opublikowano 29 Listopada 2015 Opublikowano 29 Listopada 2015 Dokładnie to coś takiego byloby potrzebne.. Widzę, że jest pełno uszkodzonych sprysków na allegro z połamanymi króćcami, więc wydaje mi się że coś się dobierze . Pytanie tylko czy jest możliwość zdjęcia samych dysz ze spryskiwacza? P.S. Jeśli możecie, to podajcie mi nr katalogowy sprysku reflektora od strony kierowcy. Dzięki. Nie chcę zakładać nowego tematu, więc piszę tutaj. Czy ktoś ma sposób jak zdjąć dyszę taka jak wyżej? U mnie w B6 nie ma żadnej zawleczki jak pokazano w poprzednim poście. Spryski są zapchane, wysuwają się i na tym koniec. Wygląda na to, że jedyne rozwiązanie do demontaż końcówek i czyszczenie... Chyba że ma ktoś inny sposób i pomysł. Dodam, że kompresorem też nic nie puściło.
marhew Opublikowano 29 Listopada 2015 Opublikowano 29 Listopada 2015 Czyli co, rwać ten plastikowy okrągły kołnierz i pod nim ma być zawleczka?
Fido Opublikowano 29 Listopada 2015 Opublikowano 29 Listopada 2015 Powinienem mieć w garażu stary sprysk, zaraz zobaczę. Tu masz foty
marhew Opublikowano 29 Listopada 2015 Opublikowano 29 Listopada 2015 Kolego bardzo dziękuję! Bałem się zdjąć ten kołnierz, bo nie chciałem uszkodzić sprysku.Teraz już na 100% wiem co i jak. Jeszcze raz dziękuję
ibiza Opublikowano 13 Maja 2019 Opublikowano 13 Maja 2019 W dniu 29.11.2015 o 19:14, marhew napisał: Kolego bardzo dziękuję! Bałem się zdjąć ten kołnierz, bo nie chciałem uszkodzić sprysku.Teraz już na 100% wiem co i jak. Jeszcze raz dziękuję Kolego czy rozwalałeś ten plastikowy pierścień czy da się wymienić tą górę z dyszami bez rozwalania tego plastiku ?
Rekomendowane odpowiedzi