marti82gost Opublikowano 9 Grudnia 2014 Opublikowano 9 Grudnia 2014 Witam serdecznie! Mam problem z moja audiczką silnik avj 1.8T 110kw, od wczoraj zaczęło mi szarpać silnikiem gdy podkręce obroty na 2500 i nie ma wtedy mocy....dodam że po przełączeniu na gaz chodzi dobrze! Podczas pracy na paliwie w kabinie slychać jakby delikatne buczenie gdy przełacze na gaz ono znika!! Czy to może być cewka...jeśli tak to jak można je sprawdzić
czorny_07 Opublikowano 10 Grudnia 2014 Opublikowano 10 Grudnia 2014 zaczałbym od wymiany pompy paliwa
jacek70 Opublikowano 10 Grudnia 2014 Opublikowano 10 Grudnia 2014 (edytowane) A nie lepiej zacząć od sprawdzenia błędów. Tak będzie szybciej. Przy okazji jakie ciśnienie na listwie? Edytowane 10 Grudnia 2014 przez jacek70
przem88 Opublikowano 10 Grudnia 2014 Opublikowano 10 Grudnia 2014 i zrobienia logów? od tego zacząc najlepiej:)
marti82gost Opublikowano 11 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 11 Grudnia 2014 mam pytanie jak zrobic logi?? pompa wymieniona filtr nowy swiece nowe oraz jedna cewka nowa autko stalo 2 miesiace i podejzewam czy wtrysk nie lapnal jakiegos brudu i sie nie przytkal jak mozna vag comem to posprawdzac??
przem88 Opublikowano 11 Grudnia 2014 Opublikowano 11 Grudnia 2014 musisz miec po pierwsze program i kabelek jak masz te dwie rzeczy to na forum jest napisane co jak po co i dlaczego, a jesli nie bedziesz mial probelm to pisz na pw to Ci wytlumacze
marti82gost Opublikowano 14 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 14 Grudnia 2014 ok okazalo sie ze to pompa paliwa ....ale zalozylem nowa pompe i nowy filterek i pompa przy hamowaniu buczy ??co to moze byc jak pompe paliwa kupic do audiczki 1.8T i jaki filtr paliwa ??macie moze jakies namiary na dobry sprzet??!!pozdrawiam a moze poza filtrem paliwa w audi jest jeszcze jakis regulator cisnienia paliwa
kawowy19 Opublikowano 15 Grudnia 2014 Opublikowano 15 Grudnia 2014 regulator jest w filtrze paliwa. Filtr osobiście polecam mann'a
michal1.8tq Opublikowano 15 Grudnia 2014 Opublikowano 15 Grudnia 2014 jal chcesz cos modzic to walbro 225 bedzie zapasik na kiedys filtr mann knecht...sprawdz ile daje pompa przy obciazeniu manometr wepnij i jezde trzeba zrobic
marti82gost Opublikowano 17 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 17 Grudnia 2014 zalozyl nowa pompe paliwa chodzi fajnie ale cosik popiskuje jest taka sama jak fabryczna wedlug numeru a wczesniej zalozylem filtr mana dobrany po numerze seryjnym.....czy moze to byc przyczyna filtru??podczas zakladania moj brat-mechanik sie pomylil i podlaczyl pompe na odwrot ale samochod nie byl wstanie odpalic!czy mogl uszkodzic sie regulator cisnienia?? jak odpale to piszczy ale jak rusze kawalek to przestaje ..hmm...nie wiem co i jak z tym ugryść bylem u mechanika na warsztacie ale rozlozyli rece!! hmmm....jest jakis przekaznik odpowiadajacy moze za napiecie na pompie albo cos takiego ???oprocz filtra paliwa jest jakis regulatro cisnienia albo przekaznik bo ta nowa pompa od czasu do czasu piszczy nie iwem co moze byc jeszcze nie hallo:( pomocy
Rabbi Opublikowano 18 Grudnia 2014 Opublikowano 18 Grudnia 2014 jeśli masz jeszcze stary filtr paliwa to spróbuj go założyć z powrotem. u mnie natychmiast po wymianie starego filtra na Manna pompa zaczęła pojękiwać
marti82gost Opublikowano 18 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 18 Grudnia 2014 wlasnie ...hmmm...starego filtra juz nie mam .....ale dlaczego tak jest pompa nowa filtr Mana nowy i buczy.... przecierz to nie powinno tak byc... moze zmienic na innej firmy filtr tylko to kosztowna proba bo okolo 115 zl....hmmmm ....i co dalej??
Rabbi Opublikowano 18 Grudnia 2014 Opublikowano 18 Grudnia 2014 ja zrobiłem sekcję zwłok staremu filtrowi bo pewnie bym go z powrotem założyłgdyż te jęki potrafią nieżle wqrwić pompa czasem jęknie przy odpalaniu,ale zauważyłem że im więcej paliwa w baku tym rzadziej się to zdarza.teraz poniżej 1/2 zbiornika staram się nie schodzić
marti82gost Opublikowano 20 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 20 Grudnia 2014 hmmm....jest to jakies wyjscie ale nie powinno tak byc..... a jak ten stary filtr byl wsrodku bardzo zafajdan.... mi pojekuje ta nowa pompa od czasu do czasu ....sproboje zatankowac pol zbiornika i jak sie bedzie zachowywac
Rabbi Opublikowano 20 Grudnia 2014 Opublikowano 20 Grudnia 2014 hmmm....jest to jakies wyjscie ale nie powinno tak byc..... a jak ten stary filtr byl wsrodku bardzo zafajdan.... mi pojekuje ta nowa pompa od czasu do czasu ....sproboje zatankowac pol zbiornika i jak sie bedzie zachowywac Stary filtr był w środku ładny bez żadnych osadów ale zachciało mi się filtr wymienić ot tak.Jak to mówią nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu.Zaoszczędził bym 100zł oraz nerwy
marti82gost Opublikowano 22 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 22 Grudnia 2014 no moj dalej wyje mozna oszalec nie wiem czy nie kupic z innej firmy ten jest z manna??!!nie wiem co już robić...pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi